Pavučina
Karin Slaughter
Grant County série
< 6. díl
Snažila se začít znovu, ve stovky mil vzdáleném Heartsdale, všechny své síly vložila do kariéry u policie, ale stejně to nestačilo. Vynucený návrat do Reece je pro ni jako splnění nejčernějšího snu – tamní šerif ji podezřívá z brutální vraždy mladé dívky. Jakmile se Jeffrey Tolliver dozví o uvěznění podřízené vyšetřovatelky, okamžitě jí vyrazí na pomoc společně se svou exmanželkou, patoložkou Sárou Lintonovou. Krátce po jejich příjezdu je nalezena druhá oběť… a vzápětí je okolnosti zavlečou do prostředí, v němž vládne náboženský fanatismus a nenávist. Dokáží včas vyplést Lenu z pavučiny lží, která vedla k jejímu uvěznění? A podaří se jim to udělat dřív, než vrah udeří znovu?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Horory
Vydáno: 2008 , DominoOriginální název:
Beyond Reach, 2007
Hodně zamotaná historie pro ty, kteří nečetli obě série spisovatelky. V závěrečném dílu se vrací hluboko do historie, aby osvětlila sloužitou postavu jedné z hlavních hrdinek. Zakončení celé série, tak jak je v poslední kapitole, se mi vůbec nelíbí.
Celá série byla skvělá.Akorát ten konec,mě docela zaskočil.Vůbec jsem to nečekala a chvilku mi trvalo,než jsem to rozdýchala.Škoda.
Tato autorka je pro mne opravdu PANÍ SPISOVATELKA, která svému řemeslu skvěle rozumí. Dokáže skvěle vylíčit děj i rysy hrdinů. Neustále se něco děje, žádná hluchá místa, kdy se budete nudit, tím, že přeskakuje z vyprávění událostí u několika hrdinů, vás neustále udržuje v pozoru. Obrovské napětí, založení na maličkostech.
Sice jsem odhalila plno zloduchů, stejně jsem však byla leckde v ději šokovaná.
A konec mě donutil lapat dech při pláči. Skvělé, jen mě trochu mrzí, že tato série končí.
Vím, že pokračuje sérií Will Trent, kde bude i někdo z této série. Proto opravdu doporučuji číst nejprve tuto sérii a po pořádku, abychom pak chápali tu další.
Doporučuji k přečtení.
Celkem dost mně mrzí, že se touhle knihou loučím se skvělou postavou a tou je samozřejmě Lena - bude mi fakt chybět...Kniha byla opět velice čtivá, ale Karin to ani jinak neumí - za což jí patří mé uznání a veliké díky:) Původně jsem byla rozhodnutá dát knize cca 5 stránek před koncem pouhé 4 hvězdičky, páč mi chyběla ta třešnička na dortu, které mají ty knihy, kterým dám plný počet. Aaaaaale - ten konec mě totálně rozsekal!! Vůbec jsem to nečekala!!! A strašně mě štve, že ta kniha nemá epilog!! A nemohu jinak než dát knize plný počet hvězdiček. A těším se na sérii s Willem Trentem:)
Završeni cele série, takže rozhodne doporučuji nejdříve přečíst předešlé knihy. Zde se totiž nevyšetřuje žádný případ, ale odhalují se minulosti hlavních hrdinů. Protoze ja osobne jsem nejprve četla sérii s Willem Trentem, ktera na Grant County chronologicky navazuje, věděla jsem už předem, co v teto knize musí bohužel zakonite přijít... Jen jsem nečekala, že to bude tak rychle a navíc az na poslední stránce.
V knize se prolíná vyprávění ve dvou časových rovinách, které od sebe ovšem děli jen pár dnu.
Velmi dobré zakončení série, poprvé mě opravdu vtáhnul Lenin příběh, v předchozích knihách mě spíš štvala, ale tady jsem jí fandila. Koho naopak opravdu nemusím, je Sára a její svatouškovství, za každých okolností morální, chytrá a sexy - ani ty peníze za provedení pitvy si nevezme atd. atd., takové postavy nemám ráda a děsně mě nebaví. SPOILER Jeffreyho jsem měla ráda, díky Willu Trentovi jsem věděla, že umře, ale nevědět to, asi bych čuměla na ten konec jak puk. On si umře v posledním odstavci, je to jak rána palicí, a ještě navíc taková hnusná smrt, no pěkně šokující. Byl mi sympatický, ale i tak mě nejvíc dojalo konečné sblížení Leny a Hanka, čekala jsem na to celou dobu! Takže za to díky! KONEC SPOILERU Čtivé, i na Karin drsné (smrt upálením v autě je popisovaná do všech příjemných detailů, co si člověk může představit), příběh kolem Leny parádní.
Skvělá kniha. Při smrti hlavního hrdiny jsem i slzu uronila, tak moc jsem si ho oblibila. Těším se na další knihy této autorky
Asi nejlepsi kniha ze serie Grant County.
Ikdyz jsem mel predtim precteneho Willa Trenta, a diky tomu priblizne vedel jak tato serie skonci, tak jsem tomu stejnak nechtel nejak verit, ze to tak doopravdy bude :)
Hm, tak to bylo husté... právě jsem dočetla. Na jednu stranu oceňuju, že se autorka vyhnula holywoodskému klišé, ale na druhou se s některýma věcma těžko smiřuje :-) Jinak celou sérii hodnotím velmi kladně. Občas mi lezla na nervy Sára a fakt jsem nechápala její pohnutky, jako třeba za co je schopná se naštvat. A velmi jsem si oblíbila Lenu, nejednoznačnou, mnohobarevnou a chybující postavu. Moc fajn.
Nejprve jsem měla trochu zmatek v časových rovinách, jakmile jsem je pochopila :-) ... Skvělá kniha. Závěr šokující. Doporučuji.
To bylo od autorky kruté. Kniha byla perfektní. Postava Leny je mi tak nesympatická a přitom je mi jí líto. Autorka si úžasně dokáže pohrát s charaktery postav. Ale konec bych chtěla změnit. Úžasné.
Dočetla jsem včera a s koncem se ještě smiřuji... Tušila jsem, ale stále doufala... Jinak životní příběh Leny byl zajímavý, drogy a neonacisti mě zajímají poněkud méně, takže pro mě spíše slabší kniha této série. A souhlasím s některými níže napsanými názory, že série s Willem Trentem je ještě napínavější a propracovanější.
Když člověk přečte 6 dílů s těmi samými,sympatickými hrdiny jedním dechem, musí si je zákonitě zamilovat... Tak proooooč, Karin??? =D
Pro mne moc pěkná série,sugestivní, vtahne člověka do děje, až má pocit,že je součástí. Proto tragický konec Sářina manžela těžce zpracovávám a nevím,zda číst dál..?.
Poslední díl série Grand County jednuduše brilantní. Autorka neuznává happyend tak jsem do posledního okamžiku čekala zvrat situace, ovšem tenhle konec jsem nečekala. Knížka mě bavila od první stránky do poslední. Člověk zaklapne knížku a říká si otřeseně "proč"? Celá tato série je velice povedená a já se u ní skvěle bavila. Životní příběh Leny mi v předchozích dílech docela chyběl, nečekala jsem, že bude tak ponurý. Velice originální knížka. Dávám 5 hvězdiček z 5 zcela zaslouženě!
Tak já jsem přečetla všechny díly (bohužel zároveň čtu i sérii s Willem Trentem, takže jsem se dověděla, jak dopadne tato série) a toto určitě nejlepší díl nebyl. Kniha mě začala bavit možná od půlky či možná ještě později. To, že jsem ji dala dokonce tři hvězdy, ji pomohl už jen konec, který jsem sice čekala, ale nevěla jsem jak to proběhne a takto bych to vůbec nečekala. Podle mě byl rozhodně nejlepší 4. díl Stigma, kde jsem se nenudila od začátku do konce. Jinak série s Trentem je určitě vydařenější a originálnější, a teď když jsem dorazila tuto sérii, můžu konečně pokračovat s Trentem ;-)
Zdlouhavé to nebylo pokud jste serii četli od začátku tak to bylo logické vysvětlení Lenina života bohužel se smutným koncem .Pro mne osobně nejlepší kniha z GRANT COUNTY
2007 | Triptych |
2009 | Genesis |
2019 | Čisté zlato |
2003 | Smrtící polibek |
2003 | Mrazivý strach |
Další skvělá knížka od této autorky a překvapivé zakončení této skvělé série.