Žízeň

Žízeň
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/312891/bmid_zizen-A5a-312891.jpg 5 2882 2882

Harry Hole série

11. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. V Oslu dojde rychle po sobě k vraždám několika žen, které si domluvily schůzku prostřednictvím seznamky Tinder. Vyšetřovacímu týmu, jemuž nově velí Katrine Brattová, zůstává rozum stát nad způsobem, jímž byly oběti zabity, i faktem, že z míst činů vždy zmizela část jejich krve. Vrchní policejní náčelník Mikael Bellman potřebuje případ co nejrychleji vyřešit, aby mohl na kariérním žebříčku postoupit ještě výš. Proto povolá zpět Harryho Holea, který se mezitím odstěhoval k Ráchel na Holmenkollen a chtěl si užívat spokojeného manželského života a poklidného vyučování na policejní akademii. Vzhledem k brutalitě vražd mu však nic z toho dopřáno není. Okolnosti ho donutí založit alternativní vyšetřovací skupinu a pustit se po stopě. Jenže dopátrat se pravdy není vůbec jednoduché, zvláště když ho život v určitém okamžiku postaví před zásadní dilema, zda má dát přednost rodině, nebo vyšetřování. Jo Nesbø pokračuje ve stejné linii, kterou zahájil Sněhulákem a dále ji rozpracoval v Levhartovi a následujících dílech. Žízeň opět přináší svižný a dramatický děj plný překvapivých zvratů, Harryho sarkastických poznámek a svérázného chování. Harry je prostě zpět v plné síle a se vší parádou.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín

Tørst, 2017

Marta08
04.03.2019 4 z 5

Velmi dobrý díl zapadající do série. Konečně Harry, který nepůsobí jako Chuck Norris křížený s Terminátorem. Od začátku víme, kdo je pachatelem vražd, ale kdo v pozadí tahá za nitky? Jako tradičně příběh obsahuje několik slepých stop. Skutečného pachatele jsem neodhalila, skočila jsem na vějičku autorovi, i když pachatelův motiv byl vlastně velmi logický. Trochu mě štve, že odpověď na otázku, co bylo Ráchel jsme nedostali. Nová posila na oddělení vražd se mi celkem zamlouvá, tak doufám, že ji autor nenechá zamordovat jako předchozí mnou oblíbené postavy (JH a BL). Bellman mi pěkně pije krev, je horší záporák než kdysi Tom Waaler. Snad na něj taky časem dojde! Konec mi přišel trochu uspěchaný. Velmi se mi zamlouvá ta ironie, kdy dva alkoholici provozují bar :D

Za nejlepší knihy v sérii považuji Červenku, Spasitele, Sněhuláka, Levharta a Policii bez určení pořadí. O chlup za ně řadím Žízeň. Těším se na HH 12, která vyjde letos v létě.

CLAIRE139
20.02.2019 5 z 5

Jo Nesbo opět nezklamal. Napětí, při čtení jeho knih se mi místy tají dech a hltám každou stránku.

Johhanka79
18.02.2019 5 z 5

Nejlepší díl celé série. Uvěřitelný Harry, který už tolik neoplývá nadpřirozenými schopnostmi. Ano, přežije zabojuje, ale uvěřitelně:-) Trošičku uspěchaný konec. A co vlastně bylo Rachel? Dávám pět hvězd i přes drobné nedostatky. Čtivá, chytlavá kniha, kterou nebudete chtít odložit.

anája
15.02.2019 5 z 5

Super napínavá kniha.Moc se mi líbila.

Ilirea25
10.02.2019 5 z 5

Dočteno. Nějaká část ve mě kvůli tomu umřela. Konec HH, konec vyšetřování, žádné pokračování. Jsem na sebe pyšná. Všech 11 knih jsem prostě nedala z ruky, dokud knihy nebyly přečteny. HH mi bude chybět. Naprostá spokojenost.

SadUnicorn
07.02.2019 4 z 5

Opět to dokázal. Nesbo mě opět svou knihou posadil na zadek. I když se musím pochlubit, že tohle je jedna z mála jeho knih, kdy jsem zápletku prokoukla asi ve druhé třetině knihy, takže rozuzlení pro mě nebylo překvapením. Ale přesto je to kniha čtivá, mrazivá, napínavá a akční přesně jako správná nesbovka. Bellmana nenávidím s každým dalším dílem víc a víc. Kam se na něj hrabe Tom Waaler. A jestli někomu přeji skutečně dobrý konec, tak je to Truls Berntsen. i když je to parchant každým coulem, stejně s ním soucítím.
Ale plný počet hvězd neudělím. Přestože je Žízěň čtivá a má spád, neřadí se k vrcholovým nesbovkám jako je Policie nebo Sněhulák.

šipek
04.02.2019 5 z 5

Výborné, čtivé, napínavé, plné zvratů za mě plný počet hvězdiček. Jsem rád že série pokračuje a doufám v další pokračování. Vřele doporučuji tuto knihu přečíst (koukám u mých oblíbených čtenářů zde na databázi knih jsem již skoro poslední kdo tuto knihu četl)

HanaNov
02.02.2019 5 z 5

Wau, to byla zase jízda!! Užila jsem si to, tak jako všechny holleovky od Pentagramu dál. Pamatuji si, jak "divně" skončila předchozí kniha (svého času údajně poslední). To byl ale mistrný kousek, který parádně nachystal půdu pro velké pokračování. A já si půlku Žízně říkala, kdy už konečně do toho zapadne ta Aurora!
Líbí se mi, jak se všechny známé postavy vyvíjí, hlavně Harry, Ráchel a Oleg, ale i Truls a Kattrine, a tím se mění i můj náhled na ně. Harryho jsem fakt spíše trpěla, ale tady začíná být snad i sympatickou postavou, a velkého záporáka Trulse jsem nakonec skoro litovala. Trochu mě mátla postava hematologa, ale možná tam byl právě proto, aby se na něj čtenář zaměřil jako na podezřelého, a pak bum - vedle jak ta jedle. Každopádně ale co ten konec?! Jedeme dál?....

Maspinka
01.02.2019 5 z 5

Opět nezklamal

Yorika
29.01.2019 3 z 5

Občas nevím, jestli čtu ještě stále detektivku nebo už je to fantasy.
Příběh je tak překombinovaný, až se mi z toho zamotal krk.Ale přesto Nesbo stále baví.Rošťák jeden!

Loxias
22.01.2019 3 z 5

Po nekolika vrcholech uz musel prijit pad. Oproti predchozim dilum se mi kazda drobnost nebo i podstatna udalost zdala tezko uveritelna, nesmyslna nebo nerealna. Stale casteji jsem u cteni kroutil hlavou a to neni dobre znameni. Zaverecna taskarice to byla slusne receno fraska. Ale i presto, ze si Jo neodpustil teaser na jiz 12. dil HH, tak davam za zasluhy 3*. A tim bysme tuhle serii mohli radeji ukoncit.

lucie7876
14.01.2019 5 z 5

Co k tomu dodat? Spolu s Joonou Linnou je Harry Hole moje srdcovka. Bellman je zaporák jak má být :) Trošku nemusím postavu Ráchel. Já fandím nenaplněné lásce, takže mám blíže ke Kathrine. A doufám, že to dítě je Harryho :D Aspoň bude sranda a Katrhine bych to i přála - aspoň kousek z Harryho mít bude :)

upol
12.01.2019 5 z 5

Super, zatím jsem četla jen "Sněhuláka" a "Žízeň" . A Žízeň za mě lepší. Asi bych měla přestat "skákat" a začít číst postupně. Pan Nesbo to fakt umí. Doporučuji.

Alexxxka
08.01.2019 5 z 5

Naprosto skvělé!

Kolistka
06.01.2019 5 z 5

Harry Hole opět nezklamal. Kniha byla super, není co víc dodat.

VeronikaAug
05.01.2019 5 z 5

Žízeň bylo opravdu povedené dosavadní zakončení série, líbila se mi opravdu moc. Četla jsem od Sněhuláka postupně a musím říct, že s každou další knihou byly příběhy vzájemně propletenější a je opravdu třeba číst postupně. Bylo to přes 3000 stran napětí, akce, nečekaných zvratů a nepřekonatelného Harryho Holea. Prokládala jsem jinými detektivkami, ale Nesbovi se zatím nevyrovnalo nic. Těším se nejen na další detektivní zápletku, která byla naznačena už v Žízní, ale hlavně i na osobní příběhy hlavních hrdinů, které už má po té době člověk pocit, že trochu zná. Za sebe druhou polovinu série doporučuji.

rekon
02.01.2019 5 z 5

Opět moc povedená kniha, nemám, co dodat víc.

jaruva
22.12.2018 5 z 5

Jo Nesbo a Hary Hole prostě nezklamou. To už je fakt celá série? Konec? Fakt?

blazkoma
15.12.2018 5 z 5

Harry Hole již pojedenácté a opět nezklamal.

Ticiana
14.12.2018 5 z 5

Cil splnen. Precist celou serii. A od Levharta se mi knihy moc libili. Zizen byla vic o vztazich aspon mne to prislo. Hezky nakombinovane samozrejme zvraty a ze nic neni takove jak se na prvni pohled zda. Uz ted jen pockat na dalsi dil.