Vánoce Hercula Poirota
Agatha Christie
Hercule Poirot série
Vánoce bývají časem dobré vůle a rodinné pospolitosti – nikdy však pro rodinu Leeových. Letos to ale má být všechno jinak… Milionář, panovačný a bezcitný Simeon Lee, pozve své potomky, aby strávili vánoční svátky v jeho společnosti. Sentimentální milující otec na stará kolena? Nebo má snad Simeon Lee jiné, zlověstnější úmysly? S velikým znepokojením a váhavě se členové rodiny sjíždějí do starého rodinného sídla. V brilantně vykreslené atmosféře podezíravosti a vzájemné nevraživosti dojde k vraždě. Hercule Poirot bude tentokrát potřebovat veškerý svůj um, aby tak neslýchanému zločinu přišel na kloub.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2008 , Knižní klubOriginální název:
Hercule Poirot’s Christmas, 1938
Čtenářská výzva 2015 - KNIHA, KTERÁ SE ODEHRÁVÁ BĚHEM VÁNOC
Díky výzvě jsem se opět dostala k této skvělé autorce... musím říct, že jsem byla naprosto nadšená a mám v plánu se po výzvě pustit hned do dalších knih od Agathy Christie..
Kniha byla naprosto skvělá, u kapitoly 25. prosinec jsem už nevydržela a nalistovala závěr :-D Prostě mi to nedalo .... ale toto bych určitě nečekala... :-)
Ano, takže konečně, po převelice dlouhé době, jsem odhalil vraha. Jenomže odhalit pachatele je to nejmenší, co můžete dokázat, hlavně u téhle knihy. Jestli někdo dokázal předvídat celou zápletku, má u mě kornout vánočních perníčků.
Hodně se mi líbily postavy. Je možné tu podkladně podezírat kohokoliv. A ani mi nevadilo, že Poirot se objevuje až někdy na sedmdesáté stránce.
Doporučuji :))
Pri cteni jsem si rikala - ha, konecne jsem odhalila vraha, jsem fakt dobra. To je prece jasne, ze je to ..., lze jak kdyz tiskne, neverim mu ani nos mezi ocima. Tak pokracuji ve cteni s vedomim, ze jsem lepsi nez detectiv Colombo.... Hm, tak ne, no. Myslim, ze bliz uz jsou i Niagarske vodopady, nez jsem byla Ja! Agatho, opet jsi me dostala.
Je videt, ze titul Kralovna detektivek nemas jen tak z buhdarma ;)
Parádní počteníčko :) Úplně mě dostává jak si agatha hraje s dějem. Je prostě geniální ;)
Má třetí kniha od Agathy a druhá s Herculem Poirotem. Kniha začíná celkem svižně a konečně jsem se dočkal i pořádného výslechu, který částečně vedl Poirot. O podezřelé není v knize nouze, ale už jsem si zvykl, že u Agathy můžete mít tisíce důvodů, proč právě ten určitý je vrahem, ale ona Vás dokáže vyvést z omylu a ještě dát najevo, že samotné rozuzlení a pointa je přeci naprosto jasná. A proto její knihy tak miluji.
Tak jsem se rozhodla,že už nebudu hádat vrahy.Nemá to cenu.
Podezřelý je snad každý,jen né ten pravý.Na A.CH. prostě není.
Mohla by som sa tu rozplyvat nad genialnostou Agathy Christie a jej slavneho Hercula Poirota, alebo asi len jednoducho napisem - genialne, uzasne.
Prozatím nejlepší detektivka od A. Christie! Je to taky můj první Poirot - zatím jsem měla tu čest číst knihy pouze se slečnou Marplovou,. Můj závěr? Zatím vše co jsem četla od A. Christie je impozantní! Vřele doporučuji!!!! Jo a do posední chvíle jsem byla vedle jak ta jedle!
Pro mě je Agatha Christie prostě královna žánru. Výborně napsané, skvělé charakteristiky. Líbí, i když je ještě ovlivněna romantismem, nebo snad právě proto. Doporučuji.
Jedna z TOP 3 knížek v hodnocení, jeden čas dokonce dlouho nejlepší... proč? Bylo to moje první setkání s Agátou zároveň také první setkání s "dospěláckou" detektivkou. Kdybych tu knihu nevyděl stavěnou tak vysoko a tolik opěvovanou nejspíš bych jí dal 5* a pěl chválu, jenže jsem čekal něco až nadpozemského a dočkal jsem se "jen" velice dobré knížky a to je v této situaci žalostně málo. Od top 10ky knih očekávám, že budou přesahovat hranice talentů svých autorů a bortit hranice svých žánrů. Zkrátka něco velkolepého. Tahle kniha je ale pouze detektivka, sice úžasná ale stále jen detektivka.
Moje nejoblíbenější detektivka od Agathy Christie. Závěr byl překvapivý a svkělé vykreslení postav. Co si víc přát?
Po všech těch epizodách, co jsem viděl v televizi jsem si řekl, že si jednou musím něco od Christie přečíst a volba padla na tuto knihu. Musím říct, že to byla vynikající volba.
Styl, jakým píše, jak třetinu knihy trvá, než se vůbec objeví Poirot a kde vykresluje jen charaktery a vztahy - a přitom vůbec ne nudně! Opravdu báječné čtení a Christie se stává mojí oblíbenou autorkou.
Těším se na další knihy, do kterých se pustím. Kniha se čte úplně sama a poslední třetinu jsem dal v kuse. Vynikající ve všech směrech.
Moje první knížka od Agathy Christie :)) musím říct, že jsem se od toho nemohla odtrhnout a až do konce, jsem opravdu nevěděla, kdo bude nakonec vrah. Konec byl víc než překvapující a hlavně nápaditý... a hlavně Poirot byl prostě okouzlující :))))
Souhlasím s předchozím hodnocením. Kniha je jedinečná a Hercule Poirot prostě báječný. Atmosféra i postavy jsou příjemně vykreslené.
Vánoce detektivní a krimi romány Velká Británie Hercule Poirot vánoční příběhy Zlatý věk anglické detektivky (1920–1939) despotický rodič
2017 | Deset malých černoušků |
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Ďalšia kniha z mnohopočetnej série s Herculom Poirotom nás zavedie na anglický vidiek. Multimilionár Simeon Lee pozýva celú svoju rodinu na spoločné strávenie vianočných sviatkov, a to napriek tomu, že medzi nimi nevládnu práve horlivé vzťahy. Všetci pozvanie prijmu, avšak čakajú ich Vianoce, s ktorými nikto nepočítal. Starého pána nájdu zavraždeného vo svojej izbe.
Kto je vrahom ? Kto príde na stopu tohto hrôzostrašného zločinu, kde sa namiesto trúchlenia všetci členovia rodiny len navzájom osočujú a hádajú, ak nie práve Hercule Poirot so svojím bystrým zrakom a zmyslom pre najmenší detail ? :-)
Do detailov prešpekulovaná a napínavá detektívka s prekvapivým rozuzlením len potvrdzuje povesť kráľovnej anglickej detektívky. :-)