Dievča v ľade
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
1. díl >
Potom, čo je v parku v južnom Londýne pod vrstvou ľadu nájdené telo mladej ženy, na miesto prichádza detektív šéfinšpektor Erika Fosterová. Obeť, krásna dievčina z mocnej a bohatej rodiny, mala podľa všetkého dokonalý život. Keď Erika začne pátrať hlbšie, vynoria sa súvislosti medzi vraždou a smrťou troch prostitútok, ktoré niekto uškrtil, zviazal im ruky a hodil do vodných plôch po Londýne. Aká je spojitosť medzi dcérou vplyvného aristokrata, ktorý si myslí, že môže ovplyvňovať aj vyšetrovanie, a mŕtvymi imigrantkami? Aké temné tajomstvo dievča v ľade skrývalo? Čím viac sa Erika približuje k odhaleniu pravdy, tým viac sa vrah blíži k Erike. Posledný prípad detektíva šéfinšpektora Fosterovej skončil katastrofou a smrťou piatich policajtov vrátane jej manžela. Erikina kariéra visí na vlásku, musí bojovať s vlastnými démonmi aj s vrahom, ktorý je hroznejší než ktokoľvek, komu dosial’ čelila. Dopadne ho skôr, ako udrie znova?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2017 , CosmopolisOriginální název:
The Girl in the Ice, 2016
Do čtení jsem se musela od začátku nutit a nakonec jsem knihu odložila... Nevím, jestli mě iritoval způsob psaní autora, nebo to bylo čistě špatným českým překladem (špatné skloňování, gramatické chyby, použité výrazy...), ale bylo to pro mě natolik výrazné, že jsem nedokázala číst dál. Velice slabé dílo oproti jiným severským detektivkám.
Lehce nadprůměrná detektivka se silně nadprůměrnou reklamou. Příběh se rozjel někdy okolo strany 150. Celkem dobře se četl. Ale zápletka není zas tak originální a vrah není tak nepředvídatelný, jak nám je slibováno.
úžasné čtení, pořádně mě však začala bavit asi až od sté stránky, jsem ráda, že jsem jí neodložila protože to rozuzlení bylo neskutečné i když v koutku duše jsem to tušila, super už se těším na další knihy
Kniha je pěkně napsaná, ale vadilo mně tam teď celkem používané "detektivní klišé" ....SPOILER..... například sériový vrah - dobrá detektivka se dá napsat i s jedinou vraždou, pak suspendace během vyšetřování, bojování s vlastními démony - nezdařený poslední policejní zásah, atd. Chtěla jsem se pustit i do druhého dílu, ale odrazuje mě představa dalšího sériového vraha....
Kniha se mi moc líbila a pouštím se hned do další. Supr detektivka a rozhodně se mi líbila více jak Maestro z tzv. "SUPER" norských krimi
Výborná kniha. Napínavá, velmi dobře napsaná a s nečekaným koncem. Tak jak to mám ráda. Má očekávání nezklamala.
Na knížku jsem se těšila. Dlouho v knihovně čekala. A nedočetla ani do půlky. Nevím jestli to je překladem nebo celkově už dáno autorem, ale prostě to nejde. Chvíli se snažíte, jde to ale těžko a pak už se jen díváte na titulní stranu. Prostě se ta chuť nějak vytratila. Je mi to líto, ale musím odložit. A bohužel, dojem je takový, že nyní vím, že se k ní ani nikdy nevrátím (jako např. u GoT). Škoda, třeba si to ta kniha nezaslouží, ale prostě to nejde.
Z této knihy jsem měla trochu obavy, protože nemám ráda příliš detailní popisy vražd. Nebylo to tak hrozné, jak jsem se obávala, ještě to spadalo do mých limitů. Příběh byl zajímavý a napínavý, nemohla jsem se od knihy odtrhnout a i když je hodně obsáhlá, tak jsem ji přečetla za odpoledne. Už se těším na další pokračování.
Perfektní kniha!! Dlouho jsem nic tak super nečetla!!!! Mělo to spád a přečetla jsem ji doslova jedním dechem!!!!!
Je to dobrá detektivka, celkem lepší průměr. Hlavní hrdinka byla dobře popsaná, líbilo se mi, že to nebyla jen kladná postava, ale měla i své negativní stránky, včetně některých jejích rozhodnutí. Co se mi ale hodně nelíbilo je popis na zadní straně obálky. V podstatě jsem až do poloviny knihy čekala, než tedy přijdou na řady i ty ostatní případy.
Kniha mě bavila. Nebudu vám lhát, čekala jsem, že mě tato kniha nadchne víc. Hlavní hrdinka Erika mi byla celkem sympatická, takže za to ode mě velké plus. Bohužel na mě byla kniha ze začátku taková pomalá. Například v půlce knihy se dozvíme "tajemství", které bylo prozrazeno na zadní straně obálky. Na druhou stranu, neříkám, že mě příběh nudil, ba naopak. Čtení jsem si užívala díky zajímavému stylu psaní. Vraha jsem víceméně uhodla, sice jsem si tím nebyla jistá, ale byl to jeden z mých typů.
Konec mi přišel moc uspěchaný, ale jinak se mi kniha opravdu líbila a mohu vám ji doporučit.
Už dlouho se mi nestalo, abych zapomněla díky knize vystoupit z MHD. Což se mi stalo teď, při čtení Dívky v ledu. Prostě mě ta kniha dostala. Bavila mě od začátku čím dál tím víc a na konci nechyběly ani slzy. Nebyl to žádný přehnaný děj, to se mi líbilo asi nejvíc. Takže za mě skvělý knižní zážitek, už se těším na další díly.
Dobrá knížka. Čtivá, napínavá a má velmi zajímavý závěr. Oceňují, že autor celou dobu neprozradil ani naznak toho, že vrahem je právě daná osoba. Určitě DOPORUČUJU!! :)
Začátek mě vyděsil - přemýšlela jsem, jestli je to hůř napsané nebo přeložené... Pak jsem se začetla a na nepovedený začátek zapomněla. Ne, není to žádné intelektuálně náročné čtení, není to ani nadstandardně napínavá detektivka (i když závěr... ten se povedl) - ale uvažování Fosterové a fakt, že má víc odvahy než prozíravosti, plus snahu vyřešit případ téměř navzdory všem, mě bavilo.
Dobré čtení, vrah mě teda překvapil, nečekala bych, že to bude daná postava, což je velké plus. Další plus je postava Eriky, přišla mi nejen chytrá, ale i sympatická. Jako minus této knihy musím zmínit někdy až zbytečně rozvleklé popisy a na úkor nich urychlený konec.
Velmi dobré čtení. Příběh měl spád a napětí. Noční lov byl ale přeci jen o kousek lepší.
Dávám plný počet. Tak tohle mi opravdu dostalo. Akce, reálie z Londýna, slovenky, sex a napětí až do konce. Vřele doporučuji. Čte se to jedním dechem.
Za mě hodně dobrá kniha. Velice čtivá a uvěřitelná. Do poslední stránky jsem si nebyla úplně jistá kdo je vrah. Určitě si od tohoto autora přečtu i další :-)
No jsem na začátku, ale už na prvních stránkách mě iritují popisy jak pod ledem jezdily ryby, pod francouzským oknem stál stůl ....
Tak snad se to časem zlepší
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Skvělá kniha. Přečteno za pár hodin. Jdu shánět Noční lov:)