Dievča bez mena
Lisa Regan
Josie Quinnová / Detektívka Josie Quinnová série
Keď detektívka Josie Quinnová dorazí na miesto činu na okraji Dentonu, je zdesená brutalitou útoku. Obeť bojuje o život a novorodené dieťa zmizlo. Na inom mieste sa snaží ukryť krásna mladá žena. Zdá sa, že by mohla byť Josiiným vodítkom k prípadu uneseného dieťaťa, ale záhadná žena nevie, kto je, kde sa vzala ani čoho sa tak bojí. Isté je, že je na smrť vydesená... Alebo svoju amnéziu len predstiera? Je dievča bez mena svedkyňa, podozrivá alebo možno budúca obeť? Neskôr Josie nachádza indície, ktoré ju utvrdzujú v presvedčení, že nezvestné novorodeniatko a neznáma žena majú čosi spoločné, že ten, kto ich spája, je veľmi nebezpečný a že sa jej prípad začína veľmi osobne dotýkať. Má Josie riskovať život dieťaťa, aby zachránila mnoho ďalších? Alebo dokáže nájsť iný spôsob, ako zastaviť neľútostného vraha?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2022 , CosmopolisOriginální název:
The Girl With No Name, 2018
Opět perfektní počteníčko, začátek byl pozvolný, v půlce knihy začíná děj být velice zajímavý a konec bomba. Autorka se s každou další knihou zlepšuje. Tato série je velmi povedená a zdobí mou knihovnu.
Druhý díl si drží asi tak stejnou úroveň jako první, zpočátku pomalu gradující napětí, příběh má spád a švih, proto se dobře čte a my můžeme zapomenout na všechny problémy. Kniha má tedy vše, co od krimi románu očekáváme, jestliže se nám líbil první díl, nebudeme zklamáni ani tady. Třetí jsem si už objednala.
Tento díl , jak už zde bylo napsáno byl o trochu napínavější a zase dobrý!!!! Konec mě i chytil za srdíčko a teď už šupky hupky na třetí díl :))
Tento druhý díl s Josie Quinn byl ještě o půl hvězdičky lepší než první. Jestli u nás vyjdou i všechna další pokračování, tak mě čeká spousta dobrého čtení. Mrtvých bylo víc než bych čekala, naštěstí to Josie všechno vyřešila....
Ještě o něco povedenější než první díl. Napínavé a zamotané, tak jak má detektivka být.
Výborná kniha! Autorka píše skvěle, nápaditě, kniha se čte sama. Napínavý, pestrý děj, vynikající nápad, příjemně krátké kapitoly i font písma, jsem moc spokojená. Určitě ráda všem doporučuji!
Souhlasím se zbytkem, strašně moc náhod, ale jinak je kniha psaná moc čtivě, hlavní hrdinka sympatická a určitě u této série vydržím :)
Přišlo mi to trochu překombinované, moc náhod. ale četla se mi dobře a hrdinku jsem si docela i přes sebelítost jsem si oblíbila. určitě půjdu do dalšího dílu.
Skvělé, těšila jsem se na 2.dil série a nezklamal. Čtivé, napínavé, zajímavé rozuzlení. Doporučuji. Už se těším na poslední díl :)
Tak nevím, čekal jsem jízdu a místo toho místy upachtěné vyšetřování frustrované hlavní hrdinky, které mě nevtáhlo a nepřikovalo do děje...a né,že jsem se nesnažil. Ne...
Přestože se mě první díl moc nelíbil, dala jsem Josii ještě jednu šanci, ale dopadlo to stejně. Kdyby jen v knize byla jedna nosná linie, ale tady jich bylo hned několik. Mafiáni, nepoctiví podnikatelé, jeden únos, druhý únos, sériový vrah, druhý sériový vrah s pochybný motivem, zapletená genetika. Byl to chaos a zmatek, ještě že hrdinka byla trochu snesitelnější než v první knize. Další díl již nedám.
Čtivá detektivka. Dala jsem sice jen čtyři *, ale v podstatě je to moje chyba. Četla jsem totiž nejprve třetí díl a to mi zkazilo to pravé čtecí potěšení. Doporučuji číst opravdu podle pořadí dílů. Je to lepší! Ale jinak opět další super detektivní příběh, který vás vtáhne a nepustí.
Z počátku jsem se nemohla pořádně začíst, pletly se mi jména, ale od půlky se to rozjelo a bylo to napínavé.
U první knihy nasadila laťku vysoko a trochu jsem se bála, aby nebyl druhý díl zklamáním. Nebyl! Za mě opět pecka. Mám ráda knihy, kde se ani na jedné stránce nenudím a těším se, až otočím další stránku... Objednala jsem si třetí díl :-)))
(SPOILER)
Já jsem spokojená - čtivá detektivka se sympatickými a lidskými vyšetřovateli, odhalený vrah a napětí a do poslední stránky. Jediné, co mě trochu mrzelo, byl Lukův úlet, to si Josie nezasloužila.
Těším se na další díl!
Kniha se dobře četla, ale byl to chaos, než se vše na konci vysvětlilo. Nakonec dobrý dojem, ale v průběhu jsem si říkala, jestli neodstraním autorku z oblíbených.
Kniha čtivá, napínavá, o tom žádná, ale strašně moc zamotaný, překombinovaný děj, že jsem se chvílemi skoro ztrácela a občas i takové nelogické jednání, chování.
Ale na třetí díl se těším :-)
2020 | Mizející dívky |
2021 | Dívka beze jména |
2021 | Matčin hrob |
2022 | Nečekané přiznání |
2022 | Pohřbené kosti |
Knihu jsem začala číst hned po skvělém prvním dílu. Začala jsem včera a četla jsem do 1/2
3 do rána, nešlo od knihy odejít. Hned jsem začala číst třetí díl. No prostě skvělé. Moc se mi knihy Lisy Regan líbí (dala jsem si ji do oblíbených). Doporučuji k přečtení.