Levhart

Levhart
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/215824/mid_levhart-215824.jpg 5 3536 3536

Harry Hole série

Norským hlavním městem otřásl nález dvou ženských těl i způsob jejich smrti. Obě totiž utonuly ve vlastní krvi. Oddělení vražd čelí záhadě – bodné rány ve tvářích obětí jsou četné, pravidelné, a navíc byly vedeny zevnitř úst. Jaká vražedná zbraň je mohla způsobit?

ttoper
31.07.2014 5 z 5

Nesbo stále drží pravidlo, že každý nový díl je o stupínek lepší. Levhart je strhující a nemohu se dočkat dalšího dílu.

kokos1
29.07.2014 4 z 5

Dobrá detektivka, nepíšu skvělá, ještě kousek k tomu chybí.

Nanynna
25.07.2014 3 z 5

teda nebylo to, co jsem od toho čekala...

Bruklinka
22.07.2014 4 z 5

Nesbo opět nezklamal, další skvělá kniha plná napětí a zvratů. Vždycky jsem naštvaná, když se zdá, že je vše jasné a zase znova se všechno zamotá, ale právě proto Nesboho knížky miluji. Jen podle mě zbytečně kruté, proto "jenom" čtyři hvězdy.

adrianna0305
15.07.2014 5 z 5

Harry opět nezklamal, získal sice pár "šrámů", ale i tak je stále sympatickým hrdinou :-) Závěr knihy dokonalý i když se ztrátami na životech ...ale to k Harrymu patří, že se něco nepovede na 100% :-D

laker4life
14.07.2014 5 z 5

Další skvělá kniha v sérii HH. Po tomhle dílu (i těch předchozích), mi přijde, že se Harry prostě nedá zabít :-) Nesbo by měl zvážit nasadit Harryho proti Chucku Norrisovi, težko říct, kdo by tenhle duel přežil :-) Mimochodem, může mi někdo vysvětlit, proč se kniha jmenuje zrovna "Levhart"? Jestli se nemýlím, v knize o tom není jediná zmínka...

anoti
12.07.2014 3 z 5

Hned od 1. stránky jsem byla neuvěřitelně vtáhlá do děje, ale po zhruba polovině mě to začalo celkem nudit a po pětisté stránce se mi to už zdálo neuvěřitelně zdlouhavé, nezajímavé a překombinované, což se mi od tohoto spisovatele stalo poprvé.

miman
28.06.2014 4 z 5

Zajímavé, napínavé, plné zvratů. Ostatně jako téměř každá kniha od Nesba. Pro mě velice podobné sněhulákovi. Zpestření Leopoldovo jablko, Mikael a Kongo.
Možná odbočím, ale neměl by zde být i záložka na trailer?
Zrovna na Levharta je pěkný:

Roman Joska
27.06.2014 3 z 5

Sněhulák mě přišel lepší.
Levhart je už moc zamotaný

Taja2013
26.06.2014 4 z 5

Opět skvělá kniha plná akce a zajímavých zvratů a míst. Ale už si pomalu neumím představit, co bude s HH dál.
Aby z něj v dalších knihách nezbyly jen zfetované pahýly.

pipetion
25.06.2014 4 z 5

Levhart mě nezklamal, bylo to napínavé čtení ... detektivka se vším všudy ... ale někdy mi to přišlo zbytečně dlouhé, tak proto čtyři hvězdičky.

goldiex
22.06.2014 5 z 5

Mám pocit, že čím déle Nesbo píše, tím jsou jeho "holeovky" srozumitelnější a čtivější. Přestože jeho knihy vždy hodnotím velmi vysoko a dávám za pět (pouze Netopýr má za čtyři), v Července nebo Nemesis jsem se lehce ztrácela a musela se opravdu hodně soustředit - kvůli komplikovanějšímu ději či velkému množství postav s nesnadno zapamatovatelnými jmény. Sněhulák a teď i Levhart jsou oproti předchozím dílům mnohem příjemnější a stejně napínavou procházkou zasněženým Norskem. Milý Jo, už se těším na další!

allebra
16.06.2014 4 z 5

Občas jsem se trochu ztrácela, i když ke konci do sebe všechno zapadalo. Místy mi to přišlo zbytečně zdlouhavé a překombinované, proto dávám čtyři hvězdičky. Jinak se četlo dobře, ale u mě jednoznačně vede Sněhulák.

hadak
04.06.2014 3 z 5

Určitě dobré čtení. Vzhledem k tomu, že severských detektivek mám "načteno" a tím v mysli nastavená určitá očekávání, dal jsem tentokrát "jen" tři hvězdy.

Dáda4
30.05.2014 5 z 5

Klasická Nesbovina (v dobrém slova smyslu), díky tomuto autorovi jsem přišla na chuť detektivkách. Nicméně Pentagram a spol. to v mém hodnocení nepředčilo. Ale stojí za přečtení.

pobijecmuch
30.05.2014 5 z 5

Konečně se mně Nesbo líbí. No, dlouho jsem se načekal.

studentice
29.05.2014 4 z 5

Moje dalsi Nesbovina:). Pribeh byl navykovy, do Harryho jsem se uz davno zamilovala, ale do peti hvezdicek prece jen neco chybi anebo mozna prebyva-pro me az prilisna komplikovanost pribehu. Ale samozrejme se uz dalsiho dilu nemuzu dockat:)

asterixka
26.05.2014 5 z 5

Brilantní, exceletní! Po Sněhulákovi další pořádný nášup, dějově do sebe vše zapadá jak puzzle, k tomu charistmatický Harry (i když s trochu pošramocenou vizáží :)... v žádném případě se nenechte odradit délkou knihy!

Dumicek
15.05.2014 5 z 5

Naprostá bomba! Nemám slov...kniha od začátku má děj, spád a to jak je zamotaná a vše je propletené do sebe se mi moc líbí. Je trošku drsnější, ale to jen přidává na kvalitě této knihy a že je dost dlouhá mi vůbec nevadilo, spíše naopak. Autor vylíčil a popsal vše co čtenář potřebuje vědět a myslim, že ve zkrácené verzi by to nebylo ono.

karelk
14.05.2014 4 z 5

Napínavé, pěkné, ale také zdlouhavé a zbytečně morbidní. Bavilo, těším se na další díl...

Afrika norská literatura severská krimi norské detektivky

Jo Nesbø
norská, 1960