Díky za vzpomínky
Cecelia Ahern
Dva osudy lidí z opačných konců světa Joyce Conwayovou pronásledují zvláštní vzpomínky - v duchu vidí uzoučké dlážděné uličky v Paříži, kterou nikdy nenavštívila. A noc co noc se jí zdá o neznámé blonďaté dívence. Tento pocit pokračuje i po propuštění z nemocnice, kde bojovala o život po strašlivé nehodě. Zůstala naživu, ale její manželství se po této události ocitlo v troskách. Justin Hitchcock je rozvedený, opuštěný nepokojný muž. Po příjezdu do Dublinu, kde má přednášet o umění, se stane dárcem krve. Jednoho dne Justin dostane košíček muffinů s lístkem, na kterém je napsáno pouze jediné slovo: Díky. Zakrátko následují další pozornosti. Justin se rozhodne neznámého odesílatele vypátrat a výsledky tohoto pátrání mu navždy změní život.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2009 , BB artOriginální název:
Thanks for the Memories, 2008
Velice hezky napsané, od půlky knížky už jsem se nedokázala vůbec odtrhnout. Není to klasický románek. Je v něm spousta hlubokých myšlenek a nutilo mě to, zamyslet se. Moc milá kniha
Milá a zajímavá kniha s klasickým happy endem, který mi vůbec nevadil. Musím hodnotit pěti hvězdičkami, protože si nevzpomínám, že bych kdy četla podobnou knihu s takovým příběhem. Připomínalo mi to malinko S láskou Rosie, protože dva hlavní hrdinové se po celý příběh až nemožně míjejí :).
Kniha mě dostala - nejen obálkou, ale i samotným dějem a super nápadem na příběh! :) Byla jsem velice příjemně překvapena, líbilo se mi to a pobavila se při čtení. Super oddechovka :))
Od této autorky jsem zatím nic nečetla, tahle kniha mě zaujala na první pohled. A tak jak jsem se u téhle knihy nasmála se mi dlouho nestalo :)Taky jsem se hodně zamyslela nad spěchem ve svém vlastním životě.
Kniha velmi čtivá, jednoduše napsaná. Pro mě to byla taková milá odpočinková záležitost :-)
Sice trochu nepravděpodobná situace je v této knize. Děj celkem nuda, aspoň že ke konci se to rozjelo. :)
Od autorky jsem již četla více knih, ale tahle patří spíše k těm slabším. Začátek knihy se rozvíjel pomalu, chyběl mu šmrnc, pak jakoby dosáhla autorka vrcholu, když hlavní hrdinka děkovala svému zachránci a následoval pád k zbytečně komplikovanému, nezáživnému konci. Po celou dobu četby jsem se nemohla zbavit dojmu, že hlavním zápletkou knihy byla snaha autorky o co nejvíce stránek, aby splnila požadovaný objem a ani trefné pasáže s tatínkem to nezachránily.
Knihu jsem si vybrala podle obalu a navíc byla ve slevě a já neměla knížku na dovolenou, tak jsem jí vzala. Musím říct, že mě velmi nadchla, nikdy jsem ještě nečetla knihu s tímto dějem. Všem doporučuji.
Jednoduchý příběh, ale krásný... nutí vás věřit, že se vše může otočit a svět kolem vás začne být krásný. Nutí vás věřit v nadpřirozeno... nutí vás věřit v lásku.
I když jsem knihu dočetla až dokonce, tak mě kniha neoslovila, nebavila mě a už od začátku jsem počítala jsem s tím, že se setkají až na konci. Autorku nebudu nijak zavrhovat a její další knihy si přečtu, protože s láskou Rosie byla kniha která se autorce vážně povedla.
Nenáročná knížka i když mě nezaujala tolik, jako P.S.Miluji tě a Kdybys mě teď viděla. Přišlo mi to chvílemi zdlouhavé a souhlasím s ostatními, že byl úžasně vyjádřen vztah tatínka a Joyce, to bylo dojemné.
Skvělá, úžasná, nádherná kniha. Ohromně jsem se bavila, tolikrát jsem vyprskla smíchy a na konci mi tekly slzy dojetím... ach ♥ Joyce, její tatínek (úžasný), humorný Justin i ostatní... no prostě skvěle napsáno, charakter všech postav na jedničku... chci další od autorky :)
Knihu vřele doporučuji. V jeden moment jsem se u ní nahlas smála, hned za chvíli zase měla slzy na krajíčku. Za nejzajímavější postavu považuji jednoznačně tatínka hlavní hrdinky. Byl se svou bezprostředností neskutečně vtipný i dojemný zároveň. Když se společně s Joyce vydávají do Londýna, je to rozhodně nejzábavnější část knihy.
Musím se přiznat že tato kniha mne po Péesku, Kdybys mě teď viděla a Vzpomínky na zítřek přišla slabší.. Pro mě "pán Bůh zaplať" za tatínka, ten to zachránil. Ani příběh/pointa mne nezaujal..
2016 | Vadná |
2006 | Kde končí duha |
2009 | Díky za vzpomínky |
2009 | Dárek |
2020 | Dokonalá |
Cecilia si prostě ve svých knihách drží "to svoje", což dělá z každé její knihy zážitek sám o sobě...