Dokonalé plány
Sidney Sheldon
Vzrušující příběh krásné a ctižádostivé Leslie Stewartové, která si ověřila, že pro některé muže je moc největší afrodiziakum, a Olivera Russella, pohledného guvernéra malého jižanského státu, který zjistil, že zuřivost odvrhnuté ženy je horší než peklo. S nečekanými kličkami a obraty autor představuje dva stejně posedlé lidi, jejichž cíle se nesmiřitelně střetnou. Oliver připravuje strategii jak dobýt Bílý dům, a Leslie spřádá plán, který by ho donutil přát si, aby se nikdy nebyl narodil...... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 1998 , AlpressOriginální název:
The Best Laid Plans, 1994
Jak někdo hltá "Bondovky", já hltám "Sheldonovky".V knihovně mám pěkně v řadě kompletní tvorbu Sidneyho. Po této knize jsem sáhla znovu po devatenácti letech. A stejně jako tehdy jsem ji přečetla za dva večery. Sheldon umí psát poutavě, svižně, přehledně, orientujete se v ději, neztrácíte se v postavách. Hvězdička dolů za : plný počet by nebyl fér ve srovnání s pozdější jeho tvorbou, která je bezesporu kvalitnější, vyšperkovanější, vybroušenější, propracovanější. Tuto knihu řadím k těm středně zdařilým, ale i přes to je dost dobrá.
Asi od pulky příběhu jsem si připravovala, jak napíšu, jak je pritazene za vlasy, že by se takhle choval prezident jakekoli civilizovane republiky, že by mu to těžko všechno procházelo, takže mi konec knihy vzal vítr z plachet. Ale i tak byl příběh příliš vykonstruovany, zvrat tak nenadaly a nektere postavy negativní, že jsem celou dobu stala jakoby nad vyprávěním a nemohla se do něj plne ponořit.
První kniha od tohoto autora. Zpočátku pomalejší rozjezd (už jsem chtěl knihu odložit). Posléze se děj rozběhl z části politickými intriky, z části detektivní zápletkou k jistojistému odhalení: jenže všechno je jinak...
Opět mě autor nezklamal. Dokonce knihu napsal tak, že jsem jednu chvíli fandila hlavní ženské postavě, za chvíli opět mužské. Nakonec opět překvapivá zápletka na konci :)
Tematicky není tato kniha můj šálek čaje, ale ke konci se z knihy vyvinula detektivka, což už bylo pro mě lepší. V knize je částečně dobře popsáno zákulisí politiky a život vysoce postavených zákonodárců. Od autora je to první kniha, kterou jsem četla a od ostatních se liší formou vyprávění - zcela výstižné krátké odstavce, žádné dlouhé proslovy, popisy, avšak vše dobře a dostatečně vystihnuté.
2011 | Pokud přijde zítřek |
1998 | Dokonalé plány |
2002 | Odvrácená strana půlnoci |
2013 | Hněv andělů |
1995 | Nic netrvá věčně |
Knížku jsem četla již před mnoha lety z knihovny a teď s když je znovu vydána jsem neodolala a pořídila jsem si ji. Hned jsem se do ní pustila a přečetla jsem jí jedním dechem.
Vzrušující a napínavý příběh kde se mísí láska, pomsta , nespravedlivá i spravedlivá obvinění.
Oliver připravuje strategii jak se stát americkým prezidentem a odmítutá Leslie spřádá plán na velkou pomstu.
Knížka je úžasně čtivá, akční a napínavá. Konec je naprosto neočekávaným překvapením.