Hitlerova dcera
Jackie French
Mark, Ben, Anna a Malá Tracey hrají každý den při čekání na školní autobus zajímavou hru na vyprávění historek. Jednoho dne začne Anna s příběhem, který není ani pohádkový, ani veselý jako ty předešlé, ale vyvolává u Marka řadu otázek. Je to příběh o dceři německého diktátora Adolfa Hitlera. Co když opravdu existovala? Jaká byla? A kdyby Markův otec byl jako Hitler, mohl by ho mít rád? Anna na Markovo naléhání pokračuje každý den ve vyprávění a na konci strhujícího příběhu odhalí nečekanou pravdu.... celý text
Na knížku jsem se těšila. Moje očekávání celkem splnila, ale myslím, že být v době, kdy jsem ji četla o čtyři - pět let mladší, strhne mě to asi mnohem víc...
Není to špatná kniha pro menší děti. Je to docela srozumitelné a jednoduše napsané. Knížka i docela hezky popisuje dobu za 2. sv. války.
Mě to sice moc nebavilo, ale asi to bude tim, že mi bude 15:)
Knihu bych doporučila spíše menším dětem, protože je tady hezky vykreslena Hitlerovská doba. Děti od deseti do dvanácti by knihu mohli ocenit i z jiné stánky, ale já tam opravdu vídím jen hezký a zábavný popis špatné doby a nějaké to ponaučení.
Někdy jsem si říkala, vždyť to může být klidně pravda, bylo to napsané hodně přesvědčivě.
Prostě bylo to takové dětské, ale líbilo se zpacování, jen to bylo hrozně krátké.:D
Menším dětem(10-12)doporučuji.
Kniha, ktorá deťom určite niečo dá. Veľmi poučná a zaujímavá. A tenká, takže ich možno pritiahne :-).
Moc pěkně napsanáknížka:-) četla jsem ji, když mi bylo devět a i teď, když mi je 12 mi dala náměty k přemýšlení:)
Všem dětem (i dospělí), kteří nechápou některé otázky a důležité spojitosti v problematice 2. svět. války ... dobře a kvalitně napsáno.
Zaujala, četla jsem jako malá a svojí krátkostí mi stačila. Teď ne. Ale už jako malá, jsem si z ní něco odnesla. Rozhodně náměty na přemýšlení.
Byl to zajímavý příběh, který mě opravdu zaujal.