Druhá stříbrná kniha snů
Kerstin Gier
Stříbrná kniha snů / Strieborná kniha snov série
Druhý díl napínavé snové trilogie od bestselerové autorky Kerstin Gierové. Liv je v šoku: Secrecy zná její nejtajnější tajemství. Ale odkud? A co před ní Henry skrývá? Co je to za podivnou postavu, která se potuluje a řádí v nekonečných chodbách snového světa? A proč je Livina sestra Mia najednou náměsíčná? Noční můry, záhadná setkání a divoké pronásledování zrovna nesvědčí dobrému spánku. K tomu se musí Liv vyrovnat se svou nově poskládanou rodinou a intrikánskou babičkou. A faktem, že existují lidé, kteří s ní mají nevyřízené účty. Jak přes den, tak v noci…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2022 , CooBooOriginální název:
Silber: Das zweite Buch der Träume, 2014
Oproti prvnímu dílu mám pocit, že se tam toho tolik nedělo. Ale zase má zajímavější zvraty, takže 4*.
Pozor Spojlery!!!!!!!
Ach jaj. Normálne sa mi vyhrnula slza z oka keď sa rozišli. Ten hnusák ktorý chcel aby Livina sestra sa zabila som mala takú chuť vstúpiť do tej knihy a prefackať ho tak, že bi až zamdlel. Úplne sa mi rozbúchalo srdce keď chcela(Livina sestra) vyskočiť z okna. Našťastie to dopadlo dobre.
Kniha byla dokonalá, četla se jedním dechem, za jedno odpoledne :-). Akorát jedno mě mate a to jsou ty jména, která tam nejsou často, jinak je skvělá. Vážně jsem zvědavá, jak to dopadne. Kdo je Secrecy? To opravdu netuším.. Bude Liv zase s Henrym? Nejspíše ano a jak se to nakonec vyřeší se sny? Tak to se nechám překvapit :-)
P.S. Ten recept na vanilkové rohlíčky na konci knížky je super :-) opravdu ho vyzkouším ;-)
Super knížka! Stejně kouzelná jako první díl.
A ta obálka... K tomu snad nejde říct nic jiného, než - nádhera. :D
Strašně moc se těším na třetí díl.
POZOR SPOILER!!!
Moc mě mrzí že se Liv a Henry rozešli a doufám, že se brzy dají zase dohromady...
Právě dočteno a kniha se mi moc líbila, stejně jako první díl. Stojí za přečtení :-) užila jsem si knihu maximálně a už teď se těším na další díl ...
Trochu jsem se bála, že budu z druhého dílu zklamaná. Teď se sama sobě směju, že mě něco takového vůbec napadlo :D Jsem z chodby plné dveří, které vedou do cizích snů naprosto unesená. Rychlý dějový spád, zajímavé postavy, originální příběh...ach, zase nemám co vytknout. Na závěr si ještě neodpustím poznámku, že jsem se zamilovala do přísloví pana Wu...
Upřimně,nejvíc mě zklamalo ten rozchod mezi Henrym a Liv. Jinak se mi to strašně líbilo a já už se těším na třetí díl. :)
časový odstup od prvého dielu ma dosť sklamal, no bolo to zaujímavé čítanie, škoda toho smutného konca, verím, že záver trojky bude taký ako mali drahokamy, no moja zvedavosť a niektoré dramatické situácie zabezpečili, že sa to čítalo samo.
Jak jsem psala u prvního dílu - zajímavé, něco jiného, dobrá oddechovka. Určitě si budu chtít přečíst i třetí knihu. Jenom nevím, jestli si budu pamatovat o čem první dvě knihy byly, až ta třetí vyjde.
Musím uznat že tato kniha mě moc nebavila v porovnání se sérií drahokamy a prvním dílem, ale propadák to taky rozhodně není! :D
Absolutně nechápu, proč mi trvalo tak hrozně dlouho, než jsem se do tohohle dílu pustila. Byl parádní, dokonce ještě lepší než jednička! :)
Tuto sérii jsem si naprosto zamilovala. Autorka skvěle píše a prakticky od knihy nemůžu odtrhnout oči. Výborná kniha. Doporučuji všem snílkům, kteří jsou neustále v oblacích...
Výborný pokracovani, stejne jako jine knihy od autorky plna napeti, nemuzu se dockat dalsiho dilu :)
Opět jsem nebyla zklamaná. Tahle série se jí podařila. Doufám, že poslední díl bude stejně dobrý jako oba předešlé.
přátelství láska sny německá literatura pro dívky
2015 | Rudá jako rubín |
2014 | První stříbrná kniha snů |
2015 | Zelená jako smaragd |
2015 | Modrá jako safír |
2015 | Druhá stříbrná kniha snů |
Po Divotání je tu další knížka, díky které si zřejmě začnu myslet, že druhé díly jsou lepší než první. Zase to byl spíše takový můstek mezi jedničkou a trojkou, ve kterém se nedělo téměř nic, co by rozvinulo děj. Teprve na konci došlo k zásadním zvratům a napínavým okamžikům. A těch přibližně 300 stran předtím bylo - víte, co to bylo? Úžasně zábavná záležitost! Jednoduše miluji rodiny Kerstin Gierové. V Drahokamech rovněž, ale tady je to ještě daleko lepší. Super mladší ségra, dobrosrdečná chůva, miloučký pes, nepřátelská nevlastní sestra a ochranářský nevlastní brácha... A spolu s tou Okrovou bestií to tvoří dokonalý recept na pravou pohodu, v tomto díle dokonce vánoční. Ne, není to originální příběh. Je to o vztazích, rozchodech a nářcích, problémech středoškoláků, s průměrným a předvídatelným padouchem... Ale Kerstin to umí prodat s humorem. Tak že se i já ve svých pětadvaceti popadám za břicho.
Stejně jako u Divotání (a mnoha předchozích knížek) musím i tady upozornit na trestuhodnou nedbalost redaktorů! Nevím, co to v CooBoo zaměstnávají, ale Druhá stříbrná kniha snů snad neprošla žádnými korekturami. Tolik to tomu příběhu ubírá na kvalitě! Po několika otravných překlepech jsem si začala dělat poznámky (a to ani ne hned od začátku) a našla jsem celkem 40 chyb (překlepů, pravopisných i gramatických pochybení, nesmyslů nebo jen podezřelých a podivných věcí). 40!!!! To je zatraceně moc a vůbec se mi nelíbí, že něco takového nakladatelství s klidným srdcem vpustí do světa! Ale rozhodla jsem se tu hodnotit příběh. Už mě nebaví kazit příběhům hodnocení jen kvůli redaktorským flákačům!