Topíme se v sobě
Jasinda Wilder
Becca de Rossová ani Jason Dorsey nenacházejí štěstí v životě snadno. Potýkají se s mnohým trápením ve svém okolí a oba by rádi pro sebe ukradli alespoň kousek štěstí. Becca se snaží být nablízku své nejlepší kamarádce Nell, v jejím zármutku poté, co přišla při tragické nehodě o přítele Kylea. Nell se ale uzavřela do své samoty a cestu k ní nenacházel lehce ani Kyleův starší bratr Colton. Právě díky němu se ale Becca seznamuje s Jasonem, sympatickým talentovaným hráčem amerického fotbalu. Jason chtěl původně pozvat na rande Nell, ale osud tomu chtěl, že se tak nikdy nestalo, a na rande pozval Beccu. Když už se zdá, že by mohli být oba o trochu šťastnější… spolu, opět narážejí na barikády ve svém nejbližším okolí. Becčin přísný otec nesouhlasí, aby Becca začala chodit s chlapcem v tak mladém věku. A Jasonův otec zase bojuje se závislostí na alkoholu. Když se opije, svůj hněv si vybíjí právě na svém synovi. Jason i Becca hledají své místo ve složitém světě, v kterém se smutek a trápení střídají s radostí, nadějí a láskou. Topíme se v sobě volně navazuje na předchozí knihu Topím se v tobě, přináší ale nový příběh a nové hrdiny.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2015 , Ikar (ČR)Originální název:
Falling Into Us, 2013
Tentokrát je to príbeh lásky Becky a Jasona. Je veľmi emotívna, lahučko sa číta, sexi sceny su na moj vkus až moc dopodrobna opisované, páčilo sa mi ako je ich spoločný život písaný postupne s časovým odstupom, je rozprávaný súbežne s príbehom Nell a Coltona z prvej knihy, takže niektoré veci sú jasnejšie. Viac sa mi páčila táto knižka ako jednotka. Hlavné postavy majú problémy s rodičmi, rieši sa alkoholizmus, drogy, násilie, a reálne problémy dvoch zamilovaných ľudí. Vôbec by som nepovedala že táto istá autorka napísala Alfu a spol, toto je o inom. Verím, že preložia aj dalšie časti tejto serie.
Pokračování je také strhující. Kniha o prostém životě. Řešení. Rozhodování. Líbilo se mi jak autorka na konci spletla ty dva příběhy dohromady. Prostě série: Falling je strhující, vyjímečná a ke čtení dokonalá.
Knihu jsem vnímala především jako doplněk k prvnímu dílu. Vzhledem k tomu, že oba pohledy hlavní dvojice byly použity, tady náhled na jejich společnou historii zprostředkovával pár jejich přátel. Oni sami prožívali i svůj vlastní příběh. I ten měl veliký potenciál, ale zase ho vyváděly z rytmu sexuální scény, ne že by byly špatné, ale bylo jich na takový typ knihy zbytečně moc.
Celkově si, ale stejně velkou část knihy ukradla dvojice z první knihy. Čtenáři, který by první díl nečetl, by nedávaly některé scény smysl, ale fanoušky bonusové scény, které v prvním díle chyběly potěší.
Velmi se mi líbil první díl, takže jsem se na pokračování těšila..... a jsem docela zklamaná. Příběh by se dal rozdělit do dvou částí - první 2/3 knihy mnohostránkový hodně podrobný popis sexu ústřední dvojice, nástin nějakého problému či děje, a opět sex. Až v poslední třetině se mi dostalo krásného a dojemného zamilovaného příběhu.
Myslím, že do románů pro ženy erotika (v rozumné míře ) určitě patří, a mám ji tam ráda !!!, ale tady to bylo na úkor děje a vážná témata jako drogy, domácí násilí, špatné rodinné vztahy se jen nastínily a šlo se dál. Strašná škoda, protože příběh na to měl, aby chytil za srdce.
Tentokrát se setkáváme s kamarády hlavních postav z prvního dílu. Příběh je rozložen do několika let, takže můžeme sledovat zajímavé změny v životě postav. Obě hlavní postavy mají opět svá temná tajemství, na která během příběhu přicházíme. Na konci opět nevynechejte seznam skladeb.
Jako oddechovka docela dobré. Rozhodně ne tak nerealistické jako první díl, takže mě kniha ani nezklamala, ale ani extra nijak nenadchla.:-)
Z prvej knihy tejto série som bola nadšená...a druhá ma vôbec nesklamala. Možno nebola dejovo toľko zaujímavá, ale ono to tak krásne a prirodzene plynulo, až som knihu opäť nevedela odložiť. Becca a Jason sú pre mňa typickým "nudným" a veľmi reálnym zamilovaným párom. Žiadne rozchody a opätovné vracania sa k sebe. Raz sa do seba zamilovali, našli jeden v druhom oporu, a vy sa už len pozeráte na to, ako krásne spolu zvládajú všetky strasti života. Autorka sa tiež neustále vracala k Nell, Kyleovi a Coltnovi, takže smútok a bolesť, ktoré sprevádzali prvú knihu, ma neminuli ani tu. Krásne ukončenie oboch príbehov mi však všetky vyronené slzičky zaručene vynahradilo.
Od této knihy jsem čekala mnohem víc...bohužel jsem se nemohla začíst, proto jsem knihu musela odložit v polovině. Takže za mě pouze: *.
Krasny.Nekdo treba rekne,ze ne,ale pro me je to krasny pribeh.Hodne smutku,ale o tom je zivot a nekdo ho ma docela dost kruty.Za me uzasny.
Dávám 4 hvězdy, opět proto, že první díl byl rozhodně lepší :-D Ale kniha se mi celkově taky líbila :-)
Druhý díl mi přišel poklidnější, mírumilovnější. Líbilo se mi, že se nekonaly veliké dramatické zvraty mezi Jasonem a Beck, ale že jednali rozumně a komunikovali spolu. Sice když jim bylo 16, občas mi přišlo, že se chovají jako starší, ale proč ne. Líbila se mi ta něžnost, láska a porozumění, které mezi sebou měli. Je pravda, že bych snesla trochu kratší část o jejich dospívání a víc si užila to, jak jsou na vysoké a pak spolu žijí, ale i takto, při zpětném pohledu, mi to nevadí tolik. Jen jsem doufala, že se také dozvím víc, jak to dopadlo s rodiči Jasona. Vím, odstřihl je, ale přesto mi tam chybělo nějaké uzavření.
A jsem moc ráda, když autorka zmíní postavy z předchozích dílů, že vím, co se s nimi stalo po poslední přečtené stránce.