Dřív než půjdu spát

Dřív než půjdu spát
https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92705/bmid_driv-nez-pujdu-spat-8kd-92705.jpg 4 732 732

Vzpomínky: právě ty definují, kým jsme. Bez paměti člověk přestává existovat. A právě takto žije Christine, která po autonehodě ztrácí paměť pokaždé, když usne. Každý nový den je pro ni první a zároveň poslední. Její manžel Ben jí každé ráno trpělivě vypráví její vlastní život a obětavě se o ni stará… Anebo je vše trochu jinak? Christine se podaří za pomoci mladého doktora začít psát deník, a jeho stránky jí jednoho dne prozradí: Nevěř svému muži. Napsala to však vůbec sama? Jak se lze dopátrat pravdy o minulosti, když jediné, co znáte, je dnešek?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Knižní klub

Before I Go To Sleep, 2011

eva6224
04.06.2017 5 z 5

Čtivá kniha, četla se sama.

JustWomen
30.05.2017 3 z 5

Nebylo to špatné, zajímavé téma, ale na mě moc vaty, stále se opakující stejné motivy, nemastná neslaná Christine a docela předvídatelný konec.

martina.culik
29.05.2017 5 z 5

Nemít žádné vzpomínky musí být tak hrozně děsivé, jako je popsáno v této knize. Musíte mít někoho, na koho se můžete spolehnout, jak ho ale poznat, když si nic nepamatujete?

qydko
18.03.2017 5 z 5

To je přesně kniha podle mého gusta. Dobrá zápletka, napínavá, nečekané rozuzlení. Četla jsem ji jedním dechem, kdybych měla víc času, určitě bych ji dala na jeden zátah :)

Aknel26
02.02.2017 5 z 5

Byla jsem napnutá jak kšandy, a i když jsem nějakou dobu tušila, jak to celé je, musela jsem dočíst do konce ještě v noci. Malý nedostatek bych našla, deníkové zápisky byly příliš dlouhé, než aby Christine stihla krom čtení a psaní (rukou!) ještě něco prožít, ale na napětí a čtivosti to knize neubírá.

klarence
30.01.2017 5 z 5

Strhuhující, nemohla jsem se odtrhnout..

Zdenulkaa
28.01.2017 5 z 5

Velice napínavý román, nemohla jsem se od knihy odtrhnout, hlavně, když se blížil závěr. Překvapivé rozuzlení.....

PetraBery
22.01.2017 4 z 5

Podařený román, ve kterém nechybí správná dávka napětí. Díky psaní deníku a schůzkám s doktorem Nashem se Christine dokáže dobrat pravdy. Dobré počtení!

Liduka
20.01.2017 5 z 5

Skvělá kniha, od které jsem se jen těžko odtrhávala. Christine po nehodě ztratila paměť a ocitla se v psychiatrické léčebně a později v pečovatelském centru odkud jí odvedl její manžel Ben. Za Benovými zády, protože on to nechtěl, se začala scházet s doktorem Nashem, aby zapracovali na její paměti a začala si psát deník. Postupně díky němu odhalila šokující pravdu. Knihu mohu jen doporučit. Konec stál opravdu za to a nečekala jsem ho.

KaterinaVolhejn
27.12.2016 5 z 5

Přečteno jedním dechem. :)

kikizubik
30.11.2016 3 z 5

3,75*
Knihu jsem přečetla celkem rychle. Většinou jsem jí nepustila s ruky dokud jsem si alespoň nedočetla kapitolu.Konec mě opravdu překvapil. Ten zvrat jsem nečekala, ale u některých pasáží jsem se nudila.

kara
26.11.2016 5 z 5

Pěkné počtení!

ondaboss
07.11.2016 3 z 5

Hned po přečtení jsem koukal na film s Nikol Kidmen.
Film je brutální... Brutální hovadina! S knížkou sdílí bohužel jen název.
Teď ke knížce - začátek mě bavil. Konec měl strhující tempo. Bohužel prostředek naprosto o ničem. A závěr? Tam se dalo vytřískat daleko, daleko více.
Kdyby hrdinka umřela (omlouvám se všem happyenďákům) a nebo kdyby končil konec "Ten pokoj je cizí. Neznámý. Nevím, kde jsem...." to by byla pecka.

EllieGriffin5
09.10.2016 5 z 5

Jedna z knížek, od které jsem se nemohla odtrhnout a prostě jsem musela vědět, jak skončí.

lucie.kapal
04.10.2016 2 z 5

Kniha mě zklamala, určitě se z konce dalo "vyždímat" mnohem více.

1alena1
05.09.2016 4 z 5

Zajímavé a napínavé čtení, výborné na dovolenou. Dobré téma, film bych ráda zhlédla, kniha se ke zfilmování přímo nabízí. Doporučuji k přečtení.

Vlak7
29.08.2016

Za začátkku pořad dokola to stejné. Překvapivý závěr. Už bych znovu nečetla.

Kate338
20.08.2016 5 z 5

Jeden z příběhů který vám bude po přečtení ještě dlouho šrotovat v hlavě. Na záčátku mi to přišlo super,v polovině takový vlažný ale konec? Ten mně naprosto dostal,ještě ted' z knihy nemůžu. Opravdu povedené,velice chytlavě napsané a neuvěřitelné od začátku až do konce. Jedním slovem Vynikající! :-)

Rade
24.07.2016 4 z 5

Plus za téma: Psychothriller s hlavní zápletkou ztrátou paměti a ztrátou identity (vzpomněla jsem si na výbornou Past na Popelku). Jenže v druhé půli na mě bylo skoro až moc té romantické linie, nepamatuju knížku, kde by se tak často opakovalo slovo „milovat“. A pointa taky malinko drhla...
Pro mě mezi třemi a čtyřmi, nakonec dávám čtyři, jednak proto, že to bylo vlastně docela fajn čtení na dovolenou, a jednak pro ten celkem realistický úplný závěr. (75 %)

Iva B.
02.07.2016 3 z 5

Nebyla to vůbec špatná knížka, ale už tak od poloviny mi pomalu, ale jistě začalo docházet, jak to dopadne na konci a nemýlila jsem se! Filmovou verzi jsem neviděla.