Hlídej si svou holčičku
Zdenka Hamerová
Gita žije běžným životem, který jí však komplikuje její vlastní matka neustálým dozorem. Rozepře ukončí až společný strach o Gitinu dcerku, kterou někdo sleduje. Situace se ještě zkomplikuje poté, co zmizí Gitina nejlepší kamarádka.
Co říct. Knížka nebyla špatná, ale chybělo mi tam trochu napětí, který se dostavilo až na konci. Jinak ale knížka čtivá a dobře se četla.
Gita mi nebyla moc sympatická, jakoby byla docela dost v klidu, ale jinak Hammerová opět skvěle napsala detektivku, kde do konce člověk neví vraha.
Tato kniha mě přišla spíš jako románek, o soužití matky s dcerou - svobodnou matkou. Dcera mi moc sympatická nebyla, zdála se mi na svůj věk a na to, že je matka, hrozně nesamostatná a závislá na ostatních. Oddychová četba, četlo se dobře, ale napětí mi tam chybělo. Až konec se lehce podobal detektivce.
Vedle vlastního detektivního příběhu se zajímavým vyústěním se jedná tak trochu i o sondu do života lidiček v české kotlině. Přiznám se, mně tedy hlavní postavy knihy moc sympatické nebyly… Nekonečné půtky a denní konflikty mezi dcerou a jejím přítelem (oba neschopní se osamostatnit a postavit se - skoro ve třiceti letech na vlastní nohy) a matkou (celoživotně ukřivděnou a trvale nasr....) přesáhly, aspoň pro mě, tu hlavní detektivně-psychologickou linii a zase mě tak moc nebavily.
Detektivka o tom, jak lehce lze ztratit pocit vyrovnanosti a klidu, jak se na vás řítí nebezpečí, ale nevíte odkud a proč. Čtivé, napínavé, jednoduché čtení z našeho prostředí o situaci, která mladou ženu ( z mého pohledu nevyzrálou a lehce sobeckou) postaví před nutnost řešit. Ale jak a proč?
Po opravdu strašně dlouhé době moje první knížka od naší autorky. Byla docela zajímavá, líbila se mi. Dávám všech pět hvězdiček. Těším se na další knihy od této autorky.
Kniha se mi četla docela dobře. Do poslední chvíle autorka tajila skutečného pachatele a důvod kvůli kterému se vše odehrálo.
Příběh by se dal zasadit i do skutečnosti. I ve skutečném životě k tomuto občas dochází.
Od poloviny knížky jsem si myslela, že stoprocentně vím, kam příběh směřuje a jaké bude rozuzlení. Trošku jsem se sice zmýlila, ale i tak mě konec nějak nepřekvapil. Ještě bych chtěla dodat, že mít vedle sebe tak otravného partnera, jakým byl Gitin přítel Martin, tak mě z něj asi brzo klepne. Ten chlap neuměl nic jinýho než v jednom kuse fňukat, na něco si stěžovat nebo Gitu neustále z něčeho obviňovat. Absolutně nesnesitelný člověk.
2018 | Bílá tma |
2015 | Klejinčino tajemství |
2011 | Vím, co jsi udělal |
2005 | Zasloužíš si smrt! |
2007 | Hlídej si svou holčičku |
Výborně napsaný příběh – jako psychologická detektivka od české autorky. Příběh Gity ,které někdo usiluje o život její holčičky Petrušky ,byl napínavý od začátku ,až dokonce. V příběhu se také objeví otec Petrušky, který se chce zříct svých otcovských práv a stává se v příběhu hlavním podezřelým. Až na konci knihy se dozvíme ,kdo vlastně usiluje Gitě a Petrušce o život a jaký měl důvod.Za mě velmi dobrá kniha