Jamaica Lane
Samantha Young
Dublin Street série
Přitažliví muži přivádějí plachou Olivii do rozpaků. Nastal čas to změnit! Olivie je sympatická, krásná mladá žena, ale bojí se navazovat jakýkoli kontakt s muži. Jakmile ji některý osloví, hned zčervená. Nepovažuje se za přitažlivou a s partnerskou intimitou nemá skoro žádné zkušenosti.
Když jsem začínala číst, čekala jsem hlavně romanci. A ona je půlka knížky psaný porno :D
Néé, tak, nebudem to přehánět. Jsem hold puberťačka, takže na to musíte brát ohledy :D Kniha se mi hrozně líbila. Když si odmyslím ty pasáže, kde spolu Liv a Nate spí, četlo se to opravdu dobře a i zápletka je zajímavá. Myslím, že Oliviin problém s nedostatkem sebedůvěry má většina žen/dívek a dovoluju si říct, že aniž bychom měly po boku každá svého vlastního Natea (Nata? Nevim jak to napsat), takhle kniha nám to sebevědomí trochu pozvedla.
Zpočátku kamarádský vztah a "nevinné" lekce sexu se zvrtly v lásku - pochopitelně. Snad ani není čemu se divit, všichni jsme čekali, že nakonec stejně skončí spolu. Takže ani pro mě nebyl konec nějaký šokující. Akorát mi přišlo, že tam toho Bena použila autorka jen aby to nakonec celé dávalo smysl - jakmile ho využila k pasážím, kde jsou Liv s Natem rozhádaní, odhodila ho někam do kouta a pak se na něj už ani nepodívala. No, to nevadí :D Nicméně se mi vztah mezi dvěma hlavními postavami hrozně líbil. Mít takového kamaráda jako Nate (a nenarážím tím teď na jeho vzhled a sexuální dovednosti), tak si pískám.
Přiznám se, že jsem tuto knihu četla jako první ze série, ale nepřišlo mi, že by to nějak výrazně vadilo. Každopádně si předešlé a následující díly přečtu. A moc ráda :)
musím dát 5 hvězd, abych odlišila, že se mi tato kniha ze série nejvíce líbila a rozhodně mě nejvíce pobavila! nestává se mi často, že se nad knihou začnu křenit :D
Dávám za pravdu ostatním , že je tato kniha lepší než padesát odstínů šedi ,za mne průměrná kniha .Kdo má rád tento žánr, tak doporučuji k přečtení.
Musím říct že tento díl se mě líbil asi nejvíce. Je to oddychovka na odpolední čtení :-)
Tak k tomuto dílu jsem se dostávala hodně dlouho, v knihovně už mi nějaký ten pátek ležela a já si vždy našla něco, co bych si přečetla radši..;) Nakonec jsem se k ní přece jen odhodlala a až teď lituju, že jsem se jí tak dlouho vyhýbala..:(:D Je skvělé, že v každém díle se objeví tato skvělá partička a zrodí se nový vztah..:)) Pro tento jsem měla obzvlášť slabost.. je jasné že kluci jako Nate ať už tvrdí od začátku, že se nikdy nezamilují a bla bla.. nakonec se to vždy zvrtne.. Tady za tím stojí Olivie. Úžasní kamarádi, kteří si spolu rozumí spolu začnou spát.. zbytek si přečtěte..:) Konec mi přišel přesně, jak má být vzhledem k jejich vztahu..;)) Taky se mi líbilo, jak Nate postupně vracel Liv ztracenou sebedůvěru a to se občas přenášelo i na mě.:)) Je to úžasná kniha na odreagování, zlepšení nálady a neutuchajíci zájem o další díly..:))
Myslim ze vsem od zacatku je jasne ze pratelsky vztah se posune dal a to do loznice:) Tim nechci naznacit , ze vztah mezi prateli musi zakonite koncit posteli.. Z meho pohledu nebyla kniha spatna libil se mi dialog hlavnich postav a to , ze autorka dala moznost napravit reputaci neodolatelnemu devkari. Olivie je mlada slecna ktera veri od zacatku v neco vic nez jen obeti nejlepsiho pritele, malo zkusena a nejista svou postavou... a presto mu navrhne sex? Skoda konce ktery se mi vubec nelibil, na nedelni odpoledne prijemne cteni ale hit to opravdu neni. Prumerna knizka s lehkym prubehem bez zapletky s pekne popsanym pratelskym vztahem a lehkou vulgaritou.
Kniha mě příjemně překvapila. Sice příběh od začátku takový dost okatý, každému musí být jasné, jak to skončí, nicméně kniha se mi líbila. Je to příjemná odpolední oddychovka. Rozhodně lepší, než nějakých 50 odstínů, kde příběh vlastně žádný není a erotika také ne.
Tento díl mě "roztetelil" nejvíce z celé série. Chvíli mi trvalo, než mi došlo, že to bude hlavně změnou překladatelky. Dialogy konečně znějí přirozeně a slovní zásoba odpovídá věku postav. Není to žádné psychologické veledílo, ale tahle dávka humoru, napětí, jiskření a erotiky mi stačila. Dokonce si dokážu představit, že bych se k této knize jako jediné ze všech ještě někdy vrátila.
Takže, kde začít...
Tato kniha mě ze začátku vůbec nezaujala, asi dva měsíce jsem byla zaseklá na desáté straně. Když jsem se ale jednoho dne odhodlala, že si ji musím přečíst a přetrpět ten (pro mě) nudný začátek, začala jsem v knize samozřejmě nacházet zalíbení. Byla to první kniha, u které mi ukápla slza a občas jsem se i zasmála. Tak jsem se vžila do děje, že jsem ani netušila, jak dokážu prožívat nějaký příběh. Samozřejmě že jsem přečetla první (Dublin street) a druhý díl (London road). Dublin street pro mě byl na prvním místě i po přečtení druhého dílu, ale po přečtení několika komentářích, kde jste si velká většina z vás oblíbila právě tady tu, jsem tomu pořádně nemohla přijít na chuť. Ale máte pravdu, je skvělá! Nepovažuju ji za nejlepší ze tří, ale na stejné pozici s prvním dílem, ale líbily se mi všechny tři :) Teď mě ještě čeká poslední díl, na který jsem také moc zvědavá. Abych se vrátila ke knize, jak jsem psala už výše - začátek mě nebavil, až nudil, ale potom se mi to moc líbilo, byla jsem z toho nadšená a jakmile jsem v ní našla zalíbení, stačily dva dny na to, abych ji přečetla. Ačkoliv musím uznat, že mě zklamali Joss a Braden, kteří pro mě tvořili dokonalý pár, Joss se mi ztrácela už v druhém díle a teď se mi už oba nějak oddalovali. Jediné, co bych tomu vytkla, je příhoda s Natovým otcem Nathanem. V téhle části mi příjde, že autorka knihy si opravdu něvěděla rady a musela tam plesknout nějakou bombu, kterou měla lehce napravit vztah mezi Olivii a Natem, poté mě zamrzelo, že konec skončil jak jinak, než těhotenstvím a zasnoubením. I když jsem od 1/4 knihy věděla, jak to celé dopadne, tak mě to trošku zamrzelo, přece jen jsem od toho čekala něco víc. Na závěr ale musím napsat, že mi kniha zvýšila sebevědomí, čehož si cením a myslím, že nejsem jediná. :) Za mě 5 hvězdiček.
Na to, že začátek mi přišel nudný a trochu zdlouhavý, se to velmi dobře rozproudilo a četla jsem to jedním dechem. Líbilo se mi, že i v tomto pokračování se autorka věnuje postavám z předchozích dílů. Velmi se mi také líbilo obsazení hlavních postav, nejde si je neoblíbit. Autorka hezky vystihla jejich přátelský vztah, který podporuje to, aby se člověk stal lepším, a který vede k zamyšlení, že něco takového by mělo potkat každého člověka alespoň jednou za život.
Třetí díl hodnotím podobně jako první. Byl pro mě trochu míň chytlavý, ale zůstávám u třech hvězdiček. Už jsem četla i horší věci. :) Moc se mi líbilo, jak si Nate šel za svým i přes tolik Liviných odmítnutí.
Tak tato kniha překonala moje očekávání. Kniha se četla sama, ani nevím, jak jsem se ocitla na konci knihy. Proto neváhejte a vrhněte se na tuto knihu, určitě to za to stojí. :-)
Musím přiznat, že autorka se zařadila svou sérií mezi mé oblíbené spisovatele a moc jí fandím, ať se jí stále tak daří. Jamaica Lane nezklamala, naopak byla skvělá. A opravdu asi nemá cenu říkat, který díl je nejlepší, všechny jsou úžasné !!!
Nevím, jestli je zrovna tohle nejlepší díl série, protože celá série je skvělá, čtivá, oddechová, zábavná, romantická, okouzlující, občas nervy drásající (v pozitivním slova smyslu) a taky erotická. Ideální letní čtení k vodě, protože romantiky a šťastných konců není nikdy dost. A navíc - moc se mně líbí proplétající se příběhy hlavních hrdinů z minulých dílů. Zkrátka - už aby tady byl díl další!
100% nejlepší díl série... tenhle díl miluju a určitě se k němu budu vracet. Velmi vtipné a kousavě napsané. Nadchnul mě, konečně knížka od které jsem se nemohla odtrhnout.
Tu knížku miluju :D je vtipná, výborně se čte, dialogy jsou super, postavy jsou super, je to šíleně předvídatelné a ani trochu originální a já to miluju... dokonce i konec O_o
sex přátelství láska pro ženy erotika Skotsko rodina ženská sexualita
2013 | Dublin Street |
2014 | London Road |
2019 | Bez rozloučení |
2017 | Scotland Street |
2020 | Struny lásky |
Hezké, milé, zábavné. Tak bych asi popsala tuto knihu.
Autorka ví, co dělá. Řekla bych, že dokonce jako jedna z mála si umí s postavami pořádně pohrát a vždy přijít s něčím novým. Možná ne originálním, ale prostě novým.
Olivie a její osobnost mi neuvěřitelně sedly. Nejspíše to bude tím, že jsme si tolik podobné. Nate byl rozkošný, měl své chyby a trápily ho pořádné chmury, ale jako správný chlap se sebral a dokázal knihu pozvednout na vrchol.
Jediné, co bych knize vytkla- ačkoli se to týká spíše překlad- bylo užití výrazů "tatínek" a "maminka". Často mi to lezlo na nervy. Zvláště v určitých situacích, kde se to dle mého vůbec nehodilo a pouze to sráželo moje nadšení z knihy.Přesto si ode mě získá plný počet hvězdiček.