Dívka pod hladinou

Dívka pod hladinou
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550339/bmid_divka-pod-hladinou.jpg 4 508 508

Sloan McPhersonová série

1. díl >

Sloan McPhersonová je ve vodě jako doma. Její otec je lovec pokladů a ona sama se potápí od dětství. Jednoho dne se však ocitne nejen v roli svědkyně, ale zejména podezřelé. Zrovna když je ve vodě, někdo do kanálu hodí zavražděnou mladou dívku, kterou kdysi znala. Kolegové od policie teď sledují každý její krok – a vrah taky! Stopy vedou k drogovému kartelu, kterému právě zmizelo půl miliardy dolarů a dokumenty usvědčující zkorumpované soudce a politiky. A tyhle peníze a důkazy chce každý: kartel, policie i federální bezpečnostní složky… Sloan má sice s potápěním spoustu zkušeností, ale pokud si nedá pozor, nepřátelé ji stáhnou pod hladinu už napořád…... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: audiokniha , Témbr

The Girl Beneath the Sea, 2020

Interpreti: Barbora Kodetová

Arsi007
03.01.2022 5 z 5

Od začátku příběh plyne svižně, akce je zde víc než dost a i rozuzlení dává smysl. Bohužel na mě byl samotný závěr až moc useklý. Vše bylo vysvětleno, ale čekala jsem ještě nějaký epilog, který by mě dostal do kolen. To se nestalo. I tak jde mezi thrillery o nadprůměr a doporučuji ho všemi deseti.

IG: @hanybooks

jpatr
02.01.2022 4 z 5

Jako každá kniha od autora, tak i tato mne zaujala a byla fajn.

čef
29.12.2021 5 z 5

Dobrodružné thrillery mám vždy rád zvláště od tohoto autora. Zde je nová hrdinka – policejní potápěčka Sloan. Za vydatné pomoci svých přátel a rodinných příslušníků řeší nekonečně nebezpečnou misi proti těm nejvýznamnějším veřejným i tajným osobám ze státu Florida i výše. Nouze o napětí tedy nemůže v žádném případě být, takže pozor na čtení před spaním.

Dajine
26.12.2021 4 z 5

Žena superman.

nina3905
20.12.2021 3 z 5

Po prečítaní knihy som mierne sklamaná, pretože autora poznám a od knihy som čakala viac. Výpočet vecí, s ktorými nie som v knihe stotožnená je rozsiahly. Uvediem aspoň niektoré: "za vlasy pritiahnutá" špionážna téma, ponorky ( na toto slovo som bola ku koncu doslova alergická), zápletka priemerná - miestami ťažko uveriteľná... A to som sa na knihu veľmi tešila, pretože anotácia ma veľmi nalákala, ale príbeh mi jednoznačne "nesadol".

marketa1860
13.12.2021 3 z 5

Zajímavé téma, na mě moc špionážní, ztrácela jsem se ve zkratkách policejních, celních a tajných organizací. Mayne je vždycky důsledný a jde do detailů, ale tady jich na mě bylo moc. Drogy, ponorka, zločinné kartely. Má to spád a koho tato témata baví, bude spokojený,

š.m.i.k
08.12.2021 4 z 5

Chování Sloan bylo sice místy naivní až hloupoučké, je to taková "prvoplánově-akční" policistka, ale i tak mě to celé bavilo. A samozřejmě jsem musela fandit klaďasům... Dějově mi to přišlo dobře vymyšlené včetně potápění.

Dandulka
07.12.2021 5 z 5

Nová série vypadá, že bude velmi čtivá. Zatím jsem četla všechny knihy a ani jedna mě nezklamala. Tak uvidíme, co bude dál.

Ivuska.09
06.12.2021 5 z 5

Andrew Mayne je autor, který mě nikdy nezklame. Baví mě originalita jeho děl. Píše tak, jak nikdo jiný. A to je prostě skvělé. Navíc je příběh napínavý od začátku do konce. Závěr byl sice trochu useknutý, ale vše ostatní, co autor předvedl, mi to vynahradilo. Těším se na další knihu.

lucakuca
04.12.2021 4 z 5

Jsem v týmu "zbožňuju Mayneho." Jeho hrdinové jsou prostě jiní. V hlavní roli Indiana Jones v sukni a v neoprenu. Hlášky, nedostatek kyslíku a hledání pokladu jako detektivka? Osvěžující změna.

jasmína
30.11.2021

Nemůžu moc hodnotit, neuvědomila jsem si, že je to autor Šelmy a Teorie vraždy, a já nevím proč, ale mně se jeho styl psaní vůbec nelíbí....

Ale určitě má spoustu čtenářů a přeju mu to, jen si konečně musím zapamatovat jeho jméno, tady mě zaujala obálka a název knihy, a autora jsem si přečetla, až mě kniha vůbec neoslovila.....

pch1976
24.11.2021 2 z 5

Tato kniha mi nepřišla zajímavá, ani napínavá, což bych od tohoto žánru celkem očekávala. Docela zklamání

kokosek
10.11.2021 5 z 5

Andrew Mayne opět ve skvělé formě. Po poněkud podivném Temném vzorci je to příjemná změna. Vůbec bych se nezlobil, kdyby Sloan pokračovala ve svých dobrodružstvích.

PetK
04.11.2021 3 z 5

Na rozdíl od předchozích knih mě takhle nechytila. Poslouchala jsem audio a každou chvíli jsem ztrácela pozornost. Nějak mě nezaujal námět ani dej, doposlouchala jsem jako kulisu.

Arwen777
29.10.2021 4 z 5

Na tuto novou knihu Andrewa Maynea jsem byla zvědavá hlavně kvůli podvodnímu prostředí, ve kterém se většina děje odehrává, mám totiž potápění ráda a v knižní podobě jsem se sním ještě nesetkala.
Celkově se mi kniha líbila. Jako detektivka nebo thriller je to spíše průměr, ale hlavní postavy jsou velmi sympatické a i když je Sloan opravdu skoro superžena, čte se to dobře. Navíc je v knize spousta vody, potápění, lodí a ponorek, podmořského světa by sice mohlo být i víc, ale jak říkám, pro mě to bylo originální. Proniknout alespoň trochu do práce policejních potápěčů bylo velice zajímavé. Autor a překladatel také skoro v celé knize používá i správnou terminologii, kyslíkové bomby se objevily až na konci...
Pro mě svižný osvěžující dobrodružný příběh, sice méně uvěřitelný, ale s poutavým dějem, dobrým spádem a vůní moře.

kačenka80
26.10.2021 2 z 5

Kniha hodně zklamala. Příběh byl překombinovaný a hlavní hrdinka skoro superman. Knihy Šelma a Hračkář byly dobré ale pak to už nestálo za nic.

Anna27
25.10.2021 5 z 5

Série s Theem mi přirostla k srdci. Je to něco originálního. Šílený vědec, zvláštní případy. Nechybí napětí ani humor/sarkasmus. Už tím si mě autor získal, no a teď se Sloan je to ještě o stupeň lepší. Jelikož miluji oceán, žraloky a všechno pod hladinou mě fascinuje, tak při pasážích, kdy se Sloan potápěla mě úplně vtáhlo. Těším se na další pokračování, jak série se Sloan, tak s Theem. U Mayna mi přijde, že buď jeho knížky lidé milují nebo nemusí, nic mezi tím. Já jsem teda v týmu "zbožňuju".

perpe2a
24.10.2021 3 z 5

Průměrná detektivka, dost naivní pátrání a odhalování, hrdince se vše až moc dobře daří...průměr

harena
17.10.2021 5 z 5

Tak především bylo překvapení, že kniha není pokračováním série o šíleném Theovi, která se mi líbila moc, ale Dívka pod hladinou také nemá chybu. Sympatická Sloan pracuje u policie a pomáhá při vyšetřování zločinů, kdy je třeba se potápět do moře či kanálů, nacházet důkazy nebo tahat mrtvoly. Průpravu má od dětství, neboť její otec a strýc jsou hledači pokladů na ztroskotaných lodích. Asi některé čtenáře potěší, že na rozdíl od série "Naturalista" tady Mayne nepoužívá příliš mnoho odborných termínů, politiku sem také neplete, stačí tu úplně federální žraloci a mafiáni, s kterými si Sloan musí poradit. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí, dobrodružný příběh je napínavý, bez brutalit, občas odlehčený lehkým vtípkem a dobře se čte. A já budu vyhlížet další pokračování s PPP.

PS: doufám, že autor bude pokračovat také i v sérii o šíleném vědci Theovi

katallinka
03.10.2021 4 z 5

Tak tohle byla pecka. I když mi malinko chyběl šílený Theo, tak dějově byla tahle knížka mnohem lepší a všechny postavy skvělé!