Člověk Gabriel

Člověk Gabriel
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/215033/bmid_gabriel-clovek-gabriel.png 5 463 463

Gabriel série

1. díl >

Dávno zaniklý svět kočovníků s pestrobarevnými vozy, tajemství přírodní magie a život slovácké vesnice pod buchlovskými kopci. To je krásný snový příběh Kateřiny Dubské.

Danago
17.09.2016 5 z 5

Moc se mi do této knížky nechtělo. O to víc sem byla překvapená. Děj mě vtáhl hned od začátku. Vše bylo moc krásně napsané. Překvapilo a potěšilo mě , že se část knihy odehrávala u nás, na Moravě, u Buchlovic. Je to moc emotivní knížka. Sem ráda, že se ke mě dostala. A určitě si přečtu i druhou autorčinu knížku Dcery. Přebal knihy je opravdu nádherný .

pajaroh
17.09.2016 3 z 5

Kniha plná potenciálu, který zůstal nevyužit. Dobré téma - povrchně popsané a nerozvité, stejně tak charakter postav. Příběh kupí jednu moudrou myšlenku za druhou, ale nezpracovává je, nehraje si s nimi... prostě jimi plýtvá. Hvězdičku navíc za povedený přebal.

mysticblueriver
15.09.2016 5 z 5

Kniha napsaná krásným jazykem, ve které najde snad každý i kousek sebe. Jsem ráda, že tato kniha je v mé knihovně a určitě se k ní někdy vrátím.

ritz
01.09.2016 5 z 5

Krásná, poetická knížka, mě se moc líbilo. Zajímavé seznámení s romskými zvyky a kulturou. Moc se mi líbilo, že se část knihy odehrával u nás, na Moravě, u Buchlovic.

fruitbueno
02.08.2016 3 z 5

Asi nejpoklidnější kniha, kterou jsem kdy četla. Autorka píše tak vyrovnaným, smířlivým a klidným způsobem, že to snad ani není možné... Škoda jen, že děj mě moc neoslovil.

Carlita.cte
28.07.2016 2 z 5

I přesto, že se kniha četla dobře, postrádala jsem někdy hlubší a realističtější momenty příběhu, který je místy podobný spíše pohádce než skutečnosti. Často převládá patos červené knihovny nad opravdovým sdělením. Jako relax dobrá, ale žádná velká literatura, která si zaslouží tak vysoké hodnocení, to rozhodně není...

J.x
22.07.2016

Nádherná knížka. Plná lidství, emocí. Stejně jako autorčiny Dcery. Těším se, až autorka napíše něco dalšího.

FishTailTea6
26.06.2016 5 z 5

Protože jsem knihu kupovala jako dárek na základě dobrého hodnocení, když se ke mně dostala, byla jsem napnutá, zda mě také osloví. Oslovila, a to hodně.
Knihu jsem z velké části předčítala nahlas a možná díky tomu na mne působila ještě emotivněji.
Název ČLOVĚK Gabriel nemohl být zvolen lépe. Podle mého to vyjadřuje celou podstatu knihy.
Určitě si přečtu i pokračování.

ahinK
16.06.2016 5 z 5

V dnešní překotné době je tato kniha zjevením. Výsek klidné hladiny v rozbouřeném moři. Jsem čtenář vzrostlý na klasice, stále ji ctím a ráda čtu. Děje tam ubíhají pomalu, rozvážně a přemýšlivě. Člověk Gabriel je přesně taková "klasika". Nelze tedy doporučit těm čtenářům, kteří potřebují jednoduchou linku a spádový děj.

Ronfi
30.05.2016 5 z 5

Doporučuji, velmi zajímavá kniha. Čtenáři pomůže utřídit si pohled, porozumět myšlení národnostní menšiny a její začlenění do většinové společnosti. Magičnost, sepětí s přírodou, hlavně s koňmi. Osudy hrdinů ve válečných letech.

MissiPippi
22.04.2016 3 z 5

Kniha mě naprosto okouzlila nádhernou obálkou. A překvapivě obálka odpovídá i stylu knihy. Vyprávění je nenásilné a příjemně čtivé. Sepsáno jako příběh vypravující se u ohně. Vypráví se o snaze člověka včlenění se do společnosti, o rozdílných přístupech k životu, o lásce k zvířatům (hlavně koním) a rozporech v sobě samém. Celkově kniha je hodně založená na empatii, emocích a pocitech. Obsahuje letmé nahlédnutí do komunity Romů a jejich historie, historických faktů se ale nedočkáte. Najdou se i dobré postřehy o životě.

Jediná výtka ode mě bude za mluvení koní. Bez toho bych se s radostí obešla.

Ačkoliv kniha neoplývá genialitou, její uklidňující dojem ji nelze upřít.

Alienn
01.04.2016 5 z 5

Výborná kniha, krásné čtení, které není o ničem jiném, než o životě jednoho obyčejného člověka. Příběh plyne úplně sám, stačí se jen naladit, což opravdu u této knihy není problém. Nechávala jsem si jí jen na večer, abych si užila ten klid a hřejivý pocit, který ve mně zanechávala. Styl psaní mi naprosto sednul a o to víc jsem ráda, že jde o autorku českou. Toto nádherné a dojemné zastavení v dnešním shonu mohu všem jen doporučit.

lidunka1
29.03.2016 5 z 5

Kniha mě nadchla. Je to nádherně psaný příběh plný lidskosti. A paní Dubská píše výborně.

monte
20.03.2016 4 z 5

Krásně napsaný příběh

filipika
26.02.2016 5 z 5

Kniha mi byla vřele doporučena a má očekávání nezklamala. V soudobé české literatuře pro mne výjimečný zážitek, navíc z mého kraje, to vždy potěší.

myšpa
06.02.2016 5 z 5

Krásný příběh,krásná čeština, v dnešní době pohlazení na duši.

hlina
30.01.2016 5 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se začetla, ale potom jsem byla pohlcena pohádkou pro dospělé, která byla napsaná krásným jazykem.

wooloong
13.08.2015 5 z 5

Působivý příběh napsaný krásným jazykem.

Ivana11
11.06.2015

Kouzelný příběh.

momo01
12.05.2015 5 z 5

U knih relaxuji běžně, ale z tohoto příběhu na mě dýchl klid, zastavila jsem se a čas se rozplynul.