Gaštanko

Gaštanko
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494018/bmid_gastanko-5Hl-494018.jpg 4 1997 1997

Na predmestí Kodane nájdu zavraždenú ženu. Na mieste činu polícia objaví panáčika z gaštanov, na ktorom je odtlačok prsta patriaci zmiznutej dievčine, ktorej prípad bol dávno uzavretý. Krátko nato sa stane ďalšia vražda. Ďalšie znetvorené telo, ďalšia gaštanová figúrka. Vyšetrovatelia bojujú s časom, nepoznajú však motív a páchateľ sa s nimi neľútostne zahráva. Dokážu ho zastaviť, skôr než sa objaví ďalší panáčik? A ako s vraždami súvisí prípad zmiznutej školáčky?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Lindeni

Kastanjemanden, 2018

encyklopedie
01.06.2019 5 z 5

.....vyprdněte se na proslovy, že je to překombinované, zdlouhavé, rozporoplné apod....
Sveistrup ví co píše ....nakonec jeho Zločin je dánská jednička ...a Kaštánek se řadí po jeho boku
100%

ivousekk
31.05.2019 4 z 5

Super to bylo! Po delší době thriller, který byl opravdu napínavý, ne moc předvídatelný, seversky drsný a hlavně bez zbytečné omáčky a nudných odboček. Výborně se četl i když má skoro 500 stran. Uvidíme, zda bude pokračování, náznak na konci k tomu vybízí.

Ceeca
30.05.2019 4 z 5

Kniha mě bavila, zajímavej příběh, ale konec protažený až zbytečně, ale závěr překvapil.

Květ
29.05.2019 5 z 5

Konečně zase trošku komplikovanější a propracovanější detektivka, těch lehkých a oddechových už jsem byla přesycená. Napínavá, nepředvídatelná, čtivá. Vyšetřovatelé vražd si nezískali moje sympatie hned, ale postupným ponořením do příběhu jsem si je oblibovala víc a víc, stejně tak, jako jsem byla napnutá, kdo je pachatelem vražd a proč nechává u obětí panáčky z kaštanů. Postupná gradace a výborný závěr. Moc jsem se bavila.

sioux
28.05.2019 3 z 5

Rozporuplné dílo. Hodně dlouhé, chvílemi velmi napínavé, sympatičtí hlavní hrdinové Hess a Tholinová, nebo jak se jmenovala, dobře možná až moc dobře promyšlené, ale zároveň hodně hodně ukecané, velmi komplikované, kapitoly často končí ve chvíli, kdy by člověk chtěl zajímavou akci a ona pak není dopsána, ale jen naznačena. A to severské odebírání dětí úřady a víra, že je tak správně, je fakt šílené. Takže pro mě velmi rozporuplné... ale zase jsem to dočetl a to je u mě u thrillerů hodnotné...

beruska
27.05.2019 3 z 5

Kaštánek nebyl špatný, ale z mého pohledu opravdu zdlouhavý a překombinovaný.
Nevím, zda bych si od pana autora ještě něco koupila...
Moc mně to mrzí, ale víc jak 3* dát nemohu...
Kniha je ale vizuálně moc hezká, pevný papír i krásná obálka :) ...

Titas9001
27.05.2019 5 z 5

Dobré čtení pro milovníky detektivek. Autor udržuje napětí skoro 500 stran a pachatel překvapivý. Rozhodně sáhnu i po další knize.

astra3
26.05.2019 5 z 5

Velmi čtivé. Trochu mi vadila neschopnost policie. Uzavírali případy naprosto bez rozmyslu. A zázračná Thulinová se taky moc nepochlapila. Určitě si přečtu další.

pswat
23.05.2019 5 z 5

Debut danskeho autora, ktery napsal scenar ke skvelemu serialu Zlocin a jeho prvni kniha Kastanek je naprosta bomba. V pribehu se stale neco deje a kazdou chvili sokuje a ten zaver je neco neskutecneho a neubranite se velkym emocim. Rad bych prozradil neco vice, ale to bych uz spoileroval. Pevne doufam v dalsi tituly od tohoto autora a i na zfilmovani teto knihy v jakekoliv podobe (film, serial)

bartule
23.05.2019 5 z 5

Tak tohle byla opravdu super knížka. Po dlouhé době sympatičtí vyšetřovatelé (žádní namachrovaní, sprostí alkoholici) Děj napínavý,svižný. Vraždy stylu Chrise Cartera a to se mi líbí a doufám,že se rozjíždí slibná série, protože ten konec tomu rozhodně nasvědčuje. Prostě super :-)

JitkaHambi
22.05.2019 5 z 5

Skvělé!Úžasné!Bomba!Napínavé od první strany a když už myslíte, že víte, tak neeee, nevíte :-) Do posledních pár stránek jsem opravdu netušila jak to celé je.Skvělá kniha a doufam, že autor brzy napíše další knihu :-)DOPORUČUJI všem milovníkům krimi.

Ajuszka
19.05.2019 3 z 5

Já mám z téhle knihy smíšené pocity.. Rozhodně to nebylo to,co jsem dle reklamní kampaně očekávala.Chvíli jsem si myslela,že to bude něco na způsob Ahnhema,ale to bych ho urazila.Příběh nebyl špatný,jen mi přišel moc natažený.Ale!!Co mě dostalo,byl vrah,to jsem opravdu zírala.A u konce jsem uronila i slzu. Takže tak 50/50

Dela111
18.05.2019 5 z 5

Kaštánek je nápaditý thriller s hodně zamotanou zápletkou. Zjistit proč se na místech činu objevují figurky z kaštanů a odhalit dávné tajemství může jen někdo komu to pálí. Dvojice vyšetřovatelů tento předpoklad splňuje, ačkoli se k sobě zdánlivě nehodí a vzájemně o sebe nestojí. Mně se ti dva líbili.
Tento thriller je skutečně propracovaný, nechybí napětí, zařadila bych ho mezi ty velmi zdařilé, přestože balancuje na hraně překombinovanosti. Za mě je to 90 %.

JanaDor
16.05.2019 5 z 5

Po dlouhé době ve mně kniha vyvolala stísněné pocity tak, že mi jemně nebylo dobře od žaludku. Jsem prostě cíťa. Na konci jsem z toho měla úplné nervy, ale oceňuju, jak výborně autor knihu napsal. V žádném případě jsem vraha netipla správně. Ten by mě ani nenapadl. Celkově to bylo geniálně promyšlené. K tomu autor uměl popsat atmosféru v knize, že jsem to prožívala se vším všudy. To se mi moc líbilo. Kniha, která dokáže vyvolat emoce, to je něco.

KatherineBook
15.05.2019 5 z 5

Přečetla jsem ji na základě tolika nadšených recenzí. No a musím uznat, že byla naprosto skvělá! Děj odsýpal opravdu hodně svižným tempem, tak rychle, že jsem se nestačila divit. Kniha byla plná nečekaných zvratů, překvapení a dost nechutných scén. Doufám, že autor bude psát dál a dál :). Opravdu skvělé čtení.

denisa4368
15.05.2019 5 z 5

Je to bomba. Sice jsem si hned říkala, jak to bude s tím vrahem, že to není jen tak. Jsem jednoznačně nadšená.

Mischone
14.05.2019 5 z 5

Tak nad touto knihou budete muset zapojit své mozkové závity na 100% Je to tak komplikované, tak napínavé, že musíte pořád číst a číst, protože jste si mysleli, že už víte co bude dál. Ale kde že! U této knihy nebudete vědět vůbec nic :D Je to vynikající, u první kapitoly vykulíte oči a řeknete "Co?" a hned u druhé opět "Co?" Hltala jsem stránku za stránkou a doufám, že brzy budou od tohoto autora další knihy :)

St.Evelin
09.05.2019 5 z 5

Vraždy a panáčci s kaštanů. A na nich otisk prstu, který patří dívce, která zmizela a její případ je uzavřený. Zda se vám to zamotané? A to jste ještě nečetli tu knihu!
Tak si tu knihu přečtěte! Ona totiž fakt stojí za to!
Rozhodně žádné pomalé rozjezdy! Rup šup pěkně od první stránky do toho autor šlape do plných. Žádné ploché dějové linky nebo postavy. Vše je krásně promyšleno, snad do nejmenšího detailu. Já detektivky miluju, ráda přemýšlím, kombinuju kdo, kde, jak a proč... A tady jsem prostě nevěděla, fakt ne! Mám ráda, když mě kniha dokáže překvapit!
Příjemným zpestřením je i ženská hrdinka aka vyšetřovatelka, ale já osobně to nijak feministicky neprožívám, protože #ErikaFosterova, že jo. Ale největší láska je stejně #HarryHole

mikika
06.05.2019 5 z 5

perfektní a ponuré, připomíná kombinaci Nesba a nové Yrsy.

Awča
03.05.2019 5 z 5

To byla jízda!
Zajímavá zápletka, všechny postavy vykresleny tak akorát, kniha se neutápí v psychických problémech hlavních hrdinů, což se někdy autorům stává, ale zároveň nejsou postavy ploché. Nemohla jsem se od příběhu odtrhnout, byla jsem napnutá, kdo za tím vším stojí (a překvapilo mě to).