Halt v nebezpečí
John Flanagan
Hraničářův učeň / Hraničiarov učeň série
Halt, Horác a Will sledují Tennysonovu stopu do Pikty. Čte Matouš Ruml. Jsou odhodláni zastavit kazatele nezasvěcených a jeho zbylé stoupence dřív, než překročí hranice do Araluenu. V Clonmelu porazil Will jednoho z Tennysonových genoveských nájemných vrahů – jenže ještě dva zůstali naživu. Bude Willovo a Haltovo mimořádné lukostřelecké umění stačit na to, aby je zachránilo před úkladnými vrahy? Nebo má Willův učitel před sebou svůj poslední boj?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2020 , BookmediaOriginální název:
Halt's peril, 2010
Interpreti: Matouš Ruml
Opět dobrý příběh, Horác tentokráte neobyčejně bavil. Tenhle díl je trochu temnější, ale v rámci dětské knihy. S přibývajícím počtem dílu se dostavuje jistá stereotypnost,ale to je dáno spíše věkem.U knihy pro mládež je ale ta všudypřítomná čest a spravedlnost vítána.
Abych pravdu řekla, tak tahle kniha mě trochu naštvala svým názvem. Halt začal být v nebezpečí až někdy v polovině příběhu, nicméně já celou dobu napjatě čekala, kdy to přijde. Vážně nemám ráda, když vím, o čem kniha bude. Opravdu jsem se uvolnila až ve chvíli, kdy už Halt měl to nebezpečí za sebou a já jsem věděla, že teď už to nebude předvídatelné.
Vím, že v každé recenzi na Hraničářova učně zmiňuju ten zvláštní suchý humor a tenhle díl nebude výjimkou. Je to jedna z věcí, které mě na knize baví snad nejvíc. Prostě se u toho skvěle bavím, je to přesně můj styl humoru. Víc a víc se v tom vidím.
Autor se pozoruhodně vypsal, každá kniha je lepší, než ta předchozí. Knihy na sebe navazují, jsou zmiňovány staré příhody a občas se v knize ukazují i staří přátelé, kteřé jsme naposledy viděli před třemi až čtyřmi knihami. Je to prorostlý příběh, který si musí nutně zamilovat každý fantasy nadšenec. Já osobně na tuhle sérii nedám dopustit.
Ako vzdy, spravne namiesany koktejl napatia, humoru a spolupatricnosti. Flanagan opat dava lekciu o sile priatelstva.
Skvělá knížka, konečně v se v ní mohli Will a horác ukázat co dokáží a to i bez kontroly Halta :-)
Už trošku se ubírá na kvalitě. Ale pořád krásné čtivo, které tě velmi zaujme. Doporučuji. 4 hvězdičky jen kvůli odlišení kvality dílů. Ale pokud bych měl srovnávat s jinými knihami - jasných 5 hvězdiček.
Naprosto perfektní série! A knihy Králové Clonmelu a Halt v nebezpečí patří k mým nejoblíbenějším, moc jsem se u toho nasmála. Rozhovory mezi Haltem, Willem a Horácem byly geniální. :)
Právě jsem dočetla - další díl po dlouhé době. Jen mě mrzí, že série bude končit. Nezbývá než doufat, že i ta další bude stejně skvělá. Určitě si ji přečtu znovu. :-)
Tuhle knihu mám, ze všech - zatím 11 - nejraději, jelikož je velmi napínavá, skvěle se čte a je vtipná!! :D MIluju tuhle knihu :)
přátelství australská literatura nebezpečí fantasy pro děti dobrodružství hraničáři pro dospívající mládež (young adult) hrdinská fantasy dobrodružné romány
2008 | Rozvaliny Gorlanu |
2014 | Hraničářův učeň 1-12 |
2012 | Vyděděnci |
2008 | Hořící most |
2014 | Královská hraničářka |
Po Králích Clonmelu mi kniha vrátila úsměv na rty. Příběh nás zavede zpět do Araluenu a má v sobě nádech strachu. Je velmi emoční, více než kterékoliv jiné příběhy ze série. Palec nahoru :)