Divná planeta
Nathan W. Pyle
Komiksová senzace konečně přichází do Česka! Většina z nás má pocit, že žije naprosto normální život. Když se na něj ale podíváme optikou bytostí Divné planety, přidáme autorův okouzlující humor a jazyk, získáme čistou pravdu a neuvěřitelně zábavné čtení. Nathan W. Pyle ve svém komiksu popisuje obyčejné chování a rozhovory těchto neobyčejných bytostí. Prožijte s nimi situace, které všichni známe – vítání nového člena rodiny, návštěvu dětského hřiště, studium, hraní karet, oslavu narozenin, vysávání, cestování nebo sportování. Netušili byste, že tak všední aktivity se mohou z pohledu někoho jiného zdát nesmyslné, možná až absurdní. Komiks, který vznikl ze stejnojmenného instagramového fenoménu, svým chytlavým humorem pobavil celý svět a teď se chystá i na vás!... celý text
Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: 2020 , Universum (ČR)Originální název:
Strange planet, 2019
KNIHA: Tohle dílo je tak trefné, až to občas není vtipné. Spíš to může vyvolat jiné emoce. Ale návštěva očního, oslava narozenin, či muž, co ženě nese kytky, mě pobavilo neskutečně. A překlad slov je boží, kresby milé.
Instagramu neholduji, takže jsem vůbec netušila co si to dcera přinesla z knihovny. Ale jsem prostě ženská zvědavá :-) Je to takový úsměvný komiks, jak jsme my lidé viděni jinými bytostmi. Některé hlášky mě fakt bavily - Tvá tvář je dysfunkční, Zobrazení v nízkém rozlišení, Rostlinná tekutina, částečně strávená hmyzem a poté ukradená, atd.
Ach bože, tohle bylo tak neskutečně boží. :D Je to přesně ten zvláštní typ humoru, který v naší rodině prostě jede, zamilovali jsme si podobné hlášky už z filmu Dožeň co se dá aneb chodící mužský reprodukční orgán se schopností mluvit lidskou řečí. :D A tohle bylo přesně ono! Úmrtní válec, rostliny ve fázi umírání zmrzačené, hydratační válec a zobrazení v nízkém rozlišení...umírám z toho a miluju to. :D Nakonec si to asi stejně koupím, abych to mohla všem ukazovat a ostatní si klepali na čelo, co mi na tom přijde vtipného. :D
Kúpila som si to s tým, že to bude milé a vtipné. Moje očakávania to splnilo, ba až prekonalo.
Odteraz doma nemáme vázu, ale valec smrti, čaj je upokojujúca tekutina a muži si neviažu kravatu, ale zdrap vážnosti.
Po prečítaní som si povedala, že keď je to také skvelé, požičiam to aj ďalším divným pozemšťanom. A tu som narazila na vážny problém. Zjavne som divný pozemšťan iba ja… Ostatní sa tak maximálne pousmiali. Vraj im to nepripadá vôbec vtipné. Ešte by som pochopila, keby som im nútila nejakú šialenú japonskú komédiu, ale toto? Vážne? Normálne strácam dôveru v ľudstvo. Malý princ by z nich teda nebol vôbec nadšený. Stratili všetku hravú detskosť. Alebo si to všetko iba namýšľam, aby som ospravedlnila svoju zvláštnosť :D.
Možná kdyby mi bylo o 35 let méně...nějak nevím, čemu jsem se měl smát...za mě úplně zbytečná "kniha"...
Tohle je tak moc vtipný
Je to hodně specifický a suchý humor, takže to nesedne každému, ale já jsem z toho nadšená a řechtám se fakt nahlas️ @knihodura
Ja myslím, že kniha splnila, čo splniť mala. Dostala som presne to, čo som očakávala. Pobavila som sa, oddýchla som si a zistila, že my, ľudia, občas robíme fakt smiešne veci :)
Tohle je tak moc vtipný!
Je to hodně specifický a suchý humor, takže to nesedne každému, ale já jsem z toho nadšená a řechtám se fakt nahlas☺️
Divná planeta je komiksem, který ukazuje na různé momenty v životech mimozemských tvorů. Jejich reakce na fotbal, pejska nebo kočku či dokonce na nalakované nehty mě nepřestávaly fascinovat a bavit. Životodárná tekutina neboli krev je ale pouhým začátkem úsměvných pojmenování věcí a pocitů, které prožíváme dnes a denně. Jednotlivé obrázky jsou nakresleny zcela jednoduše, protože nepotřebují nijaký hlubší detail. Tahle kniha i tak zapůsobí na každého svého čtenáře, neboť svou miloučkou formou to snad ani jinak nejde. Jestli nějaká komiksová záležitost dokáže spravit náladu, pak je to stoprocentně Divná planeta.
Můj tříletý syn tuhle knížku zbožňuje a chechtá se u ní jako blázen, za mě to až taková pecka není podle recenzí, kterými jsě se až moc navnadila...
Vtipné oddechové čtení.
Divná planeta je hezký komiks od kterého jsem čekala hodně. Bohužel jsem toho zase tolik nedostala. Kniha neurazí, ale ani z ní nejsem tak moc odvařená...
Ze začátku vtipné, ale brzy se narážky opakují a začíná to být nuda, kterou dočtete, protože když už ji máte v ruce tak to prostě dočtete..
Mile a originálně zpracovaný komiks, který pobaví a člověk se v nejedné situaci určitě pozná. Pojetí toho, jak nás mohou vidět mimozemské bytosti nás mohou přimět k zamyšlení a připomenutí toho, že každý máme svůj úhel pohledu.
Dokonalá kombinace mimozemšťanů a neutuchající existenční krize.