Dospělost je mýtus
Sarah Andersen
Dospělost je mýtus série
1. díl >
Tenhle komiks je pro všechny, kdo dokážou proflákat celé víkendy na internetu, pro které je držení se za ruce na ulici s naprosto úchvatným klukem nesnesitelná agónie, pro všechny, kdo sní o tom, že celý den zůstanou doma a budou se válet v pyžamu. A pro všechny, kdo přemýšlejí, kdy přesně vlastně ta dospělost začíná. Jinými slovy pro nás, kteří prožíváme hrůzy a trapnosti dnešního mladého života. Připadáš si výjimečný? Máš ostré lokty a neohroženě buduješ svou kariéru? Je pro tebe dospělost vzrušující výzvou, na niž se cítíš plně připravený? Uff. Tak to si dej odchod. Tahle knížka je určená pro nás ostatní, Pro nás, kteří promrháváme celé víkendy brouzdáním po internetu, kteří prožíváme nesnesitelnou agónii, když se s někým držíme za ruku, kteří celý den sníme o tom, jak konečně přijdeme domů a převlékneme se do pyžama, a hlavně si neustále lámeme hlavu nad tím, kdy přesně že má vlastně dospělost přijít. Tyto komiksy vtipně ilustrují plejádu každodenních trapných a hrůzostrašných situací, které v moderní době prožívá většina mladých lidí. Sarah Andersenová je mladá kreslířka z Brooklynu a tahle knížka rozhodně není autobiografická. Ani maličko.... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , CooBooOriginální název:
Adulthood is a Myth, 2016
:D :D :D Opravdu vtipné čtení. Nepatřím sice k fanouškům knižního vydávání komiksů a přije mi tak trochu škoda plýtvat papírem na něco, co je přečtené celé za cca hodinku, ale to nemění nic na faktu, že je to opravdu vtipné a podařené dílko. Autorka ví, co dělá, a umí to dobře, jen bych zůstala u nějaké jiné formy vydávání - na internetu nebo v nějakém časopise mi to přijde víc namístě, takto před sebou pořád vidím ten nepoměr mezi množstvím vynaložené práce s vydáním knihy a času, který každý potřebuje k přelouskání jednotlivých stripů... Ale to jen tak na okraj :-)
Proč mám pocit, že autorka mi vidí do hlavy? V mnoha z nich jsem se viděla. Nejvíc mě pobavil ten strip s oblečením. :D
Super kniha komixů. Je to vtipné, je to pravdivé, v hodně pasážích jsem se i viděla. Je to jedna z těk knih, kterou budete otevírat znovu a znovu , když vás přepadne depka. Někde jsem četla že má autorka svoji stránku kam přidává dalši a další komiksy, že by byl druhý díl ?
Co si bude nalhávat, na každé stránce jsem se viděla - přesné. Zasmála jsem se a všem na potkání doporučuji. (y)
Hlavně v knihomolských komiksech jsem se zhlédla naprosto dokonale. Skvělá kniha, která je o běžných věcech u kterých se ale zasmějete.
Skvělá kniha ve které se musí shlédnout snad každý, minimálně skoro ve všem. Pobavila jsem se, ale také zamyslela nad tím, kolik toho je opravdu reálné o mě samotné.
Naprosto skvělá kniha. Doufám, že vyjde v českém překladu pokračování. Autorčin web sleduji už delší dobu a co nový obrázek, to perla. Doporučuji všemi deseti!
;D ... Zatraceně trefný a vtipný. V těchto stripech se najde snad úplně každý. A kdo ne, ten kecá!
Komiksy nikdy nebyly tak úplně můj šálek čaje, ale na tohle jsem se těšila. Asi jako spousta dalších lidí, jsem se v tom taky častokrát našla. Přečtené je to vážně rychle, ale hodně jsem se u toho bavila a odpočinula jsem si, takže za mě 5 hvězdiček))
Komiksy znám dlouho, sledovala jsem je v originále na internetu. Přijdou mi vtipné a velmi příhodné, řekla bych, že se v nich mnoho dívek najde. U některých mi vadil překlad, neseděl přesně, ale jednalo se jen o výjimky.
Naprosto skvělý komiks, který mě dokázal pořádně rozesmát :D Začala jsem číst i facebookovou stránku Sarah's Scribbles. Je pravda, že jsem se mnohokrát našla a to mě na tom rozesmálo ještě víc. Za sebe doporučuji jak komiks, tak fb stránku. :)
Naprosto výstižné podání životních útrap a nástrach žen a dívek jakéhokoliv věku v krátkých komiksech. Smála jsem se skoro u každého "čtverečku" :D
Myslím, že každá se najde v nejednom z nich :)
Četla jsem v originále (angličtině) a doporučuji. Sarkastické vtípky pak lépe vyzní.
Niee, táto kniha vôbec nie je o mne! Už dlho som sa pri knihe, či skôr komixe takto nezabavila. A tie obrázky, mňamka.
komiksy pro dospívající mládež (young adult)
2016 | Dospělost je mýtus |
2021 | Tesáky |
2017 | Ubulená hromádka štěstí |
2018 | Kočky útočí |
2021 | Mimoňka |
Až se mě příště někdo bude ptát na vtipnou knížku o introverzi, doporučím toto :D