Kráska a netvor

Kráska a netvor
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174041/kraska-a-netvor-174041.jpg 4 265 265

Fairy Tale série

Půvabná Gwendolyn nevěřila na nadpřirozené bytosti, ale ostatní obyvatelé vesnice žili ve strachu z tajemného netvora, který obýval nedalekou zříceninu hradu. Jejich posedlost dávnou pověstí došla tak daleko, že se mu rozhodli obětovat pannu – a tou se stala právě Gwendolyn. Nešťastná dívka věděla, že pro všechna ta světla a znepokojivé zvuky, které se z hradu ozývají, existuje rozumné vysvětlení, ale když stála na hradním nádvoří připoutaná ke kůlu a bičovaná deštěm, její někdejší jistota se otřásla v základech. Podle pověsti měl na sebe netvor občas brát lidskou podobu – a právě takto se jí zjevil, jako urostlý muž, jen tvář skryl před jejím pohledem. Odnesl ji v náručí do svého doupěte a učinil z ní svou zajatkyni, o niž se staral s nevídanou péčí. Jen on sám věděl, jak se věci ve skutečnosti mají – a byl si vědom, že pokud chce ještě někdy normálně žít, musí krásnou zajatkyni okouzlit a přimět ji, aby se do něho zamilovala...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Domino

The bride and the beast, 2000

JaneAgny
04.10.2013 4 z 5

Abych pravdu řekla, čekala jsem rozhodně něco jiného. Myslela jsem, že Netvor bude fakt "netvor" a Gwendolyn nebude zpočátku tak úzkoprsá. Celý ten příběh mi nesedl, jakoby byl vyprávě v současnosti a ne v 18. století. Autorka kladla moc důraz na erotiku, a to není můj šálek čaje. Ne, že bych byla nějak pohoršená ale celé čtení je na můj vkus až příliš přeslazené. Na druhou stranu musím přiznat, že jsem se do toho začetla. je to působivý román. Avšak jednou přečíst stačilo. Podruhé by šlo hodnocení dolů.

Evaevelína
12.09.2013 3 z 5

mám vydání r.2002 a to se četlo pěkně

miruska1
10.08.2013 5 z 5

Veľmi zaujimavy pribeh. Mne sa veľmi pačil,nakoniec,ako všetko od tejto autorky.

pudlik
05.07.2013 4 z 5

Celkem ctiva historicka romance,ale myslim ze mi jednou precist stacilo.

Nibiru
17.05.2013 5 z 5

Jedna z těch lepších romancí od Medeiros.

Kaety
26.03.2013 3 z 5

Pořád jsem čekala, jaké že bude Netvorovo postižení a ono to nebylo tak hrozné :-(
Gwennie si o sobě myslí, že je tlustá a tudíž, že se do ní nemůže zamilovat žádný muž a jaké pak je její překvapení, když po nedobrovolném uvěznění vesničany na jeho hradě, zjistí, že se líbí samému Netvorovi.
Společně překonají netvorovo prokletí, bázlivé vesničany a odhalí v jejich středu zrádce.
Líbilo se mi, že autorka stejně jako v předchozím pohádkovém díle(Nevinná svůdkyně) napsala k hlavní romantické dvojici i příběh vedlejší dvojice.

Andulienka
24.01.2013 5 z 5

Pekné, rozprávkové....celá Medeiros :)

Lena79
08.12.2012 4 z 5

celkem pěkná kniha,ale nevim proč mi bylo hned jasné kdo že je tím netvorem....