Dopisy, které nikdo nečetl
Iona Grey
Píše se rok 1943 a v nálety zničeném Londýně se setkávají dva mladí lidé: nešťastně vdaná Stella a pilot amerického letectva Dan. Ve dnech, kdy si nikdo není jistý tím, co bude zítra, se do sebe bezhlavě zamilují. Chvíle, kdy spolu mohou být šťastní, však trvají jen krátce. Dan odchází bojovat, ale slibuje, že se pro Stellu po válce vrátí. O sedmdesát let později vhazuje Dan do schránky poslední dopis. Jeden z mnoha, který Stelle poslal na adresu místa, kde spolu měli po válce začít žít, a na které mu nikdy neodpověděla. Otevírá ho však Jess, mladá dívka, která v opuštěném domě hledá úkryt před svým násilnickým přítelem. Když si přečte Danovy nádherné dopisy, rozhodne se, že se ho pokusí vyhledat a pomůže mu jeho ztracenou lásku najít…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2017 , Fragment (ČR)Originální název:
Letters to the Lost, 2015
433 stránek. No, myslela jsem si, že mi ta knížka vydrží dýl. Ale byla tak úžasná a napínavá, že jsem jí za 9 hodin nepřetržitého čtení dočetla. Nádherný příběh. Až je mi líto, že skončil. Kdo má rád tajemné příběhy, kde do poslední chvíle nevíte, jak to dopadne, tak je to kniha přesně pro vás. A ačkoliv jsem ze začátku byla trochu zmatená, že je ta kniha psaná z více pohledů, moc se mi ten styl líbil. :)
Romantický, hodně předvídatelný příběh, ale čtení jsem si užila. Četla se lehce a zajímalo mě, co se stane dál. Večer po dočtení jsem z ní byla nadšená, teď ráno už emoce opadly. Naivní Stella a úžasný Dan byly poněkud ploché postavy, mnohem uvěřitelněji byl napsaný Stellin manžel Charles.
Konec byl dojemný, ale slzy u mě nevyvolal.
Jsem ráda, že jsem knihu četla, ale vracet se k ní pravděpodobně nebudu.
Nádherná kniha!! Pro nekonečného romantika jako jsem já byla jak stvořená, a slzám se ke konci prostě nešlo ubránit... Skutečnost, že se minulost spojila s přítomností byla přímo magická.
Je pravda, že prvních 70 stránek se to táhlo, ale pak už nešlo přestat číst. Vřele doporučuji lidem, kteří mají rádi romantiku, historii a "záhady" :-)
Příběh to byl krásný, ale vzhledem k ohlasům jsem čekala víc. Dlouho jsem si zvykala na styl, jakým je příběh napsán, a první váleční kapitoly mě dokonce ani nebavily. Samotnou mě překvapilo, že mě nakonec více zajímal osud Jess a Willa a jejich linka mě bavila mnohem více. Se Stellou jsem moc nedokázala soucítit, pro mě to byla hodně zvláštní postava. Dan byl zase až moc hodný a dokonalý, na sklonku života snad ještě víc. Příliš jsem tomu nevěřila. Ano, na konci jsem trošku zaslzela, ale mnohem více mi přirostla k srdci právě Jess spolu s Willem. Čekala jsem něco, co mě chytí a nepustí, místy to bylo až příliš dlouhé. Určitě bych tuhle knihu nenechala bez povšimnutí, ale třeba filmový Pearl Harbor se mi líbil mnohem víc a působil na mě silněji. :)
Krásná kniha. Sice předvídatelná ale to mi nevadilo. Čekala jsem sice trochu víc historie což by mi vůbec nevadilo ale i tak jsem si čtení užila. Všechny postavy jsem si oblíbila ale přišly mi trochu jednotvaré a to jim ubývalo na reálnosti. Líbil se mi I styl psaní i když jsem si na něj nejdříve musela zvyknout. 4/5*
Nádhera, nadhera , nadhera.Prosim zfilmovat at se mohou dojmout i lide kteří nečtou knihy . :-)
Kniha je krásná, nedá se přestat číst a i já jsem brečela jak želva. Jednoznačně doporučuji.
Poslouchala jsem jako audioknihu, potřebovala jsem ruce na háčkování :-). Hodnocení? Skončila jsem poslouchat v půl čtvrté ráno, nemohla jsem přestat, tak asi tak. :-)
Má se muž stydět za slzy? V případě četby této knihy, bych se musel stydět, jako malé dítě.
Nádherný příběh z konce druhé světové války. Příběh lásky nešťastně vdané Stelly, která se zamiluje do raněného vojáka Dana. Dan se musí vrátit na frontu, ale daruje Stelle dům, aby mohla utéct od svého manžela a slibuje, že ji bude pravidelně psát dopisy, na které už však nedostával odpovědi. Do tohoto domu se o mnoho let později vloupá mladá dívka, která utíká před svým despotickým přítelem, náhodou najde dopisy, začne je číst a rozhodne se Danovi jeho ztracenou lásku najít. Najde ji? A jak to dopadne.
Pokud je ve Vás romantiky, alespoň co se za nehet vejde, pak Vás tato kniha dojme, pohladí a nenechá oko suché. Věřte, že nebudete litovat.
Kniha mě pohltila a pustila mě až po přečtení poslední stránky. Celkový dojem pro mě však trochu kazí pár věcí. Předevší to jak uspěchaný je konec, oproti zbytku knihy, ve které příběh plyne přesně správným tempem. Další tři drobnosti bohužel bez spoilerů nemohu popsat, ale rozhodně mohu říct, že kniha je dobře napsaná a mohu ji doporučit.
Nádherná kniha, chytla mě za srdce:-) Četla jsem stejně nedočkavě jako četla Jess dopisy. Naděje a láska hlavních hrdinů mě dojímala, ale taky je v knize vidět,že všechno vždycky nedopadne jak si představujeme. Opravdu mě tahle kniha chytla a nepustila:-) určitě doporučuji.
Ach to byla krásná knížka. ještě teď mě bolí u srdce... :( Četla se sama (hlavně příběhy z minulosti). Rozhodně doporučuji.
Tak co vlastně ještě napsat? Skoro všechno už někdo popsal. Za mě nádherné čtivě napsané. Knížka o všem, co jsem očekávala a ještě něco navíc. Většinou moc nemusím romantické slaďáčky, ale tohle bylo tak opravdové a zároveň jiné. Určitě stojí za přečtení a hlavně nikdy se nevzdávejte naděje!
Tak tohle byla přesně ta kniha, kterou bych četla klidně neustále dokola. Naprostá nádhera. Nedivím se, že jí vidím v různých skupinkách, jako doporučení ke čtení. Opravdu stojí za to. Já jsem si ji pořídila k vánocům a nedokázala jsem se od ní odtrhnout. Doporučuji všem romantickým duším :-)