Devět nocí
Zuzana Strachotová
Hrozba byla zažehnána. Bezprostřední nebezpečí pominulo. Sera a Lee mohou konečně žít své životy, tak, jak si je ve vidině svobody vysnili. Jenomže tam, kde mělo zářit hrdinství, zůstalo v očích lidu selhání. Prosperita Bloku upadá, zatímco Citadela svírá Sabrii v ještě krutější formě diktatury. Bez elektřiny se lidské potřeby rychle mění v boj o koryto a povstalecké praktiky se až příliš začínají přibližovat těm citadelským. A když je cena za normální život pro Leeho příliš vysoká, rozhodne se Sera zaplatit ještě vyšší. Osud Sabrie leží v rukou toho, kdo se první dostane k memoáru. Zničit. Zachránit. Zneužít. Každá strana má jiné úmysly. Jenomže kolik těch stran vlastně je??... celý text
antiutopie, dystopie, kakotopie náboženství česká literatura budoucnost akční totalitní režimy diktatura česká fantastika postapokalyptická sci-fi
Druhý díl Devět nocí mě velmi překvapil. Musím říct, že se mi tento díl líbil ještě více, než díl první. Příběh se nikde nezdržuje a krásně odsýpá, na návrat ke knize a ke svým oblíbeným postavám jsem se vždycky moc těšila! Konec mě úplně dostal, fakt jsem tohle nečekala :O
Devět nocí je skvělá knížka s postapokaliptyckými prvky, se kterou si můžete být jistí, že se nudit nebudete. Myslím si, že si u každého tato série zaslouží šanci! :)))