Neomylný instinkt
J. D. Robb (p)
Eva Dallasová série
Eva Dallasová se dozví, že z vězení uprchl obzvlášť nebezpečný psychopat Izák McQueen. Zločinec, který je stejně inteligentní jako zvrhlý, se okamžitě vrhá do víru řádění, které mu předtím znemožnila právě Eva. Opět za sebou nechává šňůru znásilněných a zmučených dívek. Tentokrát má ovšem v plánu udělat ve svých nezletilých obětech jednu výjimku... 1. vydání.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2012 , AlpressOriginální název:
New York to Dallas, 2011
![Plútarchos Plútarchos](https://www.databazeknih.cz/img/users/77_/77023/m_77023-NUb.jpg?v=1463331608)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Nenadchlo, nezaujalo, neupoutalo. 350 stran čekání na to, až tohle pronásledování uprchlého psychopata skončí a jakým způsobem Eva Dallasová Izáka McQueena dopadne - i když předem tušíte, jak to musí dopadnout. Nejdřív mě šokoval letopočet 2060, v němž se příběh odehrává. Pak popis zvráceností pedofila McQueena a stejně zvrácená minulost poručíka Dallasové. Divoká přítomnost Eviny matky, skoro dokonalý Roarke, deportace vězňů na jiné planety...
Mně tahle kniha nenadchla, nezaujala, neupoutala!
![georginaa georginaa](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/19133/georginaa-FTk.png?v=1657799882)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tak tento díl mě moc nenadchnul, byl moc zdlouhavý, jako by se v tom Eva ztrácela a neměla nápad jak dostat psychopata, který byl pořád o krok napřed. Chce se jí pomstít, ale zároveň se vyžívá v násilnostech na ostatních, jen aby předvedl, že ho Eva nedostane. I když jak víme, (kdo čte všechny díly jako já), že se Eva nikdy nevzdává.
![Aniga Aniga](https://www.databazeknih.cz/img/users/43_/43641/43641-Uz8.jpg?v=1438880967)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Jedná se o moji první knihu z této série, ke které jsem se dostala dá se říct náhodou (zakoupeno v Tescu se slevou na 39 Kč).
Nemohu říct, že by mi příběh nesedl nebo nějak neupoutal, jen plno stran mi přišlo zbytečných. Některé se opravdu táhly a nepodstatný děj rozebíraly do detailů. Možná mi to přišlo zbytečné i proto, že jsem se s Evou Dallasovou setkala poprvé.
Každopádně pokud se mi zase dostane do rukou jiný díl z této mega série, přečtu si jej.
![Laf Laf](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/32677/32677.jpg?v=1385409491)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Příběh zase skvělý jako i u jiných knih této série. Avšak musím souhlasit se všemi, že překlad tomu ubíral na zážitku.
![mariva mariva](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/22321/22321.jpg?v=1381127959)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Příběh jako vždycky výborný, uvítala jsem i další dílek do skládanky Eviny minulosti, což jsem v několika předcházejících dílech postrádala. Ale překlad je skutečně stále horší a horší - už mi skoro nepřipadá, že jde o děj z budoucnosti, chybí tam spousta výrazů pro věci z roku 2060, které byly v dřívějších dílech běžné, jídlo už nemají z AutoChefa atd. A přejmenování doktorky Mírové mě taky zaskočilo. Mám obavy, aby v dalších dílech nebylo ještě hůř...
![Petra28 Petra28](https://www.databazeknih.cz/img/users/47_/47786/m_47786-lao.jpg?v=1459854934)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Z posledních mnou přečtených "Dalassovek" asi nejlepší. Napínavé, svižné. Mám moc ráda všechny hlavní postavy, jsou to mí "přátelé" .. v každém případě se těším na další případy.
Nutně bych potřebovala do kanceláře "Autochefa" :-)
![Mergirus Mergirus](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Napínavá knížka od začátku až do konce. Obzvlášť mě zaujala ona pasáž s Evinou matkou. Jediné dvě věci, které mi na této knize vadily (a za ně nemůže autorka), jsou: 1. už tu není dodržena ona série Smrtící... v názvu, 2. chyby v textu. Za tyto chyby může nakladatelství. Ty chyby v textu: chybějící čárky v souvětí, kde ony čárky jednoznačně být mají; místo jména Mirová je tu pojmenována Miraová; Eva vyká Feeneymu, přitom ve všech dřívějších knihách si tykali.Fuj, ALpressi, styďte se. Zlatý Columbus nebo Metafora.
![mumin63 mumin63](https://www.databazeknih.cz/img/users/55_/5598/5598.jpg?v=1381127928)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Naprostý souhlas, překlady dílů vydaných v Allpresu jsou čím dál horší, člověk by si myslel, že když začnou překládat knihu ze série, že si alespoň v kostce zjistí, co bylo v těch předchozích, ale je to děs. Řekla bych, že ty vydané v Metafoře jsou o něco lepší. Jinak celkově překladatelství u nás neskutečně upadá
![Jitka.Š Jitka.Š](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Souhlasím s Evus...překlad naprosto otřesný. Nemohla jsem si zvyknout, ani se mi to nechtělo číst.
![bbara155 bbara155](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/34486/34486.jpg?v=1381127976)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tradičně docela dobrá detektivka říznutá romantikou. Na této knize mi ale vadil překlad. Občas trošku drhnul a některé výrazy a jména známá z minulých knih série byly jinak a ne zrovna lépe.
![Carneol Carneol](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/34654/34654.jpg?v=1381127976)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Také souhlasím s Evus a Jitka.Š - ten překlad je čiré zlo. A nejvíc mě nadzvedávalo, co překladatel provedl se jménem doktorky Mirové - MIRAOVÁ?!
![Evus Evus](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/27027/27027.jpg?v=1381127969)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Jako vždy výborně napsaný příběh, oblíbené postavy v čele s Evou Dallasovou. Akorát by si nakladatelství mělo po překladatelích knihy taky recenzovat, protože překlad byl naprosto příšerný, z některých ženských postav se stali muži a naopak, staří přátelé si po třiceti dílech začli vykat... 4* za příběh a že mám tuto sérii moc ráda
2000 | ![]() |
1997 | ![]() |
2000 | ![]() |
1997 | ![]() |
2011 | ![]() |
Co se týče překladu, jak už tu bylo několikrát zmíněno, jedna velká hrůza.
Co se týče knihy, chyběli mi Peabodyová a její hlášky, McNab, Feeny atd... Jednu hvězdu ubírám za zdlouhavost - v posledních dílech série Eva nějak moc přemýšlí.