Dievča v ľade

Dievča v ľade
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483412/bmid_dievca-v-lade-zEP-483412.jpg 4 6032 6032

Potom, čo je v parku v južnom Londýne pod vrstvou ľadu nájdené telo mladej ženy, na miesto prichádza detektív šéfinšpektor Erika Fosterová. Obeť, krásna dievčina z mocnej a bohatej rodiny, mala podľa všetkého dokonalý život. Keď Erika začne pátrať hlbšie, vynoria sa súvislosti medzi vraždou a smrťou troch prostitútok, ktoré niekto uškrtil, zviazal im ruky a hodil do vodných plôch po Londýne. Aká je spojitosť medzi dcérou vplyvného aristokrata, ktorý si myslí, že môže ovplyvňovať aj vyšetrovanie, a mŕtvymi imigrantkami? Aké temné tajomstvo dievča v ľade skrývalo? Čím viac sa Erika približuje k odhaleniu pravdy, tým viac sa vrah blíži k Erike. Posledný prípad detektíva šéfinšpektora Fosterovej skončil katastrofou a smrťou piatich policajtov vrátane jej manžela. Erikina kariéra visí na vlásku, musí bojovať s vlastnými démonmi aj s vrahom, ktorý je hroznejší než ktokoľvek, komu dosial’ čelila. Dopadne ho skôr, ako udrie znova?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Cosmopolis

The Girl in the Ice, 2016

Siraelxy
16.09.2018 3 z 5

Proč je kolem knihy takový povyk? Naprosto průmerná detektivka. Věřím, že se pan Brynza bude zlepšovat.

Majkrofon
16.09.2018 3 z 5

Na detektívky som už asi dosť náročný. Bryndza ma bohužiaľ nejak zvlášť nezaujal.

allebra
15.09.2018 5 z 5

Hlavní postava detektiv šéfinspektor Erika Fosterová mi byla sympatická právě tím, že nebyla dokonalá. Ocitla se ve složité životní etapě a někdy se jí situace poněkud vymkla kontrole. Bylo mi na ní sympatické, že byla vytrvalá a pokud byla přesvědčená, že to má smysl, šla si za tím. Určitě budu v sérii pokračovat, Dívka v ledu byla napínavá až do konce a četla se mi velmi dobře.

adela2230
14.09.2018 5 z 5

Občas mi přišla nesympatická hlavní hrdinka, ale jinak se knížka velmi dobře čte a je překvapivá až do konce.

tanjaj
12.09.2018 3 z 5

Až na pár nedostatků, které byly už v komentářích zmíněny, celkem čtivá krimi. Zkusím se začíst do dalšího autorova díla. ...a uvidíme ; )

bigben
12.09.2018 4 z 5

Postava inspektorky je pro mě zajímavá, děj ubíhal a rozuzlení super. Výborná detektivka.

Mumajs1
11.09.2018 3 z 5

Z mého pohledu je to kniha, která neurazí ani nepotěší. Takový průměr. Lehce se čte, chvílemi je i napínavá, ale nesmí se o ní příliš přemýšlet. Vyšetřovatelka Erika je značně potrhlá a má víc štěstí než rozumu, rozhodně příliš profesionálně nepůsobí. Druhá kniha tohoto spisovatele "Noční lov" je již mnohem lepší a propracovanější.

Rachel753
11.09.2018 5 z 5

Úžasná knížka!! Výborný - ten nejlepší spisovatel detektivních románů! Přečetla jsem všechny (zatím) čtyři díly případů Eriky Fosterové za jediný měsíc - úplně jsem se zžila s hlavními postavami. Zápletky jsou popisovány strašidelně a velice napínavě. Doslova jsem hltala každou další kapitolu se zájmem zjistit, co bude v dění následovat. Za mě rozhodný TOP z detektivek!! :-)

Radik74
11.09.2018 4 z 5

Těším se na další knihu :)

jittik
06.09.2018 5 z 5

Výborná detektivka, i když tam zůstalo hodně otazníků, jak bylo napsáno v předchozím komentáři.
Určitě si přečtu další díly :)

tezka_vazka
04.09.2018 5 z 5

Dívka v ledu byla první detektivka, kterou jsem kdy četla a opravdu mě strhla, vůbec jsem nemohla přestat číst. Závěr byl pro mě překvapivý, ale logický.

mišák1262
04.09.2018 5 z 5

Bezvadná, celou knihu jsem odhadovala kdo je vrah ale pak sem zjistila že sem byla uplně mimo......akorát mě teda mrzí že tam nebylo více vysvětleno proč ten dotyčný zavraždil Andreu všechny ostatní vraždy dávaly smysl.....hlavní postava mi byla velice sympatická a občas mi jí bylo i líto.... a hlavně sem tam nikde nepostřehla jak hlavni postava dopadla po určitém kousnutí......a bylo tam velice dobře znázorněno jak to chodí když je bohatá rodina a má vliv ,všude ,proto se jí všichni bojí i policie.....Určite si přečtu dalši knihy od autora! Dobře vymyšlené.

monte
02.09.2018 5 z 5

Super, detektivka. Napínavá až dokonce.

kalinkacz
02.09.2018 3 z 5

Já musím od detektivek a thrillerů jako takových dát ruce pryč... Začátek mě hrozně moc chytil, ale já jsem prostě psychothrillerový typ... Takže jsem se trošku spálila, ale to jen díky své zvědavosti... Pokud nejste vyloženě milovníci detektivek, tak se možná před polovinou začnete trošku nudit jako já... Takže sérii odkládám a knihu předávám dál...

hrachover
01.09.2018 5 z 5

Musím vám říct, že jsem nadšená. Prvních pár stránek jsem se nad tím vofrňovala a řikala jsem si, že jako proč by to mělo bejt tak super, jak všichni říkaj, ALE pak jsem se do toho tak začetla, že jsem prostě musela číst dál a strašně mě to bavilo! Celé vyšetřování měla pod vedením Erika Foster, což je prostě skvělá ženská, která se jen tak z něčeho nepo. a hlavně ne z toho, že by se měla chovat jinak k lidem, kteří mají hodně peněz. Tím mi byla hrozně sympatická, protože pořád to jsou jenom lidi. Pořád se s nimi dá normálně komunikovat.
Bavila mě celá atmosféra knihy, bavilo mě vyslýchání jednotlivých postav, bavilo mě, jak Erika bojovala za sebe i sama se sebou a jak uměla motivovat ostatní.

Nello
30.08.2018 2 z 5

Tak není to špatné, ale lehce odhalíte i před polovinou vraha a předvídáte děj, tak proto jsem přečetla jen jednu knihu od něj.

DericCaster
27.08.2018 5 z 5

Příjemná detektivka. Vlemi dobře se četla i když mi u takových knížek trochu vadí ten neustálý boj s autoritama, ale to k tomu asi patří. Já jsem spokojen a určitě vyhledám další autorovy knížky.

Havrnka
25.08.2018 5 z 5

Kniha se mi líbila. Četla se jedním dechem od začátku do konce. Děj
měl spád a byl napínavý až do konce.

Alizon
24.08.2018 4 z 5

Pokud se v tom nebudu pitvat - napisu jen: "detektivka, ktera Vas chytne a nepusti". Mela jsem ji s sebou na dovolene jako prazdninove cteni - a na to je idealni.
Pokud se v tom pitvat zacnu, musim napsat, ze z prvni casti knihy jsem byla nadsena, konec a celkove rozuzleni mi prisly trochu za vlasy pritazene - takze na pet hvezdicek to neni.
Plusy: libilo se mi spojeni "zbohatlicke mladeze" a "imigrantu z Vychodni Evropy", celkova atmosfera byla dobra + kniha je opravdu napinava a ctiva. Minusy: klasicky problem mnoha detektivek - nekdy se proste vysetrovatele chovaji tak neopatrne, nelogicky a palicate, ze se tezko uveri, ze jsou ve svem oboru vlastne jednicky. No a jak uz jsem uvedla - celkove rozuzleni muze mnohym prijit za vlasy pritazene ....
Celkove ji hodnotim jako patrici mezi ty lepsi detektivky a v serii hodlam pokracovat.

dencazrnu
23.08.2018 5 z 5

Skvělé čtení, od začátku do konce jsem byla napnutá a nemohla jsem přestat číst. Velmi se těším na další pokračování od tohoto autora