Diablova hviezda

Diablova hviezda
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38576/bmid_diablova-hviezda-HXd-38576.jpg 4 3849 3849

Harry Hole série

Hlavné mesto Nórska Oslo sužujú tropické horúčavy. V jednom z bytov v centre sa na strope objaví hnedastá škvrna a do hrnca s variacimi sa zemiakmi padá kvapka krvi. Na podlahe svojho bytu na ulici Sofies gate leží inšpektor Harry Hole – namol opitý a opustený. Ani fanatické úsilie mu nepomohlo dokázať kolegovi Tomovi Waalerovi vraždu, no pripravilo ho o najbližších. Navyše vie, že o štyri týždne príde aj o prácu. Pri telefonáte z policajnej stanice precitne z alkoholického opojenia. Polícia našla zavraždenú ženu s odseknutým prstom na ruke. Harry Hole dostáva ešte poslednú šancu. Má však spolupracovať s jediným kolegom, ktorý v tom čase nie je na dovolenke – je ním práve Tom Waaler. A teplota v Osle má v najbližších dňoch ďalej stúpať...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Marekors, 2003

lada3781
18.11.2022 5 z 5

Pátý díl se rozhodně povedl!

Swissman
02.11.2022 5 z 5

V Pentagramu se uzavřou záležitosti načaté ve třetím a nedořešené ve čtvrtém díle. Za to jsem fakt rád. Za mě super kniha.

Veronika_mad
25.10.2022 5 z 5

Zatím nejlepší kniha ze série. Poutavý a napínavý příběh a hlavně žádné nudné pasáže jako v přechozích dílech.

janina66
04.10.2022 5 z 5

(SPOILER) Pro mě zatím nejlepší díl. Čtu od začátku.
Konečně se Harrymu povedlo dostat Prince a tím pomstít Ellen. Velmi zajímavý a propletený případ. Trochu jsem chvílema myslela i na jiného, který by mohl být vrahem.

janka2000
28.09.2022 5 z 5

Pátý díl přivádí Harryho na stopu sériovému vrahovi a zároveň se Harry stále snaží o vyřešení případů Prince. Všechno je zamotané, ale velmi dobře napsané a zkonstruované. Dozvídáme se i další informace o Harryho osobním životě, což je vždycky skvěle. Celkově kniha je výborná a konec jako vždy překvapující, dobrý i špatný zároveň.

floribar
26.09.2022 4 z 5

Opět se objevuje velmi zajímavý případ, který se tentokrát týká sériových vražd. Chvílemi mi přišlo, že je příběh zdlouhavý a nezáživný, ale pokaždé když se tyto části objevili, tak byli vždy vloženy mezi dvě velmi napínavé a zajímavé části. Musím říct, že právě osobnost Harryho Hola, jeho zarputilost a světlé chvilky mezi etapami alkoholického běsnění, dělá z hlavní postavy tak originální osobnost a příběh velmi zajímavý.

Ešína
24.09.2022 4 z 5

Děj pátého dílu je skvělý. Harry je opět problémovější a zdrchanější ale čtenář mu prostě fandí.

santa1212
25.08.2022 5 z 5

Perfektní, perfektní, perfektní. Skvělá detektivka, napínavá id začátku do konce, čtivá. Nešlo přestat :-)

Vjeerus
19.08.2022 5 z 5

Jo, tak tahle kniha mi neskutečně sedla, takže za mě zatím nejlepší díl ze série s HH.
Hlavní "hrdina" stále bojuje se svou neřestí, čímž se pro mě stává díl od dílu paradoxně sympatičtější, i když chápu, že pro někoho to cyklení už může být otravné. Ale ruku na srdce, kolik autorů si troufne udělat z hlavní postavy tak moc nepříjemného hrdinu?
Konečně jsem také dostala to dlouho očekávané rozuzlení a upřímně jsem byla docela v šoku, jak drsný ten závěr byl.
Jsem zvědavá na další pokračování, i když se zároveň obávám, kam naše hlavní postavy půjdou dál, když jim odpadl jeden spojující článek, co fungoval jako hnací motor přes více dílů.

Hakate
19.07.2022 5 z 5

Pentagram byl před mnoha lety prvním setkáním s autorem a vesměs jednou s prvních knih z pera severských spisovatelů. Nyní jsem se konečně dostala k tomu, abys si přečetla celou sérii popořadě a zatím stále považuji pentagram jako jedno z Top děl z pera Jo Nesba. Strhující, napínavý děj. Dalším + je odkaz na ČR.

Pítrs85
04.05.2022 3 z 5

Harry Hole popáté a opět skvěle, Nesbø má ten dar, že se o jeho hrdiny, ať už o ty kladné anebo o ty záporné, budete opravdu zajímat, budete chtít vědět, kdo, kdy, kde a hlavně proč. No a úplně nejvíc se budete zajímat o hrdinu, který není ani na jednom z těch dvou břehů. Harry Hole zas o něco zdrchanější, případ zas o něco zapeklitější a finále opět maličko hollywoodsky přestřelené. Ale pokud jste četli i předešlé čtyři díly, tuto menší vadu na kráse Nesbømu s lehkým srdcem odpustíte.

Briv
24.04.2022 5 z 5

Tak tohle byla neskutečná jízda. Ač některé předešlé díly mně ne vždy úplně chytly, tady to je něco naprosto jiného. Kniha mě vcucla a naprosto dostala. I když je Harry alkoholik, problémový a v mnoha ohledech nespolehlivý, tak tady jsem mu fandila snad víc než jindy. A teď nerušit, jdu na další díl!

monika3332
07.04.2022 5 z 5

Zápletka báječná, rozuzlení paráda a přidaná deviza v podobě "prince" bezva. Je pravda, že komentářů o Herryho pití je moc

Vlaďkaa4
23.02.2022 4 z 5

Detektivka je super, akorát mě trochu otravovala neustále řešená Harryho závislost.

baty
12.02.2022 5 z 5

Vzrušující, strhující příběh. Velmi napínavý a poutavě napsaný. Dej mě naprosto pohltil a já nemohla přestat číst. Opravdu prvotřídní thriller.

Metuje
07.02.2022 4 z 5

(SPOILER) Začátek trochu komplikovanější a matoucí, konec skvělý. Tenhle díl na mě působil trochu mělčeji, vraždy nebyly příliš silně motivovány, na můj vkus bylo celé "představení" příliš racionální a chladné. Ani na rodinné chvíle s Ráchel se téměř nedostalo. S Waalerem je konečně amen, občas mě sice vytočilo jeho chování k Beátě, ale na rozdíl od třetího dílu, kdy mi opravdu pil krev, mě ve 4. ani 5. díle tolik nedráždil, ikdyž musím říct, že se smrtí se Nesbø opravdu vyhrál :)

Lucek
30.01.2022 3 z 5

Druhá kniha od Nesba a nejspíš poslední. Neoslovil mě jeho styl.

Karoley
27.12.2021 5 z 5

Po přečtení Sněhuláka jsem se rozhodla vzít případy Harryho Holea pěkně od začátku.
HH5 - Pentagram je parádní detektivka! Rozluští policie vzkazy a symboly, které jí vrah zanechává? Opět krásně zamotaný příběh, tajemné náznaky, falešné stopy, napětí, mrazení v zádech, šok. Vraha jsem neodhalila až dokonce. Potěšily odkazy na ČR.

*Pentagram je starý náboženský symbol, pěticípá hvězda namalovaná jedním tahem, kdy se linie několikrát překřižují.

Kubajzz
30.11.2021 4 z 5

Opět super thriller, který má spád, napětí a sériového vraha. Dokonce se tu objeví i Praha :-)

Iveta123
20.11.2021 5 z 5

Skvělá kniha i celá série, zdá se mi, že ty knihy jsi čím dál lepší, jsem zvědavá na další. Tady u té jsem především byla zvědavá, jak bude pokračovat dějová linka z předchozích dílů o Harryho kolegovi Tomovi, která byla nakonec poutavější, než případ, který v téhle knize řešili, i když i ten byl zajímavě vymyšlen.