Gastronomicko-kulinářský slovník česko-ruský/rusko-český
Libor Krejčiřík
Nehodnoceno
Předkládaný slovník obsahuje zhruba 10 000 termínů z oblasti gastronomie, kulinářství, jídelních lístků, technologie přípravy jídel, surovin, potravinářství, pohostinství a příbuzných oborů. Podobný slovník nebyl u nás dosud nikdy vydán. Je zpracován tak, aby byl maximálně přehledný a uživatel se v něm snadno orientoval. Připojeny jsou i přílohy, které mají pomoci při rozlišování jednotlivých druhů masa podle schémat dělení, užívaných v Česku a Rusku, a dále rozlišení masa podle použití. Slovník poslouží pracovníkům hotelů, restaurací a jídelen, průvodcům, tlumočníkům a překladatelům, českým i ruským turistům, studentům, učitelům a koneckonců všem, kdo se o tuto problematiku zajímají.... celý text
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2004 | Gastronomicko-kulinářský slovník česko-ruský/rusko-český |
2014 | Česko-ruský a rusko-český slovník potravinářsko-kuchařský |