Vzdušné zámky
Jacqueline Wilson
Hetty Feather série
1. díl >
Londýn 1876. Hetty Featherová je docela malé miminko, když ji její matka odloží do špitálu pro nalezence. Ve špitálu je takových dětí mnoho - ale než začne Hetty chodit do školy, musí žít u opatrovnické rodiny. Hetty je chudá, ale šťastná. Žije na venkově se svými "bratry" Jemem a Gideonem. Pomáhá na poli a vymýšlí nejrůznější hry. Jednoho dne děti tajně navštíví cirkusové vystoupení a Hetty uchvátí vystoupení madam Adeliny a jejích koní. Hettyino štěstí ale ohrozí návrat do špitálu, kde teď vládne velmi přísný režim. V den Zlatého jubilea královny Viktorie Hetty opět dostane šanci vidět madam Adelinu - a možná i najít svou pravou matku.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Historické romány
Vydáno: 2010 , BB artOriginální název:
Hetty Feather, 2008
Nádherná knížka s velmi poutavým dějem, ke kterému jsem se vždy ráda vracela. Úplně jsem se do ní začetla, vždy jsem zvědavě a netrpělivě obracela stránku za stránkou. Za mě další velmi povedená knížka od Wilsonové.
Moc hezká knížka asi je nejlepší od Jacqueline Wilsonové. Taky se mi líbilo pokračování ale tahle knížka byla prostě boží.
Četla jsem ji jedním dechem!!! Aniž bych to věděla, četla jsem jako první knihu Hvězdička, takže tahle pro mě byla milým překvapením, že jsem se dozvěděla vše o Hetty Featherové a jejím osudu... Bavilo mě hlavně, že je příběh zasazený do doby konce 19. století. Zase trochu jiný typ příběhu od Jacky ;) Přečetla jsem od ní minimálně dvacet knih, od dětství ji miluju a tahle úžasná knížka o Hetty patří od teď mezi top 5! :)
Nádherná, dojemná a dobrodružná knížka o dětství Hetty Featherové. Jsem nesmírně šťastná že Jacqueline napsala i pokračování, jelikož mi několik let vrtalo hlavou, co se tedy na konec s malou Hetty stalo. Kniha vás určitě pobaví,naštve,rozesmutní ale rozhodně vás nebude nudit!
Četla jsem skoro všechny její knihy, ale tahle se mi zaryla hluboko do srdce. Úžasné, co může kniha udělat s malým čtenářem. :)
Od Jacqueline jsem četla poze čtyři knihy a to byly: Moje sestra Jodie,Vzdušné zámky,Lekce lásky a Miláčkové. A i přesto že jsem četla pouze čtyři tak si myslím že Vzdušné zámky byli nejlepší. Ani nevím proč ale u prvního dílu této trilogie jsem brečela nejvíc bylo to strašně smutné a já se nedokázala udržet. Když mi kamarádka popisovala tuto knihu čekala jsem něco úplně jiného.
Její popis zněl přiližně takto: Vše se to odehrává v Anglii v 19. století a Hetty je umístěna do nalezence. To jí překazí plány vzít si nevlastního bratra(to mě překvapilo).
Vím je to krátký popis ale z toho co mi popsala bych řekla že Hetty a Jem budou uprchlí milenci ale nic takového. Kdyby se mi kamarádka zmínila o tom že je to od Jacqueline tak bych si jí asi nepůjčila ale teď jsem ráda že jsem si jí půjčila protože jse vskutku úchvatná. :))
Tato kniha je asi její nejlepší :) Hettyin příběh mě vtáhnul a četla jsem ji několikrát, abiž by mně omrzela :)
Úplně nejlepší ze všech. Velmi mě natchl její příběh a bylo mi do breku, ale konec naštěstí skončil dobře.
Vůbec nemáte pocit, že čtete knihu, je to prostě příběh Hetty Faetherové, přiznám se, že jsem se několikrát rozbrečela. Nejlepší a Nejgeniálnější, co jsem od JW četla
2010 | Vzdušné zámky |
2005 | Holka z popelnice |
2005 | Nejlepší kamarádky |
2004 | Půlnoc |
2002 | První láska |
To je tak fajn kniha,že se mi chce brečet