Dlouhá cesta z ráje

Dlouhá cesta z ráje
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214129/mid_dlouha-cesta-z-raje-214129.jpg 5 90 90

Autobiografický příběh trnité cesty někdejší rwandské modelky je strhující, i když často hodně syrové čtení. Děj se vrací ke genocidě, která v roce 1994 zcela rozvrátila zemi a zanechala za sebou statisíce mrtvých.

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)

A Long Way from Paradise, 2010

amcb
21.04.2014 4 z 5

Hrůzný příběh, neuvěřitelné čtení o tom, jak se ze dne na den změní život statisíců lidí. O tom, jak jsou lidí bezmocní a přesto silní.

Ramondia1
02.04.2014 5 z 5

Hodně drsné čtení, hlavně ta představa, jak se v jedné vteřině téměř idylický život obrátí o stoosmdesát stupňů. Z některých momentů běhal mráz po zádech. Jinak kniha byla napsaná vynikajícím způsobem, autobiografické romány jsou prostě nejlepší.

mysterygirl
07.03.2014 5 z 5

Z téhle knihy se nemůžu pořád vzpamatovat...Stále jsem myšlenkama ve Rwandě...

jana.hud
06.02.2014 5 z 5

Drsná, smutná,ale nádherně napsaná.

scharko
19.01.2014 5 z 5

Přečteno jedním dechem,.

lucikg
23.05.2013

Přečteno jedním dechem. Kniha byla opravdu krásná, zajímavé čtení. Bohužel až smutné, když si uvědomíte co se ve světě děje.... :-/

Lenka 13
03.04.2013 5 z 5

Kniha je velmi čtivá,příběh sedmnáctileté Leah je velmi otřesný,co vše musela prožít, když utíkala před genocidou se svým půlročním synkem.

asam
13.11.2012 5 z 5

Neuvěřitelná síla, odvaha,vůle.Leah se svým malým synem, bez prostředků, bez rodiny odolává nástrahám genocidy v Rwandě. Knížka by se měla spíše jmenovat "Cesta peklem". Není to oddechové čtení, přesto doporučuji. Našinec si uvědomí, jak dobře se nám žije.