Gump – pes, který naučil lidi žít (filmové vydání)

Gump – pes, který naučil lidi žít (filmové vydání)
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475618/bmid_gump-pes-ktery-naucil-lidi-zit-film-VGc-475618.jpg 4 1929 1929

Gump série

1. díl >

Gumpa už znáte. Překonal překážky a pasti, poznal lásku, která má sílu dosáhnout až za duhový most a naučil lidi žít. K příležitosti uvedení filmové adaptace do kin vychází tato kniha s filmovou obálkou. Na co se čtenáři v novém vydání mohou těšit? Šestnáct bonusových stran Filmové fotografie Zajímavosti z natáčení Pokračování původního příběhu, které uvidí diváci ve filmu Text ústřední písně filmu, kterou nazpíval Marek Ztracený... celý text

RockMartina
02.03.2020

Čekala jsem mnohem víc. Chvilkami jsem měla dojem, že čtu slohovou práci žáka základní školy, jež psal na koleni večer před odevzdáním. Takové prvoplánové hraní na city. Mám ráda příběhy s psím hrdinou, ale pokud se chci u nějakého takového příběhu dojmout, raději vsadím na knihy jako Psí poslání nebo Marley a já.

6235
02.03.2020 5 z 5

Krásná smutná knížka...za chvilku přečteno. Moc doporučuji...já ji celou probrecela..

lucka1998
02.03.2020 5 z 5

Kniha k zamyšlení co nikoho nenechá chladným. Bohužel příběh Gumpa ukazuje to, co se normálně děje...

tezzpoletsar
01.03.2020 5 z 5

Mám podezření, že to opravdu napsal Gump:) ne, moc hezké a k zamyšlení.

vera5841
27.02.2020 5 z 5

Krátká kniha, ale za mě velmi silný příběh. Místy jsem si musela dát pauzu, otřít slzy a příběh vydýchat. Bohužel ne každý Gump má svůj šťastný konec, proto díky všem hodným lidem, o kterých je v knize zmínka

Lenkazahal
27.02.2020 5 z 5

Skvělá knížka! Přečetla jsem ji jedním dechem a i slza ukápla.

@knihomolky
25.02.2020 5 z 5

Krásná knížka moc se mi líbila. Vyprávění očima Gumpa bylo super!! Jen mě překvapil konec. Vše ostatní bylo napínavé ale konec byl takový rychlí. Jinak super a určitě doporučuji!!

ellypusik
24.02.2020 5 z 5

Krásná kniha, která přestože je krátká, dokázala říct vše, co bylo třeba. Text byl jednoduchý a přesto plný životních mouder. Doplňující fotografie a namalované obrázky oživily příběh a přidaly na dobrém dojmu. :) Za mne jednoznačně pecka!! Když zakoupením alespoň trochu pomůžu opuštěným psům, dvojnásobná pecka!.

andulka1406
22.02.2020 5 z 5

Moc hezká knížka. Je to trošku prvoplánové, ale stejně se mi vyprávění z pohledu psa Gumpa líbilo. Konec jsem čekala, takže žádné překvapení.

Bukina
21.02.2020 4 z 5

Líbí se mi knihy, co jsou pro děti i dospělé v jednom. Každý si z ní vezme to své. Celé čtení jsem se z vlastní představivosti musela stále usmívat.

kajčamach
20.02.2020 5 z 5

Nemám slov...

Asi nejsilnější kniha co jsem kdy četla. Ani nevím co napsat... přečtena jedním dechem. Strašně moc mi předala, zajímavé propojení psího světa a světa lidí. Kniha mi otevřela oči a já jsem měla možnost nahlédnout do psího světa, kterému všichni tak málo rozumíme. Láska☆Strach☆Bolest☆Naděje☆Zoufalství☆ tím vším si Gump musel projít, ale i přes to, to NEVZDAL❤

Scheila
19.02.2020 5 z 5

Co napsat.... krása krása krása!!!
To co se v dnešní době děje ví asi každý. Jak se někteří lidé chovají ke zvířatům i to že existují lidé co by za ně pokládali život :)
Líbí se mi různé příběhy pejsků a lidí co v knize vystupovali, na konci knihy. :) doporučuji

0819
19.02.2020 4 z 5

Hezká a oddechova knížka. Četla se rychle. Guma jsem si zamiloval.

saryk93
17.02.2020 4 z 5

Ke knize mám dvě malé výtky. První je ta, že mi hodně (co se stylu psaní týče) připomínala Psí poslání, které je pro mě mezi knihami o psích osudech na prvním místě, proto mě chvílemi dost mrzelo, že kniha Gump, na kterou jsem se tolik těšila, je tak trochu "vykrádačka". I přesto ale během čtení nastalo několik momentů, kdy jsem měla slzy v očích a pocítila lítost, smutek, vztek na lidi, kteří dokážou ublížit nevinnému zvířeti.. Mimo jiné jsem se mockrát i pousmála, i když jsem si myslela, že jakožto člověk, který téměř celý svůj život strávil ve společnosti psů, psímu světu trochu rozumím, Filip Rožek prostřednictvím Gumpa ukázal, kolik věcí si ani neuvědomujeme, jak moc pro psy znamenají pro nás zdánlivé maličkosti.
A druhá výtka je ta, že samotný příběh skončil přibližně ve dvou třetinách knihy a pak už následovaly jen lidé a psi, kteří knihu inspirovali, samotný příběh autora, text a fotografie z nahrávání písně, která je součástí projektu. Nakonec ale musím říci, že veškerý obsah těchto posledních stránek knihu zajímavě doplňují a ve finále jsem s úsměvem na tváři napjatě otáčela každou další stránku a postupně se seznamovala se všemi těmi osobnostmi, o kterých si v knize čtěte, tentokrát skutečnými.
Knihu jsem zhltla za pár hodin a jedinou hvězdičku tedy ubírám za podobnost s Psím posláním a za to, že ve chvíli, kdy mě kniha začala vlastně bavit nejvíc, příběh skončil :)

Jirinamac
17.02.2020 5 z 5

Knížka se mi moc líbí. Její podání je vhodné i pro děti. Je psaná jednoduše a každý má možnost uvědomit si, jak těžký může být psí život. Doufám, že ti moji nalezení staroušci byli se mnou vždy spokojení. Je dobře, že knížka podpoří i pejsky, kteří nemají tak radostný život.
P.S. líbil se mi i film. V kině nám dali i kapesníčky, byly potřeba.

Astarothh
15.02.2020 5 z 5

Autor musí být velmi citlivý člověk..Musí velmi milovat zvířata... Krásná kniha, ač velmi smutná... Vehnala mi slzy do očí...

akšuram37
14.02.2020 4 z 5

Než jsem začala knihu číst, přečetla jsem si některé komentáře tady, ale jeddné polovině se kniha líbí, druhá polovina knihu zavrhuje.
Kniha je napsaná pěkně. Jednoduše, nemusíte nad tím nějak přemýšlet.
Není to žádný veselý příběh, zjistíte, jak to chodí, když si děti přejí psa a pes nakonec zůstane v útulku.
Podle mě, příběh za přečtení stojí, odvařená z toho nejsem, ale líbilo se mi to. :-)

Zuzana08
13.02.2020 3 z 5

Knihu jsem vlastně původně koupila desetiletému synovi, který si ji moc přál. A pro něj je kniha naprosto v pořádku. Milá, dojemná, poučná, psaná jednoduchým srozumitelným stylem a velmi rychlým dějovým spádem.
Pro mě asi nic nového. A zase ta příšerná mediální bublina! Včetně hitu v rádiu? Jako ne.
Takže tři hvězdy:
* za to, že jsme si s dětmi udělali čas a trochu se o problematice týrání zviřat doma pobavili
* snad jsem přispěla koupí knihy k "lahvičce život"
* nádherné ilustrace

petrarka72
10.02.2020 2 z 5

Kniha vzniklá z bohulibých důvodů, ale nerozhodnutá, jakoby nahozená bez finálních úprav a neuvěřitelně přesentimentalizovaná... A to, že je Gump "Zátopek mezi psy", tomu nepomůže.

alzbeta675
10.02.2020 5 z 5

V dětství jsem milovala knihy od E.T.Setona a Gump se jim podobá. Krásná kniha, luxusní ilustrace. Vřele doporučuji.