Dobře mi tak
Radka Třeštíková
Sebestředný a bezohledný malíř Boris se rozvádí se svou ženou a stěhuje se ze společného bytu ke kamarádovi Viktorovi. Tento životní zlom ho nutí zamyslet se nad sebou samým a bilancovat. Boris si postupně uvědomuje všechny svoje selhání a poněkud neohrabaně se pokouší napravit chyby. Hledá cestu zpět ke svému dospělému synovi, minulost se mu ale vrací jako bumerang. V té chvíli mu navíc zkříží cestu šestnáctiletá Erika.... celý text
Tato kniha byla velice zajímavá, ale Bábovky byly o poznání lepší. Ten závěr mně každopádně velice překvapil.
Četla jsem napřed Bábovky, pak To prší moře a teprve naposled Dobře mi tak. Radka Třeštíková je pro mě literární objev v tom nejlepším slova smyslu - obdivuju, jak čtivě píše o lidech, kteří nejsou ani trochu sympatičtí :). Těším se na další novinku.
Vypravěč muž , jeho bilancování života a náhled na problémy pohledem muže - to se mi moc líbilo.
Musím napsat, že Boris je typ muže, kterého bych nechtěla potkat a znát :-) Na druhou stranu se mi kniha velmi lehce četla a už dlouho jsem se tak nenasmála u knihy, jako u této (pes Ruda, kamarád Emil). Příběh byl dobře propracovaný, autorka využila propletenosti (podobně jako v Bábovkách). Ale takový konec jsem nečekala. Spíš jsem si přála Borisovo prozření.
A mě se to taky líbilo! Opět Přečteno jedním dechem. Dvě věci se na knize z mého pohledu nepovedly. První je věta "Dortová forma jeho duševního podnebí." Jakkoli obdivuji a baví mě autorčina hra se slovy, tohle jsem si musela přečíst několikrát a stejně se pořád sama sebe ptala "co?", "cože?"... A tou druhou věcí je konec. Nechci nijak zpochybňovat to, jak příběh dopadl. Nicméně za mě se prostě nepovedl. Ani ne odfláknutý nebo blbý. Jen možná takový nějak překombinovaný..?
Ráda bych si zde přečetla víc komentářů od mužů. Podle mého je ten mužský vhled velmi přesvědčivý. Navíc miluji autorčinu malebnou češtinu.
Nejprve jsem od Radky četla Bábovky a byla jsem natěšená na další knihy, ale tahle mě zklamala. Hlavní hrdina mi byl protivný a ani mi nebylo líto jak to s ním skončilo.
Za mě palec nahoru. Jako první jsem četla Bábovky.. řekla jsem si super, zkusím další. Pak jsem si koupila "To prší moře" a zatím nedočetla. Nechytla mě. Letos k Vánocům jsem dostala tuto knihu a jsem jedním slovem NADŠENÁ :) Přečetla jsem jí hned, nemohla jsem se od ní odtrhnout a tuto spisovatelku mám opravdu moc ráda!! :)
Velice čtivá kniha - tak jako snad všechny od Radky. Tuto knihu jsem do rukou dala hlavně ze zvědavosti, jelikož na databázi je kniha hodnocena nejnegativněji ze všech tří. Musím však říci, že tato kniha mě nadchla. Možná i více než Bábovky.
Radka se výborně vcítila do role muže. Kdybych předem nevěděla, že je to psáno ženou, nevěřila bych.
Jen konec byl na mě až moc depresivní a celkově se mi nečetl tak dobře, jako zbytek knihy. Celkově na mě ale tato kniha udělala velice pozitivní dojem a už se těším, až dám do ruk knihu To prší moře - to jediné mi od autorky chybí přečíst. :)
Tuto knihu jsem četla o velkých prázdninách a vůbec se mi nelíbila. Uznávám... zajímavý náhled, líbí se mi, jak se do toho autorka dokázala vcítit atd, ale jinak mě to neoslovilo. Zajímavý experiment.
Kniha "Dobře mi tak" se mi nečetla tak dobře jako "Bábovky", i když je psána stejným stylem. Překvapivé bylo, jak se tato na pohled křehká žena dokázala dokonale vcítit do muže a napsat knihu jeho očima. Kniha jistě stojí za přečtení, ale jednou stačilo.
Knížka se mi četla moc dobře, příběh byl pro mě zajímavý a neokoukaný.
Na Borise bych ale asi nikdy narazit nechtěla. Nechce se mi ani věřit, že takoví muži opravdu existují.
Do 3/4 velice čtivě napsáno, příběh má spád, byla jsem nadšená. Poslední část ale byla už značně depresivní, poslední stránky se mi ani nechtělo dočítat.
Jako celek ale hodnotím knihu dobře, jistě stojí za přečtení.
Ano, ze vsech 3 knizek od Radky Trestikove je tato ,,nejhorsi". Cetla jsem prvni Babovky, pak To prsi more a az nakonec Dobre mi tak. Ale i presto vse je knizka psana presne Radky stylem. Mne se ze zacatku libila moc, potom jsem si rikala, jak absurdni zapletky tam vymyslela a nakonec, kdyz jsem ji precetla celou, tak jsem si rekla, ze byla dobra a ze bych si klidne precetla druhy dil z pohledu ostatnich lidi, ktery mi je jasne, ze uz nevyda....kazdopadne za me dobry :)
sex homosexualita smrt rozvod LGBT, queer, LGBT+
2016 | Bábovky |
2017 | Osm |
2018 | Veselí |
2020 | Foukneš do pěny |
2023 | Kde jsi, když nejsi |
Obecně mám problém s knihami, ve kterých je mi hlavní hrdina nesympatický...nicméně, tohle je tak dobře napsané, že jsem to přečetla během jednoho dne....ale pořád je mi Boris protivný a asi ho nesnáším. Moc se mi líbí autorčin styl psaní, opravdu čte se to samo...ale ta překombinovanost a až fantaskní konec se mi nelíbil, podobně jako u To prší moře. Takže za mě jen tři hvězdy, ale další knihy si ručitě přečtu.