Dívky z lesů
Minka Kent
Devatenáctiletá Wren a její dvě sestry, Sage a Evie, vyrůstají v chatce mimo civilizaci na severu státu New York. Když nejmladší Evie vážně onemocní, jejich matka s ní odejde vyhledat pomoc do nedalekého města. Ale nevracejí se. Jak měsíce plynou, naděje pomalu mizí, zásoby se tenčí a hospodářská zvířata umírají. Nemilosrdná zima se blíží. Pak se objeví cizinec, který tvrdí, že hledá matku dívek a neodejde bez nich. Aby unikly, musí Wren a její sestra porušit základní pravidlo – opustit les. Zjistí, co před nimi bylo skryto, před čím utíkají, a odhalí tajemství, která je držela ve tmě po celý život?... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2021 , Ikar (ČR)Originální název:
The Stillwater Girls, 2019
Kniha byla napínavá až do konce. Krátké kapitoly psané z pohledu 2 žen. Příběh byl plný zvratů a četl se jedním dechem. Konec byl předvídatelný ale ani tak to neubralo knize na kouzlu.
Moc se mi kniha líbila a byla velmi čtivá díky krátkým kapitolám. Z pohledu Nicolette a z pohledu Wren. Byla jsem zvědavá, jak se osudy těchto hlavních hrdinek propojí. Tušila jsem, proč ty dívky žijí v odlehlých lesích s matkou.
Ale hlavně mě šokovalo, co tajil Brant před svojí manželkou, co se stalo dřive.
Kniha mě na konci zcela pohltila. Konec se mi zamloval.
Prítomný čas zrejme mal vzbudiť dojem bezprostrednosti, u mňa však vyvolal len dojem silenej akčnosti.
Já jsem při čtení měla různé teorie jak to vlastně všechno spolu souvisí.A jedna byla šílenejší než tá druhá.Byla jsem napnutá jako guma kalhotek na lady XXL a nemohla se dočkat až to dočtu a pak mě mrzelo že jsem to dočetla a že už vím.
Hlavně závěr knihy dával smysl když jsem si uvedomila že událost která mu předcházela byla ve knize vzpomenutá.Ale je pravda že to byl jen pomíjivý okamih jako když králik souloží a náhle v záchvevu konce už ani neví že to bylo ono.
Za mne jednoznačně celých 5 hvězdiček.
Kniha mě okamžitě pohltila, bohužel mě pak trošku zklamal zbytečně splácaný konec. Většinou ale skvěle nepředvídatelné, plné překvapivých zvratů. Nic se zbytečně neprotahuje, takže super počtení, kdy knihu nejde odložit.
Při čtení na vás stále dýchá napětí a tajemství. Příběh se krásně čte a je zajímavý. Ke konci od knihy nebudete chtít odejít.
Podezření je prodchnuto celou knihou. Dvě linie, dvě cesty. Přiznávám, že ze začátku mě více zajímala cesta Nicolette, pak se to začalo vyrovnávat a já fandila i těm dvěma dívkám. Čekala jsem na rozuzlení a chtěla jsem, aby se oba příběhy protnuly. Úzká kniha, ale plná dramatu. Velké přemety, pády z výšky umocněné nedůvěrou. Moc se mi líbilo to svěží podání, které se mě prostřednictvím papírové knihy zmocnilo na necelé dva dny.
Hezká knížka se zajímavým nápadem. Za mě možná všechno až trochu moc pritazene za vlasy, ale četlo se to pěkně.
Zklamání z rozuzlení příběhu. Hodnotím střídání krátkých kapitol, takže se to dobře četlo.
Teda ten konec mi přišel tak neuvěřitelně překombinovanej, že mi zkazil celkový dojem z knihy.
Styl psaní byl opravdu super. Krátké kapitoly z pohledu Wren a Nicole mi sedly a čtení opravdu rychle postupovalo. Jen teda celá provázanost na konci mi přišla až moc přitažená za vlasy, ale jinak to nebyla špatná knížka a nelituji, že jsem si ji přečetla. Dala bych tak 3,5 *
Hned na začátku musím říci že hodnocení které jsem této knize dala je hlavně kvůli čtivosti.... četla se skoro sama a způsob jakým je napsána je poutavý.
Čtenáři jsou nabídnuty dvě dějové linky které se jeví že nemají nic moc společného.
Máme zde Sage a Wren... dvě mladé slečny které žijí uprostřed lesů odříznuté od okolního světa a kde netrpělivě a s nadějí čekají na matku která před pár měsíci odešla.
A na druhé straně tu máme Nic a jejího manžela. Kteří žijí v luxusu a obrovském domě. Zde to zase vypadá na klasický případ nevěry. Ale rozuzlení jejich vztahu a odhalení minulosti mě tedy dost překvapil.
Ale také jsou jejich osudy místy dost neuvěřitelné a přitažené za vlasy. Hlavně to jak se vše proplete dohromady a osudy všech postav se jako zázrakem spojí.
Jak jsem již zmínila kniha je hodně čtivá. A i přes neuvěřitelnost některých věcí je to podle mého super thriller. Který rozhodně neurazí a místy i nadchne.
Četlo se to dobře, to ano, jen mi vadilo střídání dvou naprosto odlišných příběhů - a s tím já si umím poradit. Až do strany 100 jsem četla nejdřív jeden děj a pak druhý, dalo se přesně vystihnout, kdy se oba spojí. No, bylo to naivní až běda, příběh z lesa byl notně přitažený za vlasy a pak do sebe všechno tak zázračně zapadalo, že by to šlo natočit jako růžová telenovela.
Už po několika stránkách jsem byla napnutá a zvědavá, co se z toho vyklube. Zdánlivě dva různé životní příběhy se pozvolně slívají do jednoho, což jsem asi i čekala. Nebylo pro mě jednoduché smířit se s vyústěním celé situace. Chvílemi mi to přišlo tak trochu divný. Jinak se ale knize nedá upřít čtivost. V konečném důsledku se mi líbila.
Zajímavé téma které mě pohánělo číst pořád dál a dál, protože vás zvědavost jen tak nepustí. Napínavé od začátku do konce a rozuzlení jaké jsem rozhodně nečekala. A které docela překvapí. Super knížka.
Přečteno během jednoho odpoledne. Příběh měl spád a nikde nic nedrhlo, bez prázdných míst v ději. Autorka celou dobud drží čtenáře v napětí, jak k tomu všemu vůbec došlo a proč. Pěkné počtení.
Až do poloviny knihy jsem neměla tušení, jak spolu dva příběhy souvisí. Knížka se četla velmi svižně, je to ta, kterou nechcete odložit a to mám ráda.
Příběh je trochu nereálný, ale vůbec to nevadí. Líbil se mi děj a jeho vývoj. Postavy mi byly sympatický a vlastně do poslední chvíle jsem netušila, kdo, co a proč.
Rozhodně doporučuji přečíst. Jo a slza ukápla
Dávám 5/5.