Dievča v ľade
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
1. díl >
Potom, čo je v parku v južnom Londýne pod vrstvou ľadu nájdené telo mladej ženy, na miesto prichádza detektív šéfinšpektor Erika Fosterová. Obeť, krásna dievčina z mocnej a bohatej rodiny, mala podľa všetkého dokonalý život. Keď Erika začne pátrať hlbšie, vynoria sa súvislosti medzi vraždou a smrťou troch prostitútok, ktoré niekto uškrtil, zviazal im ruky a hodil do vodných plôch po Londýne. Aká je spojitosť medzi dcérou vplyvného aristokrata, ktorý si myslí, že môže ovplyvňovať aj vyšetrovanie, a mŕtvymi imigrantkami? Aké temné tajomstvo dievča v ľade skrývalo? Čím viac sa Erika približuje k odhaleniu pravdy, tým viac sa vrah blíži k Erike. Posledný prípad detektíva šéfinšpektora Fosterovej skončil katastrofou a smrťou piatich policajtov vrátane jej manžela. Erikina kariéra visí na vlásku, musí bojovať s vlastnými démonmi aj s vrahom, ktorý je hroznejší než ktokoľvek, komu dosial’ čelila. Dopadne ho skôr, ako udrie znova?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2017 , CosmopolisOriginální název:
The Girl in the Ice, 2016
Za mě plný počet hvězd. Nemohu jinak. Kniha je čtivá, je svižná, děj ubíhá krásně svižným tempem. Napětí v knize cítit a dějové zvraty jsou také moc příjemné. Fostervou jsem si zamilovala už od začátku, nejde jinak. Cítíte s ní a víte, že to měla,má a bude mít težké, ale všem ukáže že se nevzdává a hrdě si stojí za svou pravdou či teorií. Samozřejmě, že podpora jejího tým jí dává sílu a je skvělé, že stojí při ní až na vedoucí papaláše. S nima je vždy těžké pořízení..Vraha jsem tušila tak od poloviny knihy, ale to na její " kráse" neubralo vůbec nic! Přečteno za dva dny a jdu se o noční vrhnout na další :)
Lehounce nadprůměrná detektivka, která je ale docela čtivě napsaná, takže se čte samo a rychle.
Kniha se čte naprosto sama, přečteno opravdu na dva zátahy. Příběh má spád, přirozeně se vyvíjí a vše je dle mého naprosto důvěryhodné. Pro hlavní postavu dektiv šéfinspektor Fosterivá, jednoznačně palec nahoru. Jsem mile překvapena, že se mi detektivka tak libila.
kniha velmi poutavě napsaná,inspektorka Fosterová vynikajicí postava.Na muj vkus by kniha mohla být kratší cca 300 stran,ale jinak doporučuji.
Kniha se mi líbila, byla napínavá od začátku do konce, už se těším na další knihu od pana autora.
Tahle detektivka mě potěšila, velmi pěkně se četla a měla spád. Líbil se mi napínavý začátek a trochu mě překvapil i konec. Inspektorku Eriku Fosterovou a její nový tým jsem si oblíbila a těším se i na další knihu Noční lov.
Velmi čtivá kniha, která mě chytla. Detektiv Erika Fosterová mi přirostla k srdci a celou dobu jsem ji v podstatě hltala. Docela mě zklamalo, že jsem vraha tipla správně. Mám ráda detektivky, kde je konec naprosto šokující. I tak ale velmi dobrá kniha, určitě se k autorovi vrátím. Na konci mi však chybělo nějaké bližší vysvětlení motivu..ale možná jsem knihu zhltala tak rychle, že mi to jen uniklo, a všechno do sebe zapadne, až se mi to trochu rozleží :-)
Jak uz mnozi psali, vysoka ocekavani a pak zklamani z prumernosti. V teto knize nebyl vubec zadny prvek, ktery by ji vyzdvihl z dlouhe rady dnesnich detektivek. Ten zaver byl take ne uplne originalni a osoba a motiv pachatele neverohodny...
Detektivek jsem četla vīc než dost a tahle opravdu patřila k těm lepším. Napínavé, ctive
Byla jsem velmi zvědavá,natešená,ale tak velké nadšení se nekonalo,nebylo to tak špatné,ale po reklamě, které se této knize dostalo jsem očekávala lepší čtení
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Kniha je skvělá, čtivá, napínavá, přečetla jsem ji jedním dechem! Autor mě moc baví.