Francouzská lekce
Natasha Boyd
Středomořská série série
1. díl >
Josie se ze dne na den obrátí život vzhůru nohama. Místo povýšení dává v práci výpověď a ve slabé chvilce se rozhodne odjet dělat chůvu dceři ovdovělého miliardáře na francouzskou Riviéru. Ale copak ví něco o dětech? Proč jí nikdo neřekl, že o holčičku bude pečovat na jachtě? Vždyť lodě nesnáší! A hlavně – proč je její nový šéf tak strašně sexy?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , MetaforaOriginální název:
Broken French, 2021
Super příběh, krásná romanťárna. Jediné co byla škoda, tak minimum kapitol za Xaviera, na začátku to navnadilo, že se pohledy budou střídat, škoda. Bylo fajn mít v knize zase trošku jinou zápletku a okolnosti proč to ti dotyční řeší.
Tak tohle byla velká pecka. Přiznávám, že počet stran mě trochu šokoval a bála jsem se, že děj bude jedno velké klišé, ale autorky styl psaní toto klišé rozehnalo a nasadila hodně vysokou laťku, protože jsem dalších pár knih musela odložit, abych se k nim vrátila později a nehodnotila pod mírou. Určitě si od autorky přečtu i další příběhy, ačkoliv občas těch popisů okolí atd bylo až přespříliš a já přeskakovala.
Romantické čtení na 500 stránkách. Kniha by se jako oddychovka skvěle hodila na dovolenou někam k vodě.
Knihu som mala doma už dlhšie, ale nechávala som si ju na sviatky, aby som si ju mohla vychutnať. A dobre som spravila. V týchto škaredých upršaných dňoch (áno, žiaľ, túto zimu nie sneh, ale hmla a dážď) bola balzamom na dušu. Kniha ma pohltila. Preniesla som sa do Francúzska, skoro cítila slnečné lúče a vôňu mora. Čarovný príbeh, správna dávka romantiky. Kniha ponúka množstvo opisov zaujímavých miest, ktoré by stálo za to navštíviť i krásny príbeh lásky. Iskrenie medzi hlavnými hrdinami dostane každú romantickú dušu. Postavy sú sympatické, príbeh trochu viac "rozprávkový", ale stále v znesiteľnej norme, aby sme sa vedeli vžiť do postáv. Rada sa ku knihe ešte v budúcnosti vrátim.
Aaach tak toto bola krasna kniha, nechybalo tomu nic, citlive, vtipne, trochu napínavé, sexi a putave. Hlavny hrdina ma trosku štval, joj miestami by som mu natrieskala na tu jeho dokonalu rit!koly jeho pochybnostiam. Ale zase dovera sa neziskava lahko, inak by to nestalo za to. Pacil sa mi ako muz, aj ako otec,mal dobre srdce a cisty charakter, super myšlienkové pochody este viac telo...Taky
sexi princ na bielej jachte(namiesto koňa ) Noo a hlavna hrdinka bola presne taka aka ma byt aby to nezradzovalo ženskú populáciu, ziadna naivna, hlupucka husicka. Zena ktora sa vedela obetovať, mala ostrý jazyk a nenechala si kaslat na hlavu koly hormónom. Na konci by som ho trosku mozno este potrápila. Odporucam lebo to spnilo svoj ucel. Clovek pri knihe vypne a uziva si príbeh.
Romantika každým coulem. Přečetla jsem za jednu noc...Po dlouhé době příběh, který měl hlavu a patu a byl napsán příjemným stylem.
Super kniha. Příběh se mi líbil. Zajímavé zápletky a docela rychle se to četlo. Navíc krásně popsané prostředí, kde se děj odehrává. Za přečtení to stojí. Doporučuji.
Holky, tato recenze je směřována přímo na vás. Snad pánové prominou.
Urychleně sháněj knížku, pokud chceš:
prožít léto na Francouzské Riviéře
na jedné z luxusních jachet na vlnách Středozemního moře
ve společnosti nebezpečně přitažlivého miliardáře
delikátní francouzská kuchyně zajištěna i včetně kvalitních vín a šampaňského
budeš se bavit, dojímat, chvilkami červenat
Mimochodem hlavní hrdinka je jako chůva, za tyhle prázdniny, i štědře placená. Ale tato práce snů má jediné pravidlo: Nezačít si nic se šéfem. Ale pravidla se mají porušovat.
Přiznávám, že mě před čtením vyděsil počet stránek, kterých je skoro 500. Ale hlavně předchozí zkušenost s některými romány pro ženy a dívky, kde jsem se při čtení dost nudila. Tento příběh, dle mého názoru, zaujme jak náctileté čtenářky, tak „vyzrálé“ ženy. Ať hodí kamenem, kdo se občas u čtení romantický příběhů nezasní.
Mezi hlavními hrdiny funguje chemie, a to jiskření se nedá přehlédnout. Vyprávění se střídá z pohledu Josie i Xaviera, takže čtenář někdy najde stejnou situaci popsanou očima ženy/muže. O vtipné situace tedy není nouze.
Líbila se mi atmosféra, která postupuje celým dějem. Sympatické kamarádky Josie i celé osazenstvo jachty, ani Dauphine nebyl překvapivě rozmazlený bohatý fracek. Příjemně mě překvapila dramatická zápletka, nechyběly dojemné scény, lásky a hot scén bylo také dost a konec jak má být.
Příjemný romantický a pohádkový příběh. Možná určité pasáže lehce zbytečně natahované, ale žádná hrůza. Bylo to fajn číst a snít spolu s hlavní hrdinkou. Jsem ráda, že bylo i pár kapitol z pohledu Xaviera.
Pěkná pohádka o miliardáři a au-pairce-architektce odehrávající se v kulisách Charlestonu a jižní Francie, příběh, který mi navodil pocit, že jsem zase na dovolené :)
Krasny příběh o postupným budováním vztahu a vzdorovani přitažlivosti. Tady jsem jim to tak moc přála jako bych tam byla. Příběh byl čtivý, žádný hluchý místa a čtení jsem si vážně užila. Stojí za ReReading
Romantika jak se patří. Kniha je psána z obou pohledů, ale převažuje ten z Josie strany. Vzhledem k tomu, že jsem se před pár dny vrátila z jižní Francie a skoro všechny místa, které autorka popisuje, navštívila, musím říct, že všechno je perfektně popsáno dle skutečnosti a opět jsem se cítila jako na dovolené. Neuvěřitelně čtivé, musela jsem číst až do rána. I přesto, že člověk tuší, jak vše skončí, nejde přestat číst. Josie je architektka, která dala v práci výpověď a pomůže kamarádce a přijme na léto práci jako chůva pro ovdovělého milionáře. Xavier po smrti manželky zůstal s dcerou sám a před láskou se úplně uzavřel. Je zde mnoho sympatických vedlejších postav. Opravdu krásný romantický příběh a i přesto, že má skoro 500 stran, chtěla jsem číst pořád dál, bylo to tak příjemné čtení, že bych klidně dalších 100 přidala. Hlavní trop: single dad, chůva. Koukala jsem, že už je i druhý díl o Evanovi a Andree, tak snad nám ho nakladatelství brzy přeloží.
Krásná romantická pohádka. Xavier - miliardář, který se po smrti své manželky stará o svojí dcerku. Své srdce uzamkl a lásce už nevěří. Jenže potřebuje na poslední chvíli pro svoji dcerku chůvu, a tak se do jejich životů dostává Joséphine. Ta ve své práci architekty dává výpověď a pomůže své kamarádce - stane se na pár týdnů chůvou desetileté dívence. Ač se oba snaží sebevíc, srdíčku se poručit nedá. A jak to všechno dopadne? Kdo má zájem o romantickou pohádku, můžu jen doporučit.
Hezky se to četlo, příběh je zasazený do krásného prostředí, ale někdy na můj vkus autorka příliš rozpytvává emoce a konec mi přišel nekonečný.
Krasna, cele to bylo krasne a nemam lepsi slovo k popisu. Klidne bych si dala pokracovani pribehu Xa a Josie, treba se dockame :).
Romance s prvky erotiky, to je román Francouzská lekce od autorky Natashy Boyd. Ač se moc do čtení erotické literatury nepouštím, v rámci kalendářní výzvy jsem učinila výjimku a musím říci, že toho nelituji. Příběh je čtivý, jiskřivý a místy napínavý. Poslední ingrdienci bych u takovéto četby nečekala. Knihu mohu vřele doporučit všem fanouškům autorčiny tvorby, ale i čtenářům erotické a romantické literatury.
,,Jste pro něj jako... lék. I pro Dauphine. Jedině opravdová láska od správného člověka to dokáže."
Zlomené,roztříštěné srdce,zbylo z něj něco? Dokáže ho zacelit? Tohle byla teda romantika a příběh plny emocí. Dauphine tu jsem si též zamilovala hned na začátku i otce,co měl hroší kůži. Záviděla jsem ji ty nádherná místa, ktera navštívila jo Francie...
sex Francie romantika Středozemní moře chůvy Francouzská Riviéra, Azurové pobřeží milionáři
2022 | Francouzská lekce |
2024 | Anglická lekce |
2024 | Dívka s vášní pro indigo |
Nechápu, proč jsem s přečtením této knížky, tak dlouho otálela. Je to nádherný letní příběh, který Vás vtáhne do svého děje. Jasně, je to takové to klasické klišé, kde se chůva zamiluje do svého nadřízeného. Ale má to svoje kouzlo, věřte mi.
Kariéra Josie je troskách, když musí dát výpověď a pak se tu naskytne naprosto bláznivá příležitost, stát se chůvou malé holčičky jménem Dauphine na druhé straně zeměkoule.
Nejdřív si není jistá zda to zvládne, ale postupem času si ji všichni na lodi oblíbí. A jde vidět, že i Xavier - její šéf jí není lhostejný.
Xavier zažil v životě lásku která dopadla tragicky, momentálně vychovává sám svou dcerku Dauphine a chrání ji, před nepřáteli. A dělá se nepřístupný pro všechny ženy v okolí, které jdou po penězích, jenže s Josie narazí. Ona taková vůbec není.
Dauphine byla zlatíčko, naprosto úžasná holčička, která to v životě neměla vůbec lehké.
Pak tu máme celou posádku na lodi, oblíbila jsem si hlavně Evana a Andreu a moc doufám, že druhý díl u nás taky vyjde, který se věnuje jim dvoum.
Autorka Vás přenese do prosluněné Francie s krásným mořem, velkou jachtou, bary, trhy a všeho dalšího. Popisy v knížce se mi moc líbily.
Vzájemné oťukávání mezi Josie a Xavierem bylo na můj vkus, hrozně moc dlouhé.
Co mi vadilo, byly výrazy ve francouzštině, které nebyl přeložené, a já se ptám proč?
Pikantních scén zde bylo tak akorát, jen si na ně musíte nějakou chvíli počkat.
Pak je tu taky jednoho drama, u kterého mi přebíhal slušně mráz po zádech, brrr.
Xavier se v důsledku toho zachoval jako naprostý idiot. A pak ji nechal jen tak odejít.
Ještě, že tu byla Dauphine. Konec jsem samozřejmě obrečela, protože to byl krásný happyend. Pokud máte rádi, prosluněné příběhy, s láskou, kapkem dramatu a šťastné konce, tohle je kniha rozhodně pro Vás. DOPORUČUJU.