Dievča bez mena
Lisa Regan
Josie Quinnová / Detektívka Josie Quinnová série
Keď detektívka Josie Quinnová dorazí na miesto činu na okraji Dentonu, je zdesená brutalitou útoku. Obeť bojuje o život a novorodené dieťa zmizlo. Na inom mieste sa snaží ukryť krásna mladá žena. Zdá sa, že by mohla byť Josiiným vodítkom k prípadu uneseného dieťaťa, ale záhadná žena nevie, kto je, kde sa vzala ani čoho sa tak bojí. Isté je, že je na smrť vydesená... Alebo svoju amnéziu len predstiera? Je dievča bez mena svedkyňa, podozrivá alebo možno budúca obeť? Neskôr Josie nachádza indície, ktoré ju utvrdzujú v presvedčení, že nezvestné novorodeniatko a neznáma žena majú čosi spoločné, že ten, kto ich spája, je veľmi nebezpečný a že sa jej prípad začína veľmi osobne dotýkať. Má Josie riskovať život dieťaťa, aby zachránila mnoho ďalších? Alebo dokáže nájsť iný spôsob, ako zastaviť neľútostného vraha?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2022 , CosmopolisOriginální název:
The Girl With No Name, 2018
Pro mě lepší než první díl, potřebovala jsem si odpočinout od Angeli Marsons. Dobra volba, čtive za dva dny hotovo. Nutí to člověka pořad číst, dokonce i zápletka mě chytla za mě fakt super.
Zajímavá, čtivá detektivka se sympatickou hrdinkou..skvělé pokračování příběhů s Josií Quinnovou.
Moje první knížka od autorky a musím říct,že super . Zhltla jsem to prakticky za jeden den , musela jsem číst dál a dál . Napínavé, velmi dobře napsané . Určitě si obstarám i další příběhy s Josie .
Dobrá detektivka. Čtivě, a čeho si zvlášť cením, přehledně napsaná. Ačkoli motiv pachatele mi připadal přestřelený, nevadilo. Jde o druhý díl série, první díl s Josie Quinnovou jsem nečetla, ale také nevadilo - ze soukromého života vyšetřovatelky je tu převyprávěno dost, aby se člověk zorientoval. Na třetí díl se už těším.
Musím připsat, že jsem vyposlechla, perfektně četla Vanda Hybnerová. Je možné, že paní Hybnerová má na mém příznivém dojmu z knihy lví podíl.
Dívka beze jména je již druhá kniha s Josie Quinnovou a dle mého je o level výš než Mizející dívky.
Líbilo se mi, že nedocházelo k takovým zvláštním skokům v místě a čase jako v předchozí knize.
Děj byl neuvěřitelně napínavý a pokud se začtete, tak je velice těžké přestat.
Líbí se mi, že se kniha opravdu hodně točí okolo života Josie. Sice kdo předchozí díl nečetl, tak v tomto se dozví stručné shrnutí, ale je lepší přečíst si všechny díly a znát život Josie do detailu.
Jako hlavní postava je Josie velice sympatická, statečná a hlavně silná. Protože to, co se jí děje, by jen tak někdo nezvládl.
Těším se, co přinese další díl – Matčin hrob.
Druhý diel série o Josie Quinn ma mierne sklamal, pretože záplatka príbehu bola menej uveriteľná. Niektoré kapitoly boli z hľadiska dejovej línie až veľmi prekombinované. Knihu však ako pokračovanie série odporúčam.
Fajn kousek do série. První díl mi přišel o něco lepší, ale i tak se Dívka beze jména četla skvěle a rychle. Josie mě baví, Noah je skvělej parťák. No a Josie má fakt posranej život, na to kolik jí je :D Těším se na další díl :)
Slušný rozjezd na začátku sliboval dobře napsanou knihu. Ale proč v případu musí figurovat zase partner vyšetřovatelky?
Josie je sympatická, Noah ale víc a přijde mi, že si víc rady. Bylo tam hodně postav a někdy jsem i tápala, kdo je kdo. Perfektni a originální zápletka.
Těším se na 3.díl
2. případ již náčelnice Josie Quinnové
Vzhledem k tomu, že první případ mě velmi nadchl, bavil, šokoval a četl se jedním dechem, tak jsem samozřejmě sáhla po této knize. A to i přesto, že se snažím nemít těch sérií moc.
Na rovinu říkám, že to na mě působilo hodně překombinované a rozeběhnuté do mnoha stran. Postav tam bylo na mě moc a i mě bolela hlava z toho. A to mi trošku kazilo dojem. Tento přehnaný styl v první knize nebyl a tady mi to vadilo.
Ale zase, bylo to čtivé a pomalu ale jistě to vtahovalo do děje.
Jak se blížil konec, tak to začalo zapadat a i když jsem tentokrát nebyla tak šokovaná, tak jsem koukala, co autorka nakonec použila za téma a hlavně motiv. To tleskám, protože to má přesah, pokud to tam čtenář chce vidět. A já viděla a přísahám, že to téma mě kdysi napadlo, tak mě to fakt nadchlo, co ta autorka vykonstruovala.
A tak trochu jsem tentokrát i záporáka chápala. I to se může stát.
Jinak mi ale vadí u sérií vadí, že hlavní hrdinové jsou vystaveni takovým nebezpečím, že se až divím, že jsou naživu. A beru na vědomí, že jsou kriminalisté a tudíž je jasné, že je to jejich součást. Ale když porovnám třeba Poirota a třeba Eriku od Bryndzy a nebo právě Josii, tak Poirot nebyl za celou dobu tak akční jak tyto holky.
Ale je to dobrá krimi.
Po přečtení prvního dílu této série jsem věděla, že budu pokračovat. První díl Mizející dívky mě hodně bavil a byla jsem zvědavá, jak bude pokračovat, jak kariéra tak i soukromý život Josie.
Víceméně od začátku knihy jsem měla pocit, že první díl mi sedl o něco lépe a zůstalo to tak i po přečtení druhého dílu. První díl série se mi tedy líbil o malinko více, ale i druhý díl mě hodně bavil a Josie mi během čtení bylo líto, opravdu to holka nemá jednoduché...
Určitě se chystám v sérii pokračovat a jsem tedy velmi zvědavá, co si autorka na Josie připravila v dalších dílech...
Hodnocení 4*/5*
Další skvělá detektivka. Na můj vkus trochu moc postav, občas jsem se v tom ztrácela. Ale Josie i její parťák Noah jsou super, jdu na další díl a těším se. Doporučuji přečíst.
Tak kniha přečtena za dva dny, líbila se mi moc. Už čtu díl třetí a jsem moc zvědavá, jestli budou další knihy s Josie Quinnovou. Mohu doporučit.
Druhý díl série o detektivce Josie byl trošku slabší než první díl, už moc postav a může se to plést. Měla jsem občas zmatek kdo je kdo a lehce překonbinovaný děj, nemuselo to být až tak zamotané. Jinak se mi příběh líbil a četl se moc dobře a rychle. Hlavní postavy Josie a Noah jsou super a těším se na třetí díl.
Čtivá kniha, možná ale až moc překombinovaná. Mnoho postav, které se už pletou v celkovém dojmu čtení. Jinak parádní, poutavé, nechcete knihu odložit. Doporučuji.
Nějak z této knihy nemám dobrý pocit. Začátek mě docela bavil, kdo je otcem dítěte mi brzy došlo. Ale ke konci bylo vše tak zamotané, překombinované, opravdu přehnané. Ve třetím díle autorka slibuje, že se dozvíme víc z minulosti Josie , možná proto si přečtu i další díl. Jak psal už někdo přede mnou, často mi tato kniha připomínala knihy Angely Marsons.
Chudák holka Josie, se jen tak nezastaví. Z chaosu dokázala vykřesat rozuzlení přímo bravurného charakteru. Hodně zajímavý PŘÍPAD.
Že by Noah?
Kniha byla čtivá, i když mi děj připadal místy překombinovaný a místy natahovaný. Popisy nebyly nijak zvlášť brutální jako tomu bývá u jiných autorů. Doporučuji číst sérii popořadě.
2020 | Mizející dívky |
2021 | Dívka beze jména |
2021 | Matčin hrob |
2022 | Nečekané přiznání |
2022 | Pohřbené kosti |
Kniha je velmi čtivá, ale v záplavě knih podobného žánru se obávám, že brzy zapadne a nebudu vědět o čem byla..