Majster vrah
Daniel Silva
Gabriel Allon / Agent Gabriel Allon série
1. díl >
Tajný agent Gabriel Allon má jasne stanovenú úlohu. No keď mu zlikvidujú rodinu, nastáva hra na poľovačku na život a na smrť. Krásna modelka vo Francúzsku a obchodník s umením tvoria iba súčasť sveta plného nástrah a politických intríg.
Literatura světová Romány
Vydáno: 2003 , Slovenský spisovateľOriginální název:
The Kill Artist, 2000
kdysi jsem od Silvy už něco četla, teď jsem se k němu vrátila; rozhodně nezklamal ani tentokrát;
Izraelský James Bond ani tentokrát nezklamal a udržel mě v napětí až do samého konce. Opět výborné čtení a autora si přidávám do oblíbených.
Asi jsem jediný, komu příběh připadal naivní a složitě konstruovanej a chvílemi docela nesmyslnej. Závěr to taky docela zabil. Možná to dokáže schroupnout nějaký teenager nebo mamča na mateřské, takový slabší odvar Ramba :)
Ze začátku mi dělalo problém se do knížky ponořit, protože mě mátlo velké množství postav, ale jak se do toho člověk začte, je to smršť událostí a napětí. Byla to moje první knížka od tohoto autora a určitě nebude poslední!
Moje první kniha od tohoto autora a již čtu další. Moc povedená. Chviličku mi trvalo se začíst, ale opravdu jen chviličku, pak už napínavý a velmi čtivý špionážní thriller. Nezklamal a jistě stojí za přečtení.
...zabijákům se netřesou ruce,nebo restaurátorům?Tyhle dvě povolání bych rozhodně netipoval bok po boku...
Tak nebylo to špatné, občas tedy trochu naivní. Krasavici z předních obálek časopisů by asi nikdo nepoznal když se bude vydávat za sekretářku apod. Závěr mi přišel zbytečně složitý a popravdě jsem ty špionážní hry pořádně ani nepochopil. Ale napínavé to docela bylo, spád to mělo taky, určitě jsem se nenudil. Solidní oddycháč, který neurazí.
Řemeslně velmi dobrá kniha. Neřekl bych, že je to v něčem nějak objevné, ale je to rozhodně poctivě napsaný thriller. Trochu to provedením připomíná Roberta Ludluma.
Fakt dobrá kniha... pre tých ktorý majú radi akčnú detektívku, hraničiacu so špionážou skutočne odporúčam. 4/5 :)
Zasa jedna z vynikajúcixh kníh o agentovi Mossadu Gabrielovi Allonovi - d o p o r u č u j e m !!!
Dnes jsem knihu dočetl, vřele doporučuji. Zápletky jsou hodně nečekané jen ten konec mohl být lepší ale hodnotím jasně na 90%.
tajné služby terorismus špionáž
2003 | Umění zabíjet |
2005 | Agent Mossadu |
2001 | Spící agent |
2004 | Smrt ve Vídni |
2004 | Zpovědník |
S autorem začínám pěkně popořádku. Jeho špionážní prvotina má své mouchy, na díle je poznat jeho dřívější zaměstnání - televizní zpravodaj se nezapřel a předestřel nám spoustu obrazů - jako TV reportáž - se spoustou postav. Pokud hlavní hrdina vydrží, dozvíme se hodně o MOSSADU a fintách, které Izraelci používají. Jdu číst další - pěkně za sebou - druhou knihu.