Gump – pes, který naučil lidi žít

Gump – pes, který naučil lidi žít
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436029/bmid_gump-pes-ktery-naucil-lidi-zit-faq-436029.jpg 4 1913 1913

Gump série

1. díl >

Srdceryvné vyprávění očima toulavého psa Gumpa. Příběh o cestě plné překážek a pastí, o lásce, která má sílu dosáhnout až za duhový most, o neochvějné psí obětavosti položit život za svého páníčka, o naději, kterou nespoutá ani ten nejpevnější řetěz, ale také o zvířecí moudrosti, která nám lidem otevírá oči.

Knižní střípky
12.09.2020 4 z 5

Myslím si, že většina už dávno ví, o čem kniha je. Je to příběh psího tuláka Gumpa, který i když se k němu život, potažmo vlastně lidi, nezachovali hezky, tak nikdy nepřestal věřit v dobro. Jeho pouť je plná překážek, ústrků, utrpení, ale i velké moudrosti a naděje. Naděje v to, že my lidé jsme dobří. V tomto jsou pejsci úžasní, jsou věrní, milující a položili by za svého páníčka život.

Nebudu hodnotit knihu po literární stránce, myslím si, že u této knihy je to zbytečné. Je psána velice jednoduše, ale to co obsahuje, ty drobné vady na kráse mnohonásobně vyváží.
Gump se mi dostal pod kůži, brečela jsem jak želva v podstatě celou knihu, byla to pro mě neskutečná emoční nálož, ale jsem moc ráda, že jsem si knihu konečně přečetla.

a.a.candys.life
12.09.2020 4 z 5

Strašně krásná kniha, která vás přivede na jiné myšlenky a pak si díky ní uvědomíte co je to život.

Vlajdula
07.09.2020 4 z 5

Nepovažuji se za velkého milovníka psů, ale tento příběh mě opravdu chytil za srdce.

Manyna
06.09.2020 5 z 5

Jednohubka, která zahřeje.

5992
06.09.2020 5 z 5

Konečně knížka která mě zaujala. Za mě je to nejlepší knížka co jsem četl. A díky této knížce vím že nikdy se nemám vzdát

Mabie
05.09.2020 5 z 5

Laskavý, moudrý, dojemný příběh vyprávěný toulavým pejskem Gumpem. Jeho životní příběh je řada setkávání se s různými lidmi, z nichž někteří umí být obětaví, chápaví a plní lásky a jiní si nezaslouží ani jedno slušné slovo.
Pravdy, kterými Gump glosuje svůj “životaběh”, jsou ta nejobyčejnější moudra, na která člověk ve své honbě za penězi, úspěchem a mocí zapomíná. Kniha se mi moc líbila, pohladila po duši.
Řada lidí si stěžovala na jednoduchý, strohý sloh, ale mě to k tématu i hlavnímu hrdinovi sedělo. Poslouchala jsem příběh jako audioknihu a své hvězdičky si zaslouží i Ivan Trojan - byl výborný!
Je dobré si připomenout, že ty opravdu důležité věci jsou zadarmo a jedinou výjimkou, kdy si za peníze můžeme koupit lásku, je koupě psa ;-)

Ťapulka
31.08.2020 5 z 5

Nádherná kniha, ve které je hodně příběhů a v každém z nich spoustu pravdy, poučení a tipu k zamyšlení. Gump a jeho příběh by měl čtenáře především naučit, že než zavírat oči před nepěknou a krutou pravdou, je lepší otevřít srdce a náruč. Kniha bude především vítána pejskomily, ale měli by si ji přečíst všichni, aby mohli udělat svět a nás lidi lepšími.

hana1105
31.08.2020 4 z 5

Krásný příběh. Chvílemi velice dojemný, ale také vtipný. Doporučuju přečíst. Uvědomíte si, že i zvířata mají srdce :)

LillyM.
31.08.2020 5 z 5

Něžné vyprávění pejska. Věděla jsem, že to bude srdcovka, ale taková, že se při tom rozbrečím? To ne. Je to úžasná kniha, které bych přidělila více hvězd, než je v nabídce. Chtěla jsem to jen tak přelouskat a vrhnout se na další knihu, ale jak to tak vypadá, asi si dám na chvíli od čtení oraz, a budu si v hlavě třídit myšlenky:)

lee5747
29.08.2020 4 z 5

Kniha příjemná, krásně a čtivě napsaná, jen na mě to bohužel byl moc krátký příběh, měla jsem asi velké očekávání.

Lucy.book
28.08.2020 5 z 5

Pěkná, ale i velice smutná kniha. Bylo mi Gumpa i ostatních pesanů moc líto. Příběh se hodí i pro děti a vyprávění psí řečí bylo milé. Ke knize se časem určitě vrátím a doporučila bych ji všem pejskařům.

Knihomolka506
26.08.2020 5 z 5

Gump- pes, který naučil lidi žít- Filip Brožek
26.8.2020
Příběhy o zvířatech
Pes nejlepší přítel člověka. Tady to platí hned čtyřnásobně. Příběh o naději, odvaze , ale hlavně o jednom chlupatém stvoření bez domova.

Lenka282
25.08.2020 5 z 5

Kniha o tom, co je v životě důležité

LiKa00
23.08.2020 5 z 5

Krásný ale smutný příběh skvělého pejska. Bohužel se hodně psů potýká s takovým životem. Já osobně jsem knihu číst nechtěla, říkala jsem si, že to bude určitě smutné a já nenávidím, když někdo zvířatům ubližuje. Ale poté jsem ji dostala k Vánocům a tedy ji byla nucena si přečíst. A nelituji toho, opravdu teď na své čtyřnohé kamarády doma pohlížím jinak.

Folref
18.08.2020 5 z 5

Je to boží knížka o ale je hodně smutná brečel jsem uneho

Tabby
17.08.2020 5 z 5

Krásný, smutný, skvěle napsaný příběh Gumpa a jeho cestě.
Doplněna krásnými ilustracemi a na konci i fotkami a příběhy lidí a psů, které jsou zmíněny v knize.
I mně slzičky ukáply. :)

Gabi13
15.08.2020 5 z 5

Knížku jsem si po dlouhé době koupila podle reklamy a propagace. Zaujala mě. A jsem ráda, že jsem si ji koupila. Je totiž potřeba pomáhat a ty bezbranný, naivní a nemluvící pejsáčci to potřebují. Díky za každého chápavého páníčka a za tento příběh, který je milý a dojemný.

tanjaj
08.08.2020 4 z 5

Pěkné a zároveň smutné vyprávění nalezeného pejska Gumpa. Před časem jsem sama přišla o psí kamarádku,tak pro mne čtení nebylo jednoduché. Jsem zvědavá na film, který už brzy přijde do kin.

PheobeDomi
06.08.2020 5 z 5

Kniha mi přišla krásná i smutná zároveň. Je určena pro děti, dle mého názoru si ji mohou přečíst i dospělí. Je mi moc líto týraných psů, nebo když s nimi jejich páníčkové špatně zacházejí. Nelíbí se mi ani množírny a v knize bylo hezky popsané, jak tim fenky hodně trpí.

MartinaF
05.08.2020 4 z 5

Gump byl a stále je všude a já měla příležitost si knihu přečíst. Ti, co zbožňuji pejsky a jsou s nimi spojení celým srdcem, budou s Gumpem jeho dobrodružství hodně prožívat. Mně slza ukápla taky, ale až na konci. Moc pěkný, ale chvílemi syrový příběh, bohužel si myslím, že některé situace byly až bolestivě pravdivé.