Heroín
Melvin Burgess
Strhujúci príbeh tínedžerov, ktorí po úteku z domu prepadnú drogám a postupne sa od nich stanú absolútne závislí. Podarí sa im nájsť cestu späť? Kniha bola vo Veľkej Británii ocenená ako Najlepšia kniha roka a autor za ňu získal prestížnu Carnegieho medailu.
Vau super knížka sice mi to přišlo takový jako pohádka kde všechno dobře dopadne a ono to tak i vlastně bylo. Moc mě bavila, ale znova by jsme si ji asi nepřečetla. Prostě knížka s účelem odstrašit děti on drog. My děti ze stanice zoo byla lepší. Ale autor měl super nápad udělat to z různých pohledů lidí.
Ze začátku jsem se docela ztrácela v ději a celkově i v postavách. Člověk musí přečíst pár kapitol, aby pochopil, jak kniha funguje a jak se v ní orientovat. Jako dobrý nápad mi přislo to, jak je kniha napsaná. Formou deníku. Ze začátku se zde střídají jen dva zapisovatelé,ale postupně i lidé ze squatu a tak můžete vidět i pohledy ostatních na dané situace.Kniha se mi líbila, ale není nad Memento a jiné vypracovanější knihy.:)
drogy závislost, narkomanie dívky
2000 | Herák |
2003 | Čarodějka Issy |
2005 | Chci to |
2003 | Lady – můj život v psí kůži |
Nemáte chuť Dehtíka praštit? Ale opravdu pořádně a po něm i autora, který vlastně říká "Klidně berte drogy, však ono to dobře dopadne".