Smrtící sláva
J. D. Robb (p)

Eva Dallasová série
Mladá a pohledná policejní komisařka Eva Dallasová si v žádném případě nezvolila snadnou práci. Tím spíš, že se na scéně objevil brutální vrah. Jeho obětí se staly hned dvě bohaté, vysoce úspěšné ženy, a motiv...? Zůstává právě na Evě, aby ho objasnila, a co víc - aby dopadla a spravedlnosti předala vraha. Události se vrší jedna na druhou, informací přibývá a vyšetřování se zdárně rozbíhá. Seznam podezřelých je stále delší, ale zdá se, že tak docela mimo něj nestojí ani Evin vlastní přítel Roarke. Darovala snad Eva svou důvěru a lásku vrahovi? Anebo je všechno úplně jinak? Práce policejního vyšetřovatele jistě není procházkou růžovým sadem, a tak i odvážné Evě hrozí nemalé nebezpečí.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2000 , Columbus (CZ)Originální název:
Glory in Death, 1995

Netušila jsem, s jakým potěšením se budu prvně shledávat s postavami, které znám z dalších dílů. Na scénu vstupuje Peabodyová a mihne se Řacha. Vztahy s ostatními se zabarvují více než v úvodu - začíná mi docházet, že vztahy se Summersetem byly opravdu oprávněně napjaté, skrze vzájemnou nedůvěru. Dosud jsem si myslela, že se s Evou haštěřili jen tak "ze sportu". Jsem opravdu ráda,že se jejich vztah posunul v dalších dílech právě jen k tomu škádlení ze setrvačnosti, a že potřebují jeden druhého více, než dávají najevo. To doufám prozradit mohu. Sám příběh opět velmi podařené detektivní vyšetřování. Jen je mi líto, že další díl série zatím nevlastním. Budu číst šestý díl a pak se opět vrátím v čase. Ale díly se dají číst jako jednotlivé detektivky - to je vzkaz pro čtenáře, které by odrazovalo množství.

Výborné. Co více také napsat k jedné z nejplodnějších a nejpopulárnějších autorek současnosti.

Když si uvědomím, že mě čeká ještě spousta dalších dílů, hřeje mě to u srdce. Ani nevím, jestli mě knihy víc baví proto, že to jsou detektivky nebo zamilované příběhy. A ten rok 2059, to už je jen takový sci-fi bonus.

Dokonalý název pro dobrou krimi. Hnát se slepě za slávou vždy s sebou nese velký problém. A co se týče hlavních hrdinů - i pro ně je něco nového, když k sobě cítí to, co ještě nikdy předtím, učí se být spolu a učí se znát jeden druhého.
Paráda - navíc dobrý krimi příběh, který opět si dokážu představit i v těchto dobách.

U prvního dílu jsem se divila, že čtu scifi detektivku. Tak teď dodávám, ještě navíc erotickou. Bezva, moc dobrý bonus.

Super čtení. Detektivní příběh skvěle promyšlený a hlavně zajímavý, že se nechce od knihy odtrhávat. Mezitím se zase něco málo dozvídáme o životě hlavních postav, což se mi na tom líbí.

Kniha se čte dobře. Nejde o "čistokrevnou" detektivku , ale je šmrncnutá psychologií a lehce pohledem do budoucna , tak jako celá série.

Moje druhá knížka z téhle série a je suprová.Mám už půjčenou další a pustím se do ní co nejdřív.Je to bezva čtení.Poručík Dallasová a miliardář Roarke jsou správná dvojka.

Ak čítate tento príbeh v roku 2014 - zdá sa vám sci-fi prostredie trochu nedomyslené. Lenže kto mohol vedieť, ako sa bude vyvíjať budúcnosť, že? Ako detektívka je príbeh napínavý a dostatočne dramatický. Romantika tie mala svoj dramatický moment. Oplatí sa prečítať. Celkom sa teším na pokračovanie série, najmä na to, ako autorka začne zapracovávate technické vymoženosti. Bude to ako návrat v čase.

Už jsem přečetla několik knih ze Smrtící série, tenhle díl jsem sehnala až teď, proto jsem se s chutí vrátila do začátků děje. Opět výborný napínavý příběh. Odhalit vraha se mi sice podařilo docela brzy, ale to knize neubralo na napětí. Prostě autorka umí!

Opět autorka nezklamala. I když konec byl překvapivý a tak trošku odbytý, tak snad to bude v další knize více rozvedeno. Líbí se mi Evin humor.

Ač sci-fi patří mezi žánry, které normálně nečtu, tady je ta budoucnost načrtnutá tak, že mi to ani nepříjde...Smrtící sláva se mi líbila o kousek víc než první díl. A i když mám na vrahy většinou dobrý odhat, tak tady jsem dlouho tápala...

Tento druhý díl se mi líbil víc než první. Má to správnou dávku napětí i oddechu při sledování vývoje vztahu mezi Evou a Roarkem. Tak se teď těším na další.
2000 | ![]() |
1997 | ![]() |
2000 | ![]() |
1997 | ![]() |
2011 | ![]() |
Napínavý príbeh až do konca. Páčilo sa mi tiež ako sa posunul vzťah Eve a Roarke. Teším sa na ďalšie knihy z tejto série.