Dítě z trosek

Dítě z trosek
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490573/bmid_dite-z-trosek-jIL-490573.png 5 95 95

Napínavý román z poválečného Německa od oceňované autorky krimi románů Zimní Hamburk na přelomu let 1946 a 1947. Čtrnáctiletý Hanno Dietz s matkou a mladší sestrou si přivydělávají sběrem kovového šrotu v rozvalinách města. Když v jednom rozbořeném domě narazí na mrtvou ženu a venku objeví zamlklého zbloudilého chlapce, jejich život se obrátí vzhůru nohama. Celá záhada prorůstá až do 90. let, kdy se Anna Meerbaumová rozhodne rozřešit tajemnou minulost své rodiny – a přitom narazí na dosud nevyřešený zločin.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , XYZ (CZ)

Trümmerkind, 2016

zimolka
25.06.2022 5 z 5

Nádherný příběh, který se ke konci krásně propojí.

zuzana5244
17.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Tato kniha byla bomba! Začíná tím, že v Hamburku po druhé světové válce najde malý chlapec, který nemluví. Ujme se ho rodina, která ho přijme za svého a vychová. Další část příběhu se odehrává na počátku 90tých let, kdy Anna začíná klást své matce otázky ohledně její minulosti na, které nechce odpovídat. Tím rozpoutá Annino pátrání o minulosti své matky. Další část příběhu nás přivádí na statek Clary těsně po válce. Byla to neuvěřitelná silná žena, která se snažila udržet celou rodinu pohromadě. Líbil se mi popis Německa těsně po skončení války. Závěr jsem tušila, ale ještě jedno tajemství Anniny matky se objeví až v závěru. Upřímně se nedivím, že i policisté z ní byly znechucení a svůj konec si plně zasloužila.

tittanie
16.06.2022

Na knihu jsem narazila díky databázi, jako v poslední době na spoustu knih. Kniha byla zajímavá, popisovala tři příběhy, které se nakonec spojí.
Musím říct, že kniha byla opravdu dobrá, jenom mi přišlo, že konec měl menší sílu než celá kniha dohromady. Ani nevím, jak to popsat. Ale kniha určitě stojí za přečtení, protože mám pocit, že knih, které by popisovaly období po válce není dost.

Renatecka
14.06.2022 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, silný příběh.

petr.trep
08.06.2022 5 z 5

Paradni cteni! Napinave az do konce. Trochu jsem se bal, ze se budu ztracet ve trech casovych liniich, ale vubec ne. Clovek od zacatku tak trochu tusi, jak to dopadne, ale jak a proc...proste skvely ctenarsky zazitek.