Delikátní Dexter
Jeff Lindsay (p)
Od netradičně pikantního setkání ve floridských bažinách až po nanejvýš bizarní soukromý noční klub na miamské scéně, na níž je možné vše, představuje Delikátní Dexter nápaditou cestu temnými zákoutími Dexterovy chladné a zároveň rozkošné duše. Spokojený život Dextera Morgana, sériového vraha, prochází velkými změnami. Vždy se držel zlatého pravidla – zabíjet jen ty, kdo si to zaslouží. Avšak náš analytik krevních stop se právě stal otcem a kupodivu se zdá, že ho temné touhy opustily. Je připravený stát se přehnaně starostlivým otcem? Hrát si s plyšovými medvídky místo spolehlivé trojice nůž, izolepa a rybářský vlasec? Vzápětí však Dextera povolají k případu zmizení osmnáctileté dívky, kterou zřejmě unesl bizarní spolek… může jít dokonce o kanibaly. Nic nedokáže v Dexterovi znovu rozproudit temnou tvůrčí mízu jako taková důvěrně známá každodenní pracovní rutina. Pomáhá své sestře Deboře, detektivu seržantce, která postupuje stylem slona v porcelánu, a zaplétá se do vyšetřování, které je stále nepříjemnější. A aby se jeho již tak dost komplikovaný život zproblematizoval ještě víc, náhle se objeví i osoba z jeho minulosti… pohybuje se nebezpečně blízko jeho domácímu zázemí a hrozí zničit jedinou věc, která udržuje Dexterovo lidské přestrojení a chrání ho před elektrickým křeslem: jeho novou rodinu. ... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2013 , BB artOriginální název:
Dexter is Delicious, 2009
Zdlouhavý popis Dexterova rodinného štěstí na začátku a uspěchaný závěr, to jsou jediné věci, které bych knize vytkl. Autor se opět dostává do formy.
Z knihy je cítit kvalitativní pokles, kterého jsem si všiml již u předchozího titulu. Dokola se opakující fráze jako "zašustění kožených křídel", stále stejné miamské silnice a dálnice plné "řidičů-šílenců"... a co víc, často jsem se nudil. Doufám, že prozatím poslední díl na nějž se chystám (minimálně poslední díl omnibusu II) na tom s kvalitou není jako osmá TV série, byla by to škoda...
Tak tenhle díl byl rozhodně lepší než ten předchozí. Dexter se vrátil do starých kolejí, sláva! Děj byl napínavý a zajímavý, hned se vrhnu na pokračování.
Dexter mě nikdy nezklame. Je to vždy příjemná vtipná oddechovka kterou přečtu jedním dechem. V tomhle díle, pravda, potkáváme již trošku "jiného", "lidštějšího" Dextra, ale jak sám závěr napověděl, nemusím se snad bát, že by snad měla být v dalším díle nouze o izolepu a rybářský vlasec :)
Přečetl jsem jen tak, ze zvědavosti, abych byl v obraze - bohatě mi to stačilo, nezaujal mne ani styl psaní, ani hlavní postavy a je mi jasné, že se bez Dextera docela dobře obejdu a jak vidím z ostatních komentářů, Dexter se zase obejde beze mne. Nehodnotím, nestojí mi to za to.
Standardní díl DEXTERa. jak tady již zaznělo z dřívějších komentářů - oddechové čtení, které velmi rychle utíká a pobaví.
Ze zacatku celkem nazáživný ale po rozjezdu už je to celkem řežba. // Nadprůměrná kniha, ale Dextrovský standart..
“As I've said, freedom is really an illusion. Anytime we think we have a real choice, it just means we haven't seen the shotgun aimed at our navel.” Asi můj druhý nejoblíbenější díl ze série. Vskutku to bylo místy až nervy drásající :)
Kniha hlavně pro ty, kteří sledují seriál Dexter v TV. Nemusí se zároveň obávat, že už viděli vše. Postavy jsou sice stejné, ale děj a zápletka zcela jiná. Televizní scénaristé se vyřádili, čímž nechci říci, že snad udělali nějakou chybu. I seriál je napínavý a v mnohém snad i předčí předlohu. Ale kniha je kniha. Tolik sarkastických vtipů, úvah, scén a obratů se do televize prostě nevejde.
Z pocatku me to vubec nebralo az sem to chtel vzdat, ale pak se to nejak rozjelo a knizka byla behem par dni prectena.
Oproti predchozimu dilu krok vpred.
Cte se to velmi pekne. Ale chvilemi je to lehce predvidatelne jak dejove, tak i z hlediska zapornych postav.
I tak, proste dobra kniha na odreagovani:)
Moc pěkné koupila jsem jako dárek k vánocům tátovi a přečetla než sem mu ji dala:D,má to ve své knihovně,taky se zdál být spokojený:o)
sérioví vrazi kanibalismus Florida
2010 | Drasticky děsivý Dexter |
2007 | Drasticky dojemný Dexter |
2009 | Dexter v hlavní roli |
2011 | Delikátní Dexter |
2015 | Dexter je mrtvý |
Opravdu skvělý díl! Zajímavý a hodně napínavý. Všem vřele doporučuji! :)