Zlé pondělí
Nicci French
Frieda Kleinová série
1. díl >
Nová sedmidílná řada detektivek s psychoanalytičkou Friedou Kleinovou. Únos dítěte je vždycky závod s časem – tentokrát jej běží londýnská psychoanalytička Frieda Kleinová. Jejím jediným vodítkem jsou děsivé sny jednoho z pacientů, kterému se nutkavě vrací představa, že unáší chlapce podobného ztracenému pětiletému Matthewu Faradayovi. Frieda, která je zprvu přesvědčená, že policie její obavy rovnou smete ze stolu, je postupně proti své vůli zatažena do samého centra případu. Jiný únos dítěte, k němuž došlo před dvaceti lety, nabídne nové vodítko, které dokáže odkrýt pouze Frieda, odbornice na uvažování psychicky narušených jedinců.... celý text
Tak mě se tato kniha moc líbila,výborná knížka přečteno jak se říká jedním dechem,parádní psychologická detektivka.
Výborný námet ....dobrý začiatok, neprepracovaný stred .....dobrý záver . Ale reklamu to nedobehlo a nervy mi to teda naozaj nepocuchalo
Tak nějak - zřejmě zmasírovaná reklamou - jsem čekala víc. Notabene po přečtení předchozích autorčiných titulů....
Je to něco jiného než jsem od těchto autorů zvyklá, ale nic špatného. Postava Friedy je mi sympatická.Začátek má spád, táhne se prostředek a konec dobrý, zajímavý nápad nakonec. S dynamikou a nepolevujícím napětím např. Bezpečného domu, Pod kůží se tato kniha rovnat nemůže. Ale dobrá kniha svého žánru.
Začátek knihy se mi líbil, možná vlastně i celkově, ale nemůžu dát pět hvězdiček, konec mi přišel zvláštní, a nebo jsem jej nepochopila :(
2014 | Zlé pondělí |
2004 | Zlé sny se někdy vracejí |
2015 | Ztracené úterý |
2003 | Červený pokoj |
2004 | Ničená láskou |
Román mě zklamal, nemohla jsem se začíst a přitom předchozí romány mě tak bavily.