Dřív než ji najde
Michael Kardos
MUSÍ NAJÍT SVÉHO OTCE DŘÍV, NEŽ ON NAJDE JI… Obyvatelé poklidného městečka Silver Bay na pobřeží New Jersey ten příběh dobře znají: jednoho nedělního večera v září roku 1991 uspořádal Ramsey Miller večírek pro sousedy a potom zavraždil svou krásnou ženu a tříletou dceru. Všichni se ale mýlí. Dcera unikla. Teď už jí bude osmnáct a má plné zuby života v utajení. Posledních patnáct let se v rámci programu na ochranu svědků pod jménem Melanie Denisonová skrývala v malém městě v Západní Virginii – její otec totiž nebyl nikdy dopaden… Navzdory přísným pravidlům Melanie navázala vztah s mladým učitelem z místní střední školy, nyní je deset týdnů těhotná a nechce, aby se její dítě muselo schovávat jako ona. Vzepře se svým opatrovníkům a vezme věci do vlastních rukou. Melanie se vrací do Silver Bay a doufá, že dokáže to, v čem úřady selhaly: najít svého otce dřív, než on najde ji.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2017 , Mystery PressOriginální název:
Before He Finds Her, 2015
Zvláštní kniha, bavila mě i nebavila. Některé pasáže až hloupé, některé velmi dobré a propracované, konec v podstatě smutný, ale zároveň i plný naděje...hodnocení tak 3,5
Abych byla upřímná,tak je to takový horší střed. Nebavily mě stálé návraty do minulosti Ramseyho a jeho vysvětlování proč jede sem,aby zase odjel zpátky apod. Celé je to takové zdlouhavé a nezáživné.
Kniha nebyla špatná, ale nebyla ani nejlepší. Alespoň ne v záplavě všech možných thrillerů, kterými česká knihkupectví doslova přetékají. Velmi brzy se dalo odhadnout, kdo za vším stojí. Určitě bych ji však nezatracovala. Konec se mi zdál poněkud urychlený, skoro jako by autor už nevěděl o čem psát, tak se rozhodl příběh ukončit. A právě za ten konec dávám jen tři hvězdy. Dovedla bych si příběh představit propracovanější.
Kniha rozhodně není nejhorší, ale asi nepatřím do cílové skupiny. Nebo mě nezaujala tak, jak by měla. Něco mě tam nesedělo a docela dobře se dalo odhadnout, kdo za tím stojí.
Komorní rodinné drama s kapkou thrilleru stojící na pár hlavních aktérech a jejich pohnutých životních osudech, ani s jedním by člověk asi neměnil. Konec mě zas tolik nešokoval a jsem rád, že nevybočil z té skromnosti, kterou se kniha prezentovala. Povedený příběh o hledání pravdy, vlastní identity a hlavně o nalezení ztracené svobody.
Bohužel......nemůžu jinak, kniha mě vůbec nebavila, nemohla jsem se začíst a vzdor všem hodnocením, mi to vůbec nepřišlo nijak napínavý......prostě není to pro mě, někoho jiného může bavit
Čekala jsem od knihy víc...závěr nepřekvapil, tak nějak se to dalo od začátku čekat. Některé věci mi přišli nedořešené. Nechápu vysoké hodnocení, určitě jsem četla lepší thrillery.
Moc pěkně napsané, kniha se dobře četla a držela mně v napětí, konec překvapivý, za mně super počteníčko, mohu jen doporučit, žádná nuda!
Kniha se mi moc líbila. Hlavně to prolínání minulosti a současnosti. Čtenář se tedy postupně dozvídal jaký měl Ramsey Miller život, co předcházelo oné tragédii a kam nakonec zmizel. Možná mi tam trochu chyběla zmínka o tom, jak se vlastně dala Ramseyho hudební skupina dohromady. Jinak ale mohu jen doporučit.
Kniha mi svým námětem připomněla nedávno vydanou knihu Zkurvenej příběh. Autor nás provází dvěma příběhy - Melanie a Ramseyho. Ramseyho příběh mě asi zaujal více - čekala jsem, kdy přijde ten zlom a zjistíme, co vedlo k tomu, že Melanie se nachází v současné situaci. Příběh byl zajímavý, bez hluchých míst a díky tomu se kniha dobře četla a její konec přinesl mnoho zajímavých překvapení.
Zase jeden z moc zajímavých rodinných příběhů, osud jedné rodiny, které nebylo dopřáno být spolu moc dlouho, v závěru zajímavá zápletka a pak "kdo to byl". Příjemná oddechovka, kdo chce jen polechtat nervovou soustavu, doporučuji...
Příběh se velmi dobře čte a dějově je to výborně promyšleno. Skvěle byly prokresleny hlavní postavy, kdy na mě nejvíce zapůsobil Ramsey. Moc se mi líbila, jak byla vytvořena jeho osobnost, která se přes těžké dětství dokázala změnit pod křídly lásky. Zní to romanticky, ale tu v knize nehledejte. Je to hlavně o hledání pravdy v jedné rodině, ve které se za nečekaných nešťastných událostí všechno zvrtlo.
Dobrý psychologický román. Ze začátku mně déle trvalo než jsem se začetla, ale druhá polovina knihy svou atmosférou a stoupajícím napětím vše napravila.
Překvapivé rozuzlení s dobrým závěrem, to vše vám nabídne tento příběh o hledání vlastní identity a pravdy.
U mě jsou to tak 2-3 hvězdičky, ale to proto, že to úplně nesedlo prostě mně.. V tomhle jsem jedna z výjimek, protože většina lidí je z knížky nadšená (takže na mě zase tolik nedejte :DD)
Proč mě to tolik nedostalo ? Mám pocit, že na mě byla knížka až moc psychologická - až filozofická a pomalá...
Konec je překvapivý, ale já prostě čekala větší bombu - napínavou a mrazivou, knížku bych označila spíš jako rodinné (komorní) drama. Já čekala dusivý thriller plný vražd :D
Příběh hezký, ale žádné velké emoce to ve mně nevzbudilo.
SPOILER: Jediné, co mě vlastně potěšilo (i zklamalo), je to, že Ramsey nepřežil, myslím, že v opačném případě bych dala hvězdy dvě.