Nočný vták

Nočný vták
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/369833/bmid_nocny-vtak-Mpu-369833.jpg 4 1033 1033

Frost Easton série

1. díl >

Keď niekoľko žien po nevysvetliteľnom nervovom kolapse spácha samovraždu, Frost Easton zo sanfranciskej polície má pred sebou záhadný prípad. Na prvý pohľad nesúvisiace obete majú jedno spoločné. Všetky boli pacientkami renomovanej psychiatričky Francescy Steinovej, ktorá pomocou spornej terapie vymazáva pacientom z pamäti traumatické spomienky. Okrem Eastona vedie vyšetrovanie na vlastnú päsť aj Steinová. Keď obaja začnú dostávať tajuplné správy od kohosi, kto sa podpisuje ako Nočný vták, prípad postupne nadobudne osobný charakter a na povrch vyplávajú dávne tajomstvá. Steinová musí čeliť záhadným výpadkom pamäti a Easton zasa vrahovi, ktorý pozná jeho najhoršiu spomienku. Počet obetí rastie a Nočný vták sťahuje slučku okolo Eastona a Steinovej čoraz tesnejšie. Na všetko odhodlaný policajt a brilantná psychiatričke musia zastaviť rafinovaného vraha, skôr ako ovládne myseľ ďalšej mladej ženy.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

The Night Bird, 2017

Phorbo
21.07.2019 3 z 5

Preklad pana Jiráka... Ten cele knize ubira hodnoceni jedne hvezdy, ale tak jako...zase tak spatny to nebylo.
Zapletka sama o sobe je trochu chaba. Borec se chce pomstit, pozabiji kvuli toho tri holky, ktere jaou v tom nevinne a pak to vsechno dava za vinu zase nekomu jinemu. Vsichni tu jsou uneseni z Frosta a pritom je to jen nudnej pravnik, ktery nahodou dela u policajtu. Pritom je to jen frajer, bez kteryho by se obesla cela kniha

Lenoulinka
06.07.2019 5 z 5

Musím říct, že jsem si našla nového oblíbeného detektiva a tím je Frost Easton. Konečně detektiv, který je sám sebou a není to konfliktní člověk. Thriller to byl čtivý, měl spád, nechybělo napětí a rozhodně jsem se nenudila. Těším se na další knihu ze série.

soukroma
06.07.2019 3 z 5

Nic moc: nevěrohodná zápletka, hrdinové i jejich vztahy - okouzlující sociopati/psychopati, nevýrazný policista, psychiatrička jak ledová socha (zabili její pacientky, tak to tím vším určitě chtěli ublížit jí!, na obětech jí nezáleží ani za mák), její manžel tvrdý a studený jak šutr, sestra darmo mluvit, a nad to množství prakticky neznámých fóbií. Jediné zajímavé byly úvahy o vzpomínkách a jejich "řešení" v mozku (ale dá se tomu věřit?).
Velmi americké, málo logické (nějak mi není jasné, proč vlastně tolik specifických vražd, pokud za tím stál ten, kdo se nakonec vyloupl jako pachatel...). 50%
A jak kvituji kočičí hrdiny v knihách, tak Shack byl snad nejneuvěřitelnější figurou ze všech (evidentně přilepenou k ději pro zajímavost - v reálu s naprosto nemožnou rolí) - policista! Frost ho všude! tahal autem! a on si všechno dal líbit! (takovou kočku bych chtěla vidět, vlastně raději nechtěla, neb bych měla dojem, že je na sedativech...).

Pár zajímavých postřehů se přeci jen našlo:

"Proč máš vlastně rád historii?"
"Protože vím, jak to skončí."
"To je k smíchu."
"Detektivové a historici mají ve skutečnosti hodně společnýho. Obě strany milují detaily, ale snadno ztratí přehled, co je důležitý a co není."
______________________________________________________
"Víš, co se povídá o psychiatrech, Froste. Jdou dělat to povolání jen proto, aby potkali někoho, kdo je ještě větší pošuk než oni sami."

vladimirah
05.07.2019 3 z 5

Průměrná detektivka jakých je spousta.

Ticiana
04.07.2019 5 z 5

Tohle byla supr jízda. Skvele vymyšlený, neotřelý tema a sympatické postavy. A ted rychle na druhy dil.

HankaHail
03.07.2019 4 z 5

Po Dívce v ledu a Hadrovém panáku konečně detektivka/thriller, který mě zaujal a bavil. Velmi se líbil neotřelý děj a taky sympatický hlavní hrdina Frost.

Ivka14
23.06.2019 4 z 5

Byla to detektivka či thriller sna zajímavé téma a to vzpomínky. Od začátku jsem tušila viníka, ale několikrát jsem si říkala, že to bude někdo jiný. Bylo to napínavé až do posledních stránek.

Schamila
18.06.2019 4 z 5

JJ a pak choďte k psychiatrovi - tak to dopadá …. super napětí - doporučuji...

Radííí
13.06.2019 4 z 5

Super, napínavé a trochu strašidelné :)) doporučuji

Nikkaa
08.06.2019 5 z 5

Hezky napsáno, ed když o tom uvažuji je lepší nechat si jak špatné tak hezké vzpomínky to nás dělá tím čím jsme:)!!!

Terka18
04.06.2019 5 z 5

Za mě je knížka velice povedená. Děj plynul tak nějak sám a nijak se nezadrhával. Hlavní hrdinové byly parádní a i když jsem tušila, kdo je viník, tak mě občas autorka zmátla.
Jen jsem občas měla pocit že je trošku těžce napsané, na psychiku.
Ale jinak nemám co vytknout.

Mishell14
01.06.2019 3 z 5

Oddechovka i když se to snažilo působit jako psychotriler a detektivka děj se táhl jak klidné moře. Pořád jsem čekala na tu velkou vlnu a ono nic hodnotím průměrně.

lucygreen
01.06.2019 5 z 5

Hodně mě tato kniha bavila, byl to můj druhý thriller a musím říci, že se mi líbil více, než V pasti lží. Od začátku mě bavilo prostředí a popis jídla a jiných věcí. Celkově ta atmosféra je super. Ani to nebylo nejak nechutné a napětí bylo dostatečné. Doporučuji!

lištička123
28.05.2019 5 z 5

Skvělá knížka, super, moc se mi líbila. Od začátku do konce je napínavá, nejde se od ní odtrhnout.

Zdenas5
23.05.2019 5 z 5

Mně se velmi líbilo, opět velmi čtivé a napínavé od začátku až do konce, navíc velmi zajímavé téma - manipulace s lidskou pamětí. Doufám, že vyjdou další.

Péťa1950
12.05.2019 4 z 5

Zajímavé téma manipulace s pamětí, stupňované napětí,vedlejší linie týkající se rodiny psychiatričky, sympatický detektiv a jeho kocour, charakteristika San Franciska, pachatelé a jejich oběti, vše tvoří čtivou detektivku.Jeden chybně vyřešený zločin spustí řetězec dalších. Snad se dočkáme vydání i dalších knih autora v češtině.

Jane417
06.05.2019 4 z 5

"Noční pták" je za mě takový dietní thriller, ale nemyslím to pejorativně. Naopak! Je to napínavé čtení, které se ale obejde bez morbidních, brutálních a krvavých scén. První kapitola je skvělá a čtenáře okamžitě vtáhne do děje. Hlavní postavou je detektiv Frost Eastman, který v tomto případě vyšetřuje podivná úmrtí žen, které sice spáchaly sebevraždu, ale vždy za velmi podivných okolností... vždy v úplném pomatení mysli. To, co mrtvé ženy spojuje je jméno jejich psycholožky Frankie Steinové a to, že u ní podstoupily léčbu nějaké fobie. Detektiv se pouští do vyšetřování a s ním i doktorka Steinová, protože i ona chce zjistit, kdo a nebo co stojí za podivnými úmrtími jejich pacientek. Příběh je čtivý, napínavý a svým námětem hodně zajímavý. Ačkoliv mi první polovina přišla lepší, na kvalitě celého thrilleru to asi moc neubírá, protože to je samozřejmě jen můj pohled. Detektiv Frost byl sympatický a jeho vztah s kocourem dodával knížce na vtipu a lidskosti.

Denisa232623
27.04.2019 5 z 5

Musím říct že knížka se mi hodně líbila. Poutavý příběh a hlavně příběh měl děj a spád. Žádné hluché místo, tedy alespoň pro mě.
Chápu, že každého to bavit nemusí. Mazání paměti a hra s myslí je těžko představitelná, ale jako celek paráda. Tolik jsem ani nečekala.

L.Helena
19.04.2019 4 z 5

Kniha zajímavá svým námětem, dobře se četla. Nejsem si však úplně jistá, zda se reálně dá až takovýmto způsobem "pohrávat" s pamětí a "programovat" člověka k provedení určitého činu...

LeSk
18.04.2019 2 z 5

Špatný to nebylo, ale můj šálek kávy to úplně nebyl ... posledních 30 stránek mě bavilo nejvíc, ale tím se kniha "nezachránila" Ke čtení jsem se často nutila.