Hlavní podezřelá
Tess Gerritsen
Když reportérka Miranda Woodová najde ve vlastní posteli ještě nevychladlé tělo svého bývalého milence, bohatého a ženatého vydavatele novin Richarda Tremaina, všechny důkazy ukazují na ni. Richard byl ubodán jejím kuchyňským nožem a Miranda nemá alibi. Pro všechny je jasným viníkem právě ona – pro policii, soudce, a především pro Richardovu manželku Evelyn. Poté, co za ni neznámá osoba zaplatí vysokou kauci a je propuštěna z vazby, Miranda se rozhodne dokázat svoji nevinu a pustí se do pátrání na vlastní pěst. Jejím hlavním nepřítelem je čas. S pomocí nečekaného spojence, Richardova mladšího bratra, začne postupně rozplétat klubko lží a stínů ze současnosti i minulosti. Každý další krok pro ni představuje stále větší nebezpečí, ale ona je rozhodnutá zjistit pravdu. Kdo a proč mohl mít zájem na tom, aby byla během vyšetřování na svobodě? Kdo skutečně zavraždil Richarda Tremaina?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2022 , HarperCollins (CZ)Originální název:
Presumed Guilty, 1993
![Majuš333 Majuš333](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/247597/m_majus333.jpg?v=1720339099)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
'Už mi chybí jen šarlatové písmeno na hrudi. Šarlatové písmeno hanby. V jako vražedkyně.'
Výborná, svižná, jednoduchá a oddychová detektívka na prečistenie hlavy :)
'Některé knihy by zkrátka člověk neměl číst dvakrát. Některé knihy je lepší zaklapnout a nechat je vzadu na poličce, kde je postupem času přikryje prach.'
Knihy Tess Gerritsen mám moc ráda, několik jsem jich přečetla. Tato kniha Hlavní podezřelá mi ale nijak nesedla. Námět, děj i konec zajímavé, to ano, ale psáno zbytečně moc přehnaně zdlouhavě. Ale knihu jsem dočetla, abych se dozvěděla, kdo zabíjel.