Hra
Leopoldo Gout
Génius série
1. díl
Nikomu nevěř. Každá kamera je oko. Každý mikrofon ucho. Najdi mě a společně ho zastavíme. Hra: Z celého světa se sjelo dvě stě mladých géniů a zanedlouho se utkají v soutěži, kterou vymyslel a sponzoruje Kiran Biswas – celým světem obdivovaný mladý podnikatel a vizionář. Hodina H se blíží. Hráči: Rex – ačkoliv je mu teprve šestnáct, patří mezi nejlepší světové programátory a hackery. Tenhle americký Mexičan je odhodlaný najít svého bratra, který zmizel neznámo kam. Tunde – čtrnáctiletý technologický génius-samouk. Na skládkách pod horkých africkým sluncem hledá součástky a staví z nich skvěle fungující stroje. Svým talentem přilákal pozornost diktátorského generála, který po něm chce sestrojit velmi nebezpečnou věc. Vyhrožuje mu tím nejhorším trestem, pokud svůj úkol nesplní. Barevná vlčice – jedna z nejuznávanějších čínských aktivistek a blogerek. Odhaluje nekalé praktiky politiků a byznysmenů a teď se na ni soustředí všeobecná pozornost. Její otec totiž uzavřel podezřelý obchod se zkorumpovaným čínským obchodníkem. Co je v sázce? Víc, než si dokážete představit...... celý text
Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , Fragment (ČR)Originální název:
Genius - The Game, 2016
Tak tahle kniha je naprosto dokonalá. Jak grafickým zpracováním, tak úžasným příběhem. Jakmile jsem knihu začala číst, nemohla jsem se od ní odtrhnout. V poslední době mě knihy na podobné téma začínají hodně bavit. Už se nemůžu dočkat na další díl.
Bavilo mě to a jsem ráda, že jsem celkem stíhala orientovat se v technických oblastech. Děj rychle ubíhal a mohl by být další díl.
Tento příběh byl doslova geniálně napsaný... Knihu jsem dostala jako dárek a začala jsem ji číst, aniž bych si přečetla anotaci a věděla o čem kniha vlastně je. Už od první stránky mě kniha vtáhla do děje a než jsem se nadála, tak jsem dočítala poslední stránky.
Postavy byly krásně propracované, dokážete spolu s nimi prožívat celý příběh a vcítit se do nich. Rex, Tunde i Painted wolf byli velmi sympatičtí a i některé vedlejší postavy mi přirostli k srdci.
Po grafické stránce se knize nedá nic vytknout (trochu mi to připomínalo sérii Illuminae - kvůli zpracování a také kvůli různým lehce vědeckým termínům... :D)
POZOR SPOILER!
Proč to muselo skončit tak jak to skončilo? Nedozvěděli jsme se co se vlastně stalo s Teem a druhý díl v nedohlednu. Také zůstaly nevyřešené záležitosti Tundeho s generálem Iyabou, nevíme co má za lubem tolik uznávaný vizionář Kiran Biswas a naznačená romantická linka mezi Rexem a Vlčicí také bude muset počkat do druhého dílu...
KONEC SPOILERU
"Revoluce už je tu. Vítej na palubě. Jo, a připrav se, že budeš utíkat."
Super záležitost! Sotva se začtete, zjistíte, že jste na konci příběhu. Děj má spád a rychle ubíhá. Přebal knížky super, grafika super, jediné, co by se dalo vytknout jsou některé moc přestřelené pasáže. Ale co, knížka má bavit a mě bavila moc, těším se na pokračování :)
Po grafické stránce je tahle kniha skvost (to musím uznat)! Příběh se mi líbil (myslím, že něčeho takového je v literatuře málo) a zkrátka... jo bavilo mě to a jo přečtu si další díl :).
Stejně jako mě bavil Erebos a nedávno Ready Player One, tak mě bavil i Génius. Moc se těším na pokračování!
Mladistvý styl psaní, který mě vtáhl do děje, ilustrace/grafika, nákresy a plánky a v neposlední řadě aktuální téma = to vás musí bavit!
Paradoxní je, že jsem na věci, kterými se hrdinové zabývají, naprosto hloupá; jsem ráda, že zapnu počítač, hry nehraju.. :D A možná právě proto mě to tolik baví..))
Našláplej kousek, neskutečně se těším na další díl, dlouho mě nic tak nevtáhlo do děje, i když co si budeme povídat, některé pasáže jsou hooodně přestřelený.
Konečně zajímavá kniha pro mládež vybočující z řady. Téma hackování, programování a zneužívání osobních dat díky internetu, je více než aktuální. Pokud se odprostíte od drobných klišé a skoro zázračných schopností mladých hrdinů, kdy hacknou kvantový počítač během pár minut (já jsem ráda, že nastavím wifi), čeká vás svižný a chytře vystavěný příběh, který přečtete na jeden zátah.
Pozor,možné SPOILERY!! Předně-nemyslím si,že si tahle kniha někdy vydobyje kultovní status,navzdory tomu,co tvrdí názor na obalu a hned řeknu proč.Zaprvé,celé je to psané stylem jak pro první stupeň základní školy.Všichni se mají rádi,všichni si pomáhají a to tak,že se tomu člověk musí až pousmát jak je to všechno naivní.A za druhé,kniha pracuje s nad největším klišé,totiž že z opěvovaného velikána se vyklube monstrum,což bylo jasné už od začátku.Jediné co stojí za zmínku je do posledního detailu vymazlený vizuál ,to ale knihu samotnou nezachrání a žánru YA dělá vysloveně ostudu.Pro mě ztráta času.