Dopis
Kathryn Hughes
Tina Craigová pracuje do úmoru, a ještě k tomu o sobotách prodává v dobročinném obchodě, aby ve svém nešťastném domově trávila co nejméně času. Když prohledává kapsy starého obleku, který někdo charitě věnoval, objeví dopis se zalepenou ofrankovanou obálkou bez razítka. Dopis otevře a přečte si ho – a to změní směr jejího života navždy. Billy Stirling ví, že se nezachoval právě hezky, ale doufá, že může ještě všechno napravit. 4. září 1939 se posadí a napíše dopis, o němž doufá, že změní budoucnost. A to se také stane – ale více způsoby, než by si kdokoliv dokázal představit… Je na čase otevřít Dopis.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2018 , CosmopolisOriginální název:
The Letter, 2015
Moc se mi to líbilo. Ačkoli se příběh odehrává v několika časových úrovních, tak je velice přehledný. Příběh o pátrání v minulosti, který se nakonec protká a krásně zapadne do sebe. Moc hezké čtení o smutných věcech.
Jedna z nejchytlavějších knížek, které jsem kdy četla. Nádherné a zároveň smutné příběhy dvou žen. Krásně popsány životní náhody a osudy. Skvěle napsáno. Jsem v šoku, že je to první kniha autorky, protože je naprosto úžasná.
Milá odpočinková kniha, u které jsem zpočátku trnala, jak to dopadne, ale rychle se to začalo vyvíjet směrem, kterým jsem chtěla. Žádný překvapivý konec se pro mě tudíž nečekal, ke konci už jsem se občas nudila při neustálém opakování příběhu. Přesto mám z knihy hezký pocit plný naděje.
Za mě opravdu krásná kniha, přiznám se, tak jsem se začetla, že i slza ukápla a to se nestává v mém případě často.
Dojemný příběh o tom, co způsobil jeden neodeslaný dopis. Je to příběh o lidské zlobě, která krutě zasáhla do osudů několika lidí, i když se nakonec ukáže, že "všechno zlé je k něčemu dobré". A ještě ke všemu byl tak napínavý, že jsem ho musela přečíst na jeden zátah i za cenu probdělé noci.
Knížka je velmi čtivá a napínavá. Jsou zde dvě časové roviny a dva příběhy žen, které spojí jeden dopis. Obě si prošly trápením a zkouškami, aby nakonec nalezly štěstí a lásku. Zajímavé bylo jak téma týrané ženy, tak ženy zapuzené rodinou pro mimomanželské těhotenství.
Je to skvělá knížka která potěší romantické duše.
Velmi pěkný, propletený příběh, ve kterém vše přirozeně rozplétáte a stále hltáte stránky s nedočkavostí jak to bude dál... Při představě, co si vytrpěly chudinky ženy ve zmiňovaném klášteře, mě mrazilo.
Kniha má svoje kouzlo, svoji hloubku. Příběhy se mi moc líbily. Ikdyž to není úplně veselá kniha, je i plná bolesti a smutku, je krásná.
Kniha se opravdu dobre cetla, ale pribeh mi prisel az moc nahodny, ale proc ne, jako odpocinkova literatura je to ok.
Moc hezká a čtivá kniha, ve které se střídá romantika i drsná realita, minulost s přítomností. Za mě plný počet.
Dopis je zde velmi dobře hodnocen, přesto mě nenadchl tak, abych na něj i po přečtení dlouze myslela. Zapadne do mnoha podobných knih. Hlavně historická linka mi přišla málo rozvinutá , což byla škoda, vydala by na samostatný příběh. Nejsem ale primárně čtenář romantických a ženských knih, takové čtenářky tento příběh ocení více...
Kniha se moc hezky čte, příběh je velmi poutavý. Líbilo se mi střídání dějových linek, které do sebe skvěle zapadaly.
Romantika se vším všudy. Občas se mi vědoucně nadzvedlo obočí. Po třetině mi bylo jasno jak to vše skončí. A i když se rozhodně nemohu pokládat za znalce, řekla bych, že je to jeden z lepších příběhů svého žánru.
Kniha může na první pohled připomínat červenou knihovnu, ale má svoji hloubku.
Kromě toho, že je velmi čtivá, emotivní i napínavá, skrývá v sobě několik lidských osudů, komplikovaných vztahů a různého pojetí lásky.
Samozřejmě i zde hraje velkou roli nedorozumění a náhoda, někdy ne příliš uvěřitelná.
Co mně přišlo opravdu nereálné, byla situace, kdy si může kdokoliv požádat o výpis rodného listu kohokoliv - to snad ani v sedmdesátých letech nebylo možné (nebo už jsem příliš postižená současnou dobou GDPR?).
dopisy anglická literatura tajemství osudy lidí alkoholismus osudy žen společenské romány rodinná tajemství osud prolínání minulosti a současnosti
2018 | Dopis |
2021 | Klíč |
2021 | Tajemství |
2022 | Poslední slib |
2022 | Krabička vzpomínek |
Naprosto úžasná knížka. Přečteno za dva dny. Styl psaní se mi moc líbil. Smutné a dojemné čtení, při kterém vás bolí u srdce z křivd, nespravedlnosti a toho, jak to dřívější generace měly těžké. A ty můry jeptišky v klášteře, hnus. Bohužel vím, že realita tak opravdu probíhala, o to je to smutnější.... Dávám pět hvězdiček a ráda si od autorky přečtu další knížky!