Dievča v ľade

Dievča v ľade
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483412/bmid_dievca-v-lade-zEP-483412.jpg 4 6064 6064

Potom, čo je v parku v južnom Londýne pod vrstvou ľadu nájdené telo mladej ženy, na miesto prichádza detektív šéfinšpektor Erika Fosterová. Obeť, krásna dievčina z mocnej a bohatej rodiny, mala podľa všetkého dokonalý život. Keď Erika začne pátrať hlbšie, vynoria sa súvislosti medzi vraždou a smrťou troch prostitútok, ktoré niekto uškrtil, zviazal im ruky a hodil do vodných plôch po Londýne. Aká je spojitosť medzi dcérou vplyvného aristokrata, ktorý si myslí, že môže ovplyvňovať aj vyšetrovanie, a mŕtvymi imigrantkami? Aké temné tajomstvo dievča v ľade skrývalo? Čím viac sa Erika približuje k odhaleniu pravdy, tým viac sa vrah blíži k Erike. Posledný prípad detektíva šéfinšpektora Fosterovej skončil katastrofou a smrťou piatich policajtov vrátane jej manžela. Erikina kariéra visí na vlásku, musí bojovať s vlastnými démonmi aj s vrahom, ktorý je hroznejší než ktokoľvek, komu dosial’ čelila. Dopadne ho skôr, ako udrie znova?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Cosmopolis

The Girl in the Ice, 2016

romanka26
11.05.2018 5 z 5

Moje první kniha od tohohle autora a moc se mi líbila. Od čtení se opravdu nedalo odtrhnout. Jak tu někdo píše, že věděl od začátku, kdo je vrah, tak já netušila až do konce a byla jsem překvapena :) Už se chystám na další knihy autora.

verca0794
09.05.2018 5 z 5

Když začnete číst, musíte číst dál a dál, už se neodtrhnete. Robert Bryndza se stal mým nejoblíbenějším autorem. Už se těším na další pokračování Eriky Fosterové.

Toňula
09.05.2018 4 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem, děj má spád a napětí, hrdinka je sympaticky lidská, žena s chybami i silnými stránkami, postupně rozplétající záhadu smrti "dívky v ledu". Už se těším na další případ Eriky Fosterové..

pepa4081
08.05.2018 4 z 5

Během týdne jsem přečetl Dívku v ledu, Noční lov a Temné hlubiny, proto zhodnotím všechny knihy najednou.
MOC se mi líbily. Styl jakým jsou napsané mi opravdu sedí. Detektivky jsou napínavé, zápletky neotřelé, neobsahují nadbytek morbidních podrobností a soukromí život hlavních postav je líčený bez zbytečně dlouhých pasáží. I když mají knihy okolo 400 stran, nejsou v nich hluchá ani nudná místa. Hlavní vyšetřovatelka Erika je sympatická, vždy čekám, co zase vyvede. Také je mi sympatický její boj proti kastovnímu systému v Anglii. I když jsem vždy předem uhodl pachatele, až do konce jsem byl napnutý, kdo mu pomáhá a proč vlastně vraždí. Jen jednu malou poznámku: nezdá se mi, že by v Anglii žilo tolik homosexuálních párů, kolik se jich v příbězích vyskytuje.
Pan Bryndza je po nějaké době autor, jehož knížky si rád přečtu za čas znovu a už se těším na další.
Nanejvýš uspokojivé.

Stenny1
07.05.2018 5 z 5

Pěkné čtení

CatherineH.
07.05.2018 5 z 5

Skvěle napsaný detektivní román. Knihu jsem přečetla za necelé dva dny jedním dechem. Výborně zpracovaný děj ,postavy , .... Autor mi ponechal v srdci, že lidé na okraji společnosti nemusejí být jen z rodiny alkoholiků, aj. Ale i děti pečlivě vychovávajících rodičů, kteří sami chtějí do světa za kariérou - myšleno v příběhu prostitutek.

Detektiv šéfinspektor Erika Fosterová mi byla sympatická . I když v práci se chovala silně emočně tak jinak byla zlomená ze ztráty svého manžela. Je mi líto, co se jí stalo. Jsem zvědavá jestli v dalších dílech bude vyprávěno, proč ten minulý případ měl tolik policistů mrtvých včetně jejího manžela.

Taky jsem se u knihy nasmála. Například slovní výstřelky mezi Fosterovou a Sparksem. Jsem zvědavá jestli v dalších dílech jeho nabručená postava bude.
A taky přátelství mezi Massovou, Pertersonem a Fosterouvou. Vypadá, to že mají jen mezi sebou pracovní styk, ale mě to přijde, že se z nich pomalu stávají přátelé. Tak uvidíme jestli mám pravdu. Určitě po dalších dílem sáhnu snad zanedlouho.

Makii
07.05.2018 4 z 5

Přečetla jsem to hodně rychle, možná až moc. Velice dobrá detektivka, i když hlavní hrdinka je trochu nesympatická a to, co si dovolovala během vyšetřování bylo dost přitažené za vlasy. Kniha ve mně zatím nezanechala hlubší dojem, ale určitě si přečtu i další díly.

momo79
06.05.2018 5 z 5

Moje první kniha od tohoto autora a už se dívám po dalších....super čtení :)

danka13
06.05.2018 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, určitě si přečtu všechny knihy tohoto autora.

Kristyna_M64
03.05.2018 5 z 5

Moc se mi líbilo. Děj byl napínavý, lehce napsaný a nepředvídala jsem ho. Překvapoval mě jeho vývoj i samotný závěr. Erika mi byla sympatická od začátku a její smutný příběh vnášel do knihy další rozměr. Za mě povedená knížka a ráda si od pana Bryndzy přečtu další.

Dashmo
01.05.2018 5 z 5

veľmi sa mi to páčilo..taký prirodzený priebeh deja, nič nasilu. páčilo sa mi, ako autor pracuje so smútkom Eriky (strata manžela) - takže som si aj poplakala. a som rada, že Erika nakopala prdel tomu Sparksovi..ten ma fakt (s prepáčením) sral

martinasudová
28.04.2018 4 z 5

Pro mě velice "příjemná" knížka. Od půlky jsem se nemohla odtrhnout...konec pro mě zbytečně delší.

lenka7679
26.04.2018 5 z 5

Robert Bryndza dokazuje, že je skvělý spisovatel, jeho knihy se čtou jedním dechem. Skvělý námět, zpracování, prostě na jedničku.

ladyka
25.04.2018 4 z 5

Od knihy jsem čekala "víc", hlavně komplikovanější zápletku, větší napětí (na to jsem čekala až do půlky knihy, kdy příběh nabral konečně větší spád), propracovanější podání.. Překlad hodnotit nemohu, četla jsem v originále. Knize ovšem nelze upřít, že je čtivá a styl autora dokáže zaujmout. Za bestseller bych ji asi neoznačila, ale lepší průměr ano a určitě si přečtu další díly.

Nelasp
22.04.2018 5 z 5

Kniha byla velice čtivá, stránky ubývaly samy, moc se mi líbila, zajímavé prostředí i samotná zápletka. A to nutno podotknout, že detektivky nejsou žánrem, který bych běžně četla. Z dojmů: Že byl vrahem ten, kdo jím byl bych pochopila, ale nepochopím všechny ty, kteří toho psychopata takovou dobu s takovou námahou kryli.

Anne123
17.04.2018 2 z 5

I když jsem knihu četla s velkými pauzami, tak jsem se do ní zvládla začíst. Dobře vymyšlený příběh, postavy i zápletka, Kniha určitě stojí za přečtení a já si vystojím frontu na další díl :)

mirka71
16.04.2018 5 z 5

Výborný námět, čtivé, má spád, bez hluchých míst, čte se sama. Rozhodně stojí za přečtení.

Petra17
11.04.2018 5 z 5

Dočteno a pecka, vše to do sebe hezky zapadá, byla jsem napnutá a natěšená až do konce. Těžké tuto knihu odložit. Užívala jsem si ji od začátku.

Mali88
09.04.2018

Kniha mě pohltila. Rychle a dobře se četla, děj pěkně odsýpal a stránka za stránkou krásně obývala. Erika Fosterová se mi moc líbila. Přesto jsem ale čekala od knihy víc, po takové mediální masáži :) Pro mě to vyloženě terno nebylo, ale na cestu do vlaku super :) Další díly si možná přečtu.

Lenka40
08.04.2018 4 z 5

Tohle byl velice čtivý thriller. Děj měl spád,byl akční,napínavý a hlavně nemusela jsem se prodírat sáhodlouhými popisy. Hlavní postava vyšetřovatelka Erika se mi zamlouvala, hlavně její povaha. Vraha jsem si typla a musím říct ,že se zadařilo. Určitě se vrhnu na další díl s vyšetřovatelkou Erikou Fosterovou.