Gaštanko

Gaštanko
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425738/bmid_gastanko-Y8n-425738.jpg 4 2008 2008

Na predmestí Kodane nájdu zavraždenú ženu. Na mieste činu polícia objaví panáčika z gaštanov, na ktorom je odtlačok prsta patriaci zmiznutej dievčine, ktorej prípad bol dávno uzavretý. Krátko nato sa stane ďalšia vražda. Ďalšie znetvorené telo, ďalšia gaštanová figúrka. Vyšetrovatelia bojujú s časom, nepoznajú však motív a páchateľ sa s nimi neľútostne zahráva. Dokážu ho zastaviť, skôr než sa objaví ďalší panáčik? A ako s vraždami súvisí prípad zmiznutej školáčky?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Lindeni

Kastanjemanden, 2018

MarianP
28.02.2020 3 z 5

Mne sa Gaštanko nečítal príliš dobre. Autorov štýl je až príliš detailný a venuje sa aj úplným maličkostiam a knihe to ubralo na spáde. Kniha začala a skončila fajn, ale ten stred, to bola čistá vata, ktorá len vyplnila prázdne miesto. Vražda na pol strany a stovky strán omáčok. Knihu teda hodnotím ako taký priemer, určite bol nápad s gaštanovými panáčikmi super, ale niečo tomu chýbalo...

Jiparis
25.02.2020 5 z 5

Tak to bylo napínavé počtení. Sice mi detaily s uřezanými končetinami dost vadily, ale téma utrpení dětí v pěstounských rodinách a nečinnost úřadů, byly velmi přesvědčivé. Výborný autor.

karantena
24.02.2020 4 z 5

Mě se líbila a moc.

Kája95
23.02.2020 3 z 5

Prostě jsem se nemohla začíst

nai.ivka
22.02.2020 3 z 5

Měla jsem to odložit hned na začátku, je to divná kniha, švy jsou moc vidět tam kde to nelícuje.

Atanone
21.02.2020 5 z 5

I přes zajímavý začátek mi dalo překvapivě dost práce prokousat se první třetinou. Dát na hvězdičková doporučení mých DK přátel, se vyplatilo v těch zbývajících dvou, ale i tak mě politické a retrospektivní odbočky místy lákaly k přeskakování stránek.
Hess a Thuilnová jsou atypy k zulíbání a pachatel byl v příběhu schovaný fakt dobře. Mrazivé téma, někdo už to tady přede mnou v komentářích řekl, že je hrozné, když člověk, který zažil týrání a zneužívání sám týrá a zneužívá.
A když to celé projdete a chcete v klidu zavřít knihu, přijde závěrečná věta a z té vás začne znova mrazit mezi lopatkami.

Mateo67
20.02.2020 5 z 5

Pomalý rozjezd, ale čtenářská výzva a povedená obálka mě u čtení udržely. A někde ke konci první třetiny to ze stránky na stránku začalo a už nepustilo. Nevím, jestli je to tím, že jsem si dala na delší dobu od thrillerů pokoj, ale knihu jsem prostě slupla jako malinu, dvojice vyšetřovatelů mi byla sympatická a rodina si holt musela občas počkat. Takže pro Kaštánka ****, protože pátou dávám sobě, neboť jsem uhodla vraha (já!!:-)) a navíc docela brzy! Ale půjčím mu ji:-).

Katt15
19.02.2020 3 z 5

snažím se dopsat knížky které jsem si přečetla v lednu. tato je jedna z nich. miluju detektivky, tady u té se mi trochu táhl začátek, měla jsem maličko problém se začíst, nicméně pak už se zase nešlo odtrhnout. závěr byl pro mě super. doporučuji k přečtení

Chesterton
17.02.2020 2 z 5

Podmanivý thriller? Copak mělo být tak podmanivé?
Severský chlad nebo zvrhlé detaily?
Hodně souzním s Vlk.kh.
Nebýt ČV asi by mě nenapadlo dát si příběh do uší. Psaná podoba má výhodu, že lze snadno přeskočit detaily sestavování lidského panáčka a jiné nechutnosti. Jenže tolik stran bych jistě s chutí neučetla :o)
Odebírání dětí z původních rodin není ideál stejně jako dánský sociální systém, ale evidentně na něm lze s úspěchem postavit slušně překombinovaný děj.
Thulinová mi vadila ze všeho nejméně, celkem jsem si ji i oblíbila v záplavě nechutností.
A Zuzku Kajnarovou, která skvěle čte některé chlapy :o)
Pro příště se seveřanům spíše vyhnu.

Deniska147
17.02.2020 3 z 5

Velice průměrná detektivka, žádné veliké haló se nekonalo.

Pavlnka
15.02.2020 4 z 5

Velmi dobrá severská detektivka. Občas se to trochu táhlo. Hess mi nebyl moc sympatický, ale závěr perfektní.

Dášašada
14.02.2020 4 z 5

Hodnotím kladně, pěkné a napínavé počtení. Zpočátku táhlé a nudné, potom se vše rozjíždí...a nejde přestat číst. Konec překvapil.

renefer
12.02.2020 4 z 5

Hezká detektivka, sice ze začátku na mě působila jako obhajoba severského sociálního systému ale pak se to rozběhlo. Moc mě nebavily části o paní ministryni, ale nějaká vata v knize být musí. Na vraha jsem typovala někoho jiného.

Ala787
10.02.2020 5 z 5

Pro mě super kniha, nesmírně napínavá a vzrušující. Rozhodně bych nečekala, kdo je vrah.

chanahd
09.02.2020 3 z 5

Klasická překombinovaná, severská detektivka. Ne že by to nebylo celkem napínavé, ale mám pocit, že podobných jsem četla už moc. Velmi nesympatická hlavní vyšetřovatelka a většina ostatních vyšetřovatelů bez mozku.

Kodas
08.02.2020 5 z 5

Narozdíl od jiných titulů je čtenář permanentně udržován v napětí! Vypadá to na konec a ejhle, ještě ne! Film podle této knihy by byl super.

Kackap
07.02.2020 5 z 5

Skvělý thriller. Přicházím tomuto žánru na chuť. Napínavý příběh, který rychle utíkal a nechtělo se mi od něj odtrhnout. I když jsem vraha uhodla, do poslední chvíle jsem si nebyla jistá na 100%. Navíc děj byl celkem uvěřitelný, na rozdíl od jiných thrillerů, které jsem četla a které byly neskutečně přitažené za vlasy.

esfinge
06.02.2020 5 z 5

Od knihy jsem se nemohla odtrhnout. Sice mi to přišlo až moc prekombinovane a to ve smyslu dokonalých vražd, jako jak by to mohl vrah vse stihnout. A proc tak toho Hesse odstrkují...Ale když je pak "Kastanek" odhalen, tak se vše vysvětluje. Více nenapíšu, ať to není spoiler. Akorát ještě, já si právě díky všem těm divnostem vraha tipla spravne:)

Xelia
06.02.2020 5 z 5

Skvělá kniha.

mirka71
03.02.2020 5 z 5

Neznámý autor, ale kniha velmi dobrá. Zamýšlím se nad tím, nakolik vraha poznamenalo jeho neradostné dětství, cestování po pěstounech, a jestli by byl také takováhle zrůda, kdyby vyrostl ve standartní rodině a nehnala by ho touha po pomstě....Jediné, co mě fakt štvalo, byla dvojice detektivů, oba prostě divní, zvláštní, bezemoční...