Diablo Můj vysněný kůň
Gabi Adam
Diablo (koně) série
1. díl >
Otec Riki stále nutí, aby si zlepšila známky ve škole. Její matka tráví většinu dne v práci a na Riki nemá téměř čas. Riki má teď mnohem důležitější starosti, než je škola. To, co Riki znepokojuje především, není chování rodičů ani špatné známky ve škole - je to Diablo. Diablovi, tomu nejkrásnějšímu koni, jakého kdy Riki viděla, surově ubližuje jeho majitel. A Riki se rozhodne Diablovi pomoct. Když jí pak matka zakáže, aby chodila do stáje, Riki je zoufalá. Její láska k Diablovi je však velmi silná. Pokusí se zachránit Diabla i za cenu toho, že překročí zákaz svých rodičů. Nebude to mít ale vůbec snadné. Diablův majitel totiž není surový jen ke zvířatům. Bez váhání zaútočí i na bezbranného člověka.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2006 , AkcentOriginální název:
Pferd meiner Träume, 2001

Jsem trochu překvapená ne zrovna pozitivním hodneocením. Je pravda, že tato kniha je trochu brak, jak jste to tu někdo nazval. Nicméně to jsou tythle dívčí knížky o koních asi opravdu všechny a tohle mi přijde ještě docela dobrá možnost, existují tisíckrát horší. Dokázala bych jmenovat, ale nechci tady řešit jiný knížky.
Já tyhle knížky čtu s tím, že nejsou nijak literárně ceněné a jsou dobrý spíš na oddech a potom se mi líbí. Když budu čekat zázraky, tak budu zklamaná a budu dávat takové hodnocení jako skoro vy všichni.
No kniha mě nenadchla,myslím si že tyhle knížky nejsou dobré a shazují pověst všech koňáků i koni škodí na kráse!

Tuto knížku jsem dostala od Pony clubu. Bohužel je to má jediná knížka, kterou ze série Diablo vlastním a jediná, kterou jsem měla možnost přečíst. Ale zase tak moc po tom netoužím. Kniha byla průměrná knížka pro všechny konáky.

Tuhle knihu jsem četl již dávno. Pro děti od 6 do 11 let tato kniha velkou senzací co se tíče strhujícího děje plného koní a zajímavého stájového prostředí, ale pro starší čtenáře tato kniha může znamenat pouhý slabý odvar. Jaký závěr si uděláte je pouze na vás.
2008 | ![]() |
2008 | ![]() |
2006 | ![]() |
Nemám co dodat, Diablo je knížka kterou jsem četla cca 4-5let zpátky, a musím říct, že jsem si u všech knížek této série pekelně pobrečela. Klidně bych je přečetla znovu..